Пилците се броят наесен, момчета.
Минаха цели два дни от старта.
Изчакайте да видим манната небесна, която ще изсипе Вивател, пък тогава ще видим.
Щото Вивател май е рожба на същия този монополист, който стискаше мрежата, сякаш че тоя я е строил и искаше луди пари и глоби за телефонните постове. Стационарни. А сега май открива пред нас гледката, че сме можели да плащаме повече пари за стационарен пост и минутка разговор по него, нежели за мобилен...
?????
Аз не помня да съм говорил "междуградско" в близките няколко години след приватизацията на 15 стотинки на минута. А и днес "закрепостения" ти пост ако имаш прокаран кабел(без да броим таксите за прокарването му) струва над 100 лева.
А за другото - другото са пазарни условия.
Естествено, че М-тел и Глобул ще намалят цените в последния момент.
По - ранното намаляване на цените означава пропуснати ползи и по - малко акумулирани средства за конкурентната борба. Без да говорим, че Глобул например може би още не си е изплатил лиценза. И естествено, че те, които имат лоялни клиенти и стари номера и промоции могат да си позволят малко по - високи цени за стари клиенти и да се концентрират върху новите.
Това, което предстои в скоро време - по мои наблюдения - е и намаления в стандартните пакети, защото намаленията вече започнаха. На някои места. В Глобул - от утре. В М-тел - скоро. И вероятно няма да останат единични и изолирани случаи.
А що е то Вивател - изчакайте да видим, да дойдат първите реални сметки, да се мине време и там да станем стари абонати, пък тогава да решим и да сравним.
Според едно изследване, което бях чел, в Европейските страни реално конкуренция на пазара на мобилните комуникации се е явявала най - рано след появяването на четвърти оператор.
Дали пък ние няма да сме "мобилното чудо на Европа" - не знам.