Резултати от 1 до 4 от общо 4

Интелектуалното пиратство - има думата ЗАЩИТАТА!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Интелектуалното пиратство - има думата ЗАЩИТАТА!

В защита на пиратите!
    Интелектуалната собственост е достъпна само за богатите
    Под това заглавие Георги Дюлгеров разглежда една тема, която сме дискутирали многократно.
    Цялата статия можете да прочетете тук: http://www.standartnews.com/archive/...iety/index.htm

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Re: Интелектуалното пиратство - има думата ЗАЩИТАТА!

Хубаво написана статия, но едва ли ще трогне copyright-хората, които веднага ще извадят десетки аргументи против това...

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Само дето в статията г-н Дюлгеров е пропуснал да спомене за превъзходството на развитото социалистическо общество и да пролее сълза за пролетария който седи на сергията и прави добро на хората ...

Истината е някъде по средата всъщност ... пиратството което познаваме от "Славейков" и останалите сергии из България си е грозна картинка най-малкото защото носи пари не на въпросните пролетарии а на организираната престъпност:knuppel2:. "Пиратството" което може да се намери в интернет е нещо по-различно обаче ...

Точно тук мнението ми съвпада с това на Дюлгеров ... ако цената на авторското съдържание било то филми, музика, литература или софтуер беше разумна - примерно 2 пъти цената на носителя ... то създателите на съдържанието и разпространителите биха печелили може би дори повече от продадено количество и твърде малко хора биха се главоболили да го крадат ... Когато един филм на двд ми струва 20 евро ... дори и доходите ми да са на ниво от ЕС пак бих го откраднал, или бих купил 1 за месеца и бил откраднал още 5 ... ако цената му е 5 евро - ще си купя 5 филма този месец ...

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Абсолютно съм съгласен г-н Дюлгеров (макар и да не съм на неговата възраст ). Парите трябва да са средство а не цел. Всъщност няма никакво значение дали съм съгласен или не. Докато има нещо което струва пари, ще има и хора който да го крадът. И колкото е по-скъпо, толкова по-желано ще е. Както се казва в една реклама "всяко дейстие си има същото и обратно по посока противодействие....." К'во да се прави, това са закони които не зависят от нас.
    За цената - има нещо вярно - откакто почнаха да дават DVD-та с весниците, взех да си "купувам" по-често двд-та - за 3лв диск с филм и кутийка с обложка - че то ако си го направя сам по-скъпо ще ми излезе (весника въобще не го смятам)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Софтуерното пиратство и самообучението
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 22
    Последно: 12-05-11, 11:18
  2. Делото за пиратство срещу arena.bg влиза в съда
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 09-05-08, 16:56
  3. MP3 вирус се бори с нелегалното пиратство
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 10-08-07, 17:13
  4. Отговори: 0
    Последно: 29-11-06, 16:49
  5. Какво мислите за компютърното пиратство?
    От komando_boy във форум Коментирай новина
    Отговори: 30
    Последно: 11-08-04, 20:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе