Цените, Бадр, се определят от пазара.
Пазарът в България не може да се сравни с този в Съединените Щати. Или Германия.
Потреблението или нуждата от него също не може да се сравни.
Следователно и цените не могат. Неприятно наистина и то касае всички нас, ама това е горчивата итина на лелеяният капитализъм. Чисти пазарни механизми.
Лоялни клиенти най - малкото са тези, които получават бонус за лоялността си.
Тези, които са предплатени, не са 100 % лоялни.
Те са най - нелоялните възможни.
Първо може да се съди по поведението им и приказките как хвърлят една карта и взимат друга.
Второ, даже и да го направят, от тях операторът не може да си търси правата.
И трето, другари, виждам, че не сте ползвали сметка. Когато си на пакет минути(т.е. договор), пакетът на фактура се ПРЕДПЛАЩА. Т.е. разликата не е, че горките "предплатени" само те са предплатени, разликата е, че при предплатените всички сметки са изчистени и те не могат да натрупат задължения над пакета. С тея ваучери едва ли много от тях въобще мислят да го правят. Другата разлика е, че повечето пакети струват повече от всеки ваучер.
Организациите със сметки 10-20 000 лева никак не са рядкост; може би не са двеста но и не са по малко или равно на три, определено голямата гупа клиенти които срещам са с месечни фактури меду 1000 и 5000 лева. Съществуват и т.нар. холдинги, но няма какво да ви занимавам с подробности. Във всеки случай говорите без да знаете.
Другото, което явно остана неразбрано от многото лафове тук:
В момента пазарът е "изроден" и едва ли не е зарязал много по - плодотворни сегменти за сметка на т.нар. предплатени услуги; вие сте тези, които най - много се ползвате от това.
Най - глупавото нещо, което можете да направите,* еда викате отстрани "Дай, дай, дай! Дай още или си ходим", да подсвирквате и да заплашвате. Рано или късно пазарът ще се преориентира, въпросът е дали вие самите ще му помогнете да се осъзнае че се ангажира със сизифово дело; така че това, което ви казвам, не се крепи на злобата ми ккъм вас, а по - скоро на увеличаващото се недоумение към вашата политика, която в началото на темата траех и всъщност е полезен съвет, който може да ви бъде от полза. Разберете: аз съм икономист, много добре знам що е търсене и предлагане и никога не съм бил против и потребителите да имат средство за диктат на пазара; но вие сформирате малка групичка от тях, която плюс това не е обвързана към операторите, в момента има огромен дисбаланс между вас - нелоялните и лоялните и завързани с договори потребители и политиката на натиск точно от ваша страна няма да доведе нещата до по - добро; стане ли дисбалансът още по - голям, почне ли операторът да губи лоялни клиенти, ще ви зареже и ще се преориентира; моят съвет е - на този етап по хубаво точно вие си мълчет еи оставете и другите потребители да се изкажат и да получат нещо, вие приемайте съвета както си искате.