Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 86 от общо 86

"Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #76

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Преместих всички постове, свързани със ценовите политики на мобилните оператори в отделна тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24092.0.html
    Моля Ви пишете в тази тема за впечатленията си от работата на мрежата и качеството на услугите на "Вивател".
    Ценовите спорове - в другата тема.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #77

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Здравейте, вчера ми се удаде възможност да попътувам до Ст Загора и обратно и ще споделя впечатленията си от Вивател! Откакто си взех картата не бях ходил в тази посока и предполагах че имат някакво приемливо ниво на покритие, но за съжаление НЕ е така!!! Телефонът е с много сериозен обхват (Alcatel 501), но въпреки това индикатора за обхвата стоеше най-често на 2, по изключение 3 от максимални 5, а на някой места покритие просто липсваше!!! И това е по главния път!?! При опит да избера някой номер се бавеше три пъти повече и в два от трите опита не можеше да осъществи повикване!!! Съпругата ми, която е със Siemens CX65 (а предполагам знаете че силата на тази марка не е в обхвата) и е на Глобул, нямаше никакъв проблем и при нея индикатора стоеше на 4 или 5 от макс 6!!! В Метро Ст Загора НЯМАШЕ ПОКРИТИЕ!!! На връщане минах покрай Раднево където също НЯМАШЕ покритие, в тоя регион покритие имаше САМО при ТЕЦ-овете(явно мислят само за НЯКОИ свой клиенти)!!! Като добавим честите сривове на мрежата им не само в Бургас, май нещата не са толкова розови колкото ни ги описват!!! Имали покритие около 90% от НАСЕЛЕНИЕТО!?! Да бе, айде на някой друг тея приказки! Но дори и да е така, в България населението не е събрано на едно място, а по ПЪТИЩА се стига до населените места!!! А те не са покрили основни пътни артерии! Между другото, звънях до Италия от двата телефона и докато Вивата за минута разговор ми взе близо 2лв, то Глобул ми взе около 1,4лв!!!Не мога да разбера на какво отгоре е тая тяхната кампания, тея са егати балона!!! От 1999г съм с GSM и съм бил и при Ментел и Глобул, ама при такива смешници не бях попадал досега! Тя работата при мен е ясна, след като ми възстановят изговорените минути и ги изразходя се връщам пак при Глобул! А относно Ментел - достатъчно години ме скубаха за да направя втори път грешка да отида при тях! Да не говорим за разликата в качеството на покритието между Глобул и Ментел, което е в полза на Глобул! И все още има райони където само Глобул има покритие!!! Абе голяма грешка направих че реших да пробвам Вивата, а не си останах на Глобул!!!
    Май за момента единствения плюс от появата на трети GSM оператор е смъкването на цените от страна на старите два оператора! Вивата май първо трябваше да си изградят мрежата както трябва, а след това да правят кампания, щото направо се ИЗЛАГАТ!!! Все пак сме 2005 а не 1995г, и не виждам с това рехаво покритие и чести сривове колко клиенти ще привлекат, особено пък клиенти от другите два оператора които са свикнали да имат обхват и надеждна връзка в градовете и по най-важните пътища!!! А не като мен - да искам телефона на жената за да се обадя на някои, и да се съобразявам къде ходя, щото вивата не са си направили мрежата както трябва!!!

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    856
    #78

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Жоре, май забравяш колко време покритието на Globul се казваше "98%" от населението......и неслучайно....говорим си за повече от година, така че само времето ще покаже кой-кого. А тоя твоя разговор до Италия през Глобул, наистина искрено се надявам да го провел от предплатена карта, защото иначе няма да коментирам колко смешно е сравнението ти....



    P.S. меренето на обхват с Alcatel 501 просто няма да го коментирам....

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #79

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    А тоя твоя разговор до Италия през Глобул, наистина искрено се надявам да го провел от предплатена карта, защото иначе няма да коментирам колко смешно е сравнението ти....



    P.S. меренето на обхват с Alcatel 501 просто няма да го коментирам....
    Разговора през Глобул е проведен към МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН в Италия от карта с абонаментен план, обаче цената за предплатените им карти е само с 16ст по-висока !!! Към същия телефон в Италия беше проведен и разговор през Вивата от карта с предплатени минути!!! А ти моеш си коментираш квот си щеш!!! И аз като теб бях фен на Вивата....докато не излязох от града, а пък ако бях със Сименс или нещо подобно като обхват....не ми се мисли дали и един път от трите опита щеше да е сполучлив!!!
    * *И ако на теб не ти е омръзнало да си поглеждаш тИлИфона дали има мрежа(в града) в момента и съответно не си изпуснал повикване(или пък трябва да се обадиш спешно), НА МЕН МИ ОМРЪЗНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    * *И като се има впредвид че съм подложен на такива тъпотии от страна на вивател, питам аз за къв чеп трябва да се подлагам на това, като и цените НЕ са им по-ниски от на Глобул например???????? Може би след година/две ще са на ниво, ама сега не виждам НИКАКЪВ смисъл да съм с тях!!!

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #80

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    В Раднево покритие има само на едно място. Но то е вътре в града, а не "покрай него". Никъде другаде няма и засега освен да чакаме, не виждам какво може да се направи. Чух, че в Стара Загора също имат много "черни дупки". Въобще засега [един месец след старта] покритието на "VivaTel" в по-малките населени места е ужасно и затова никой не спори.

    Колкото до "GloBul"... по пътя "Раднево - Стара Загора", след с.Сърнево [на главния път] в продължение на няколко километра има една "черна дупка" вече 4 години и там "GloBul" увяхват като пенсионерски... да не казвам какво...


  7. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #81

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    А пък в с.Орлов Дол(близо до Тополовград) Ментела изобщо не го търси, там покритие има само Глобул! Нищо че Ментел са от 10г! Това показва РАЗЛИЧНИЯ подход на фирмите! А това че край Раднево покритие имат само ТЕЦ-овете ми прилича на политиката на Ментел - покритие само по големите селища, пък другите кучетата ги яли!!! На този етап не виждам смисъл да бъда абонат на Вивател вместо на Глобул например!!! Все пак не съм мазохист, за да си причинявам това!!!

    VIVATEL
    Всички говорят......когато има мрежа!(бих добавил аз)

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #82

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Абе тецовете нямаха покритие. По точно марица изток 2. Вече може и да са ги покрили. Това за вивател, иначе си има ментел и глобул по целия път и във теца.

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #83

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Коледна промоция от "VivaTel"

    Купуваш една карта - получаваш две

    09.12.2005 г.


    "Уникална коледна промоция стартира vivatel. От утре – 10 декември 2005 г. – всеки, който закупи стартов пакет за активиране на предплатената услуга на vivatel, ще получи още един – безплатно, като коледен подарък от новия мобилен оператор. Коледната промоция ще продължи до 6 януари 2006 г.

    “Интересът към предплатената услуга на vivatel е изключително висок” съобщи директорът на “Продукти и услуги” на vivatel Гари Радклиф. “Затова даваме възможност на новите ни клиенти да зарадват най-близкия си човек с желан подарък за Коледа. Всеки от тях ще се възползва от промоцията "Говори безплатно", според която стойността на всяка изговорена минута, всеки изпратен SMS или MMS до 6 януари 2006 г. ще им бъде възстановена по сметката на предплатената им карта на 7 януари 2006 г.”, подчерта Гари Радклиф.

    Стартовите пакети на vivatel са на стойност 20 лв. и в тях е включено 20 лв. време за разговори. Ваучерите за дозареждане са на цена от 10, 20 и 50 лв. Те могат да бъдат закупени освен в центровете на БТК и магазините 2be и Jeff, още в Български пощи, бензиностанциите на Shell, LUKoil и OMV, реповете в страната, магазините за хранителни стоки и аптеките.

    Цените на предплатената услуга на vivatel са сред най-ниските в България. Минималната първоначална таксувана продължителност на разговора е 30 секунди, което струва на потребитерите само 18,5 стотинки, без да се притесняват, че се налага да плащат за неизползвано време. Клиентите на оператора имат възможност да се обаждат навсякъде в България, независимо от часовата зона, за едва 37 стотинки на минута, както и да изпращат SMS-и на цена от 16 стотинки за съобщение."



    Тук: http://www.vivatel.bg/bg/news_details.php?id=38

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    444
    #84

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Аз вече си взех 2 такива .. става още 2 пъти по-изгодно - за 20лв получаваш 80лв разговори като получаваш 40 сега и 40 след 1 месец :Super:

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #85

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Бре че далавера.
    А после с номерата какво ще правиш? Ще ги хвърляш ли?
    Мисля, че промоцията става все по - интересна за средношколците, които ще се спукат да звънят на гаджетата до 6ти януари. Тъй де. Един месец иху, после тихо.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #86

    Re: "Vivatel" стартира...(Какви са впечатленията Ви?)

    Някой има ли информация/впечатления на какво ниво горе-долу е покритието на "Вивател" към момента (малко повече от 3 месеца след старта)?

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

  1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 16:48
  2. Отговори: 1
    Последно: 12-01-15, 21:41
  3. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  4. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 17:53
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 10:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе