Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 103

Да подкрепим Дания!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re: Да подкрепим Дания!

@G_R_U @hihimor
    Сами виждате че аз се въздържам да коментирам тезите ви.
    И то при положение че доказвам тяхната несъстоятелност с помощта единствено на словото.Без да обиждам никого.И без да призовавам за насилие.

Вие обаче най-упорито се опитвате да наложите тезата,че не може без насилие.

Говорите за това колко лошо било насилието,в същия момент настоявате че е единствен изход.

О цивилизовани люде!!!!!!!!

Ами при войните с Византия.Какво сме избирали тогава при въстанията на Асен и Петър.
    Християнство или какво.Да разнищим историята до Адам и Ева ли.

Не разбирате ли най-сетне.Всички трябва спрем да решаваме проблемите с помощта на тоягите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Добре- сменило се е едно робство с друг вид зависимост. В "Под игото" не пише нищо за Руско-Турската война. Сега какво- "Ода за СССР" ли да чета?
    Цитат Първоначално публикувано от G_R_U

@hihimor го каза много добре, повечето конфликти се разрешават с насилие,ако не се използва насилието това значи смирение(моля несъгласните да дадат пример за обратното) и къде отива свободата тогава?????
    Това от къде е- от някой наръчник за дресиране на животно ли? А диалога и здравия разум (разум е това, дето отличава човека от животното) къде са? Щом изключваш диалога- няма какво да говорим тук...

4. Member
    Тук е от
    May 2004

Големи оптимисти сте двамата,един пример не дадохте за значим конфликт, който се е разрешил без насилие,а диалог @llll е възможно да се води само ако и двете страни имат такова желание (и да,здрав разум) - в случая на едната страна този "здрав разум" липсва (на коя ли ), @Badr доказвай си каквото искаш, все пак замисли се,защо повечето хора тук не споделят твоето мнение...

Много ми е интересно също така, като сте големи миролюбци ,защо не направихте нищо за да спрете войната в Сърбия да речем?
    Никой от имащите властта за подобно нещо не се е допитал до вас?
    Не вярвам и сега някой да ви попита,нека бъдем реалисти

Знаете ,че войната(насилието) се предприема когато преговорите не дават резултат,но явно смятате, че аз и подкрепящите Дания съфорумци сме твърдо за военните действия преди всичко...

Край на моите коментари по темата!

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

В момента си имаме чудесен повод за да преценим дали ИЗОБЩО някой от големите на тази планета и в частност Световната общност (ООН и всички коордениращи проблеми организации) могат да контролират такъв род ПРОБЛЕМИ. До сега невиждам световна официална страна по въпроса. А точно сега е момента за такъв род позиция. Всеки човек на тази земя знае добре, че живота не е концерт по-желание - а един постоянен компромис в името на баланса. Проблема по-принцип е много лесен за решаване!!! Явно политическите интереси надделяват над човешката глупост.
    За съжаление знаем, че разрешиш ли на едно детенце да се лигави, то го прави ДО ДУПКА!

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от G_R_U

...а за НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ които разправят че ***** не ни е освободила - всички знаете къде се намира Турция (какво парвите тук)

@hihimor го каза много добре, повечето конфликти се разрешават с насилие,ако не се използва насилието това значи смирение(моля несъгласните да дадат пример за обратното) и къде отива свободата тогава?????
    Това тук ми прилича повече на пропаганда за насилие отколкото на покана за танц.Не съм за смирението,но не съм съгласен да се всява конфронтация в тази малка държава, където за добро или лошо(смятам че за добро!) са живели векове наред дедите ни от най-различни етноси и религии и са се разбирали.Отраснал съм в населено място споловината население турци,татари и др.общности и познавам отношенията им с българите-те са като роднински.Имам много приятели между тях и знам че никой от тях не ми се е разсърдил,заради публикациите на датския вестник,аз също не мога да ги виня за подпалените посолства.Нелепо е да виним някого за действията на друг,само за това че бил от неговата религия.
    Колкото до пример за решаване на значим конфликт без използване на насилие-какъв по-добър пример от изхода от "студената война".Западът проумя че с насилие може да се постигне единствено самоунищожение и намери друго елегантно оръжие-икономическото и технологическо превъзходство,заедно с демокрацията сами си свършиха работата.
    Датчаните признаха публикациите за гаф и се извиниха(макар че умни хора би трябвало да предвидят поне част от последвалата реакция).Реакцията никой здравомислещ човек не може да я оправдае(тук и аз подкрепям датчаните).Но не мога да разбера какво печелим ако и ние повтаряме вече признатия гаф?Просто да сме между шамарите!

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @G_R_U* @hihimor
    Сами виждате че аз се въздържам да коментирам тезите ви.
    И то при положение че доказвам тяхната несъстоятелност с помощта единствено на словото.Без да обиждам никого.И без да призовавам за насилие.

Вие обаче най-упорито се опитвате да наложите тезата,че не може без насилие.

Говорите за това колко лошо било насилието,в същия момент настоявате че е единствен изход.

О цивилизовани люде!!!!!!!!

Ами при войните с Византия.Какво сме избирали тогава при въстанията на Асен и Петър.
    Християнство или какво.Да разнищим историята до Адам и Ева ли.

Не разбирате ли най-сетне.Всички трябва спрем да решаваме проблемите* с помощта на тоягите.

"Вие обаче най-упорито се опитвате да наложите тезата,че не може без насилие" -* никъде не налагам тази теза! Въобще не излагам и не налагам тук тези, за разлика от други, излагам новини и мнения по тях...едно е теза, друго е мнение, моля ви, правете разлика между тези две понятия....

Подкрепям Дания срещу насилието! това ми е тезата, мнението, вманиачването ми, идеята-фикс или както искате го наречете!

Подкрепям и мирните решения - по-горе писах, че уважавам Ганди, апостола на ненасилието, ама май не сте наясно с идеите му...поне вижте филма с Бeн Кингсли...

тук се получи нещо типично - аз ти говоря за едно, ти започваш да ми говориш за друго... :brickwall:

(говорете си против насилието, ама се кефите, че Крум е пил от черепа на* Никифор, нали* )

ей, хора, темата е за Дания и последиците за света от една карикатура, а почти никой не пише за това*
    -стига сте се упражнявали в излишно графоманство...развалихте темата с излишни излияния*

моля (за трети път вече!) модераторите и администраторите да заключат темата, защото оригиналното и предназначение беше оплескано (поемам и лична вина, че не съм успял да стимулирам участниците да пишат мнението си по темата (за Дания!), а не за живота, вселената и всичко останало [42!]

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Фанатиците мюсюлмани са се насочили към избиване на невинни хора, които са предимно немюсюлмани. Това е незаконно, неморално, нечовечно....Останалите мюсюлмани, които не са фанатици са длъжни да се преборят с фанатиците, за да се спре насилието. Това засега не се наблюдава, т.е. мюсюлманите нефанатици, не правят нещо съществено, за да се преборят с фанатиците и да се спре насилието. Това не е хубаво. Говори лошо за мюсюлманите, които не са фанатици. Нещо повече - фанатиците мюсюлмани се насочват към все по-мащабни избивания на хора. Избиваните хора са предимно немюсюлмани. Това е срам за нефанатиците мюсюлмани. Защо те не правят нищо съществено? Някой трябва да направи нещо. Това трябва да бъдат в по-добрия случай мюсюлманите нефанатици, защото фанатиците произлизат в по-голямата част от случаите от държави, в които мюсюлманското население е мнозинство и мнозинството трябва да поеме отговорност. Но защо те нищо не правят? Насилието само ражда насилие. Защо фанатиците се развиват успешно в държавите с преимуществено мюсюлманско население. Предлагам от утре всички мюсюлмани нефанатици да намерят доблестта и да се срещнат с мюсюлманите фанатици и да ги убедят да престанат, защото това което правят не е правилно според закона и най-вече според мюсюлманската религия (явяваща се в случая морален кодекс), както вече беше разяснено в темата. Ако мюсюлманите фанатици не престанат да избиват хора, тогава мюсюлманите нефанатици трябва да предприемат съответните законови действия да приложат закона и да се преборят с фанатиците. Фанатиците пречат на всички. Не само на християните, но най-вече на тях, понеже обикновено те са обект на насилие.
    ПС: Незнам откъде тръгва всичко това. Не разполагам с никакви факти за това откъде тръгва всичко, кой е прав, кой не е прав, кой е започнал пръв и т.н. На всичкото отгоре всичко е започнало още преди да съм роден и аз лично въобще нямам принос към този конфликт. Има хора, чиято работа обаче е да знаят тези факти и много се надявам те да си свършат работата в един момент. Става въпрос за политиците като цяло. Не искаме насилие! Стига вече! Не искаме едни хора да поучават други. Искаме да се спазват моралните норми, които са заложени във всяка една религия! Няма да коментирам карикатурите. Мисля, че всичко, което сега се случва си има някакви причини и там именно трябва да се съсредоточат усилията.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Имам 100% усещане, че ситуацията с тази карикатура е добре планирано НОВО действие, не от някой си редактор (той със сигурност е използван като посредник за подстрекателството) на вестник в Дания ...... а ПОРЕДНАТА АТАКА ЗА РАЗЦЕПЛЕНИЕ НА НАЦИИТЕ от страна на ТЕРОРИСТИЧЕСКИТЕ групировки от рода на Ал Кайда. Даже АБСОЛЮТНО !!! съм сигурен!
    Проблема е не какво правят хората по отделно, а какво прави ОПРАВЛЕНИЕТО на СВЕТА сега? Това е като: Дай кокал на кучето И МУ ГЛЕДАЙ СЕЙРА!

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Поздравления за всички, че най- после се разбрахме (макар и след доста острички и емоционални постове, за което се извинявам на сърдитите). Значи всички сме против прилагането на грубо насилие (тероризъм, войни и всякакви други кръвопроливаници), при решаването на какъвто и да е конфликт :Super: ! А относно карикатурите- всяка медиа има право да публикува каквото реши, НО ТРЯБВА И ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТТА И ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ТОВА!

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от spacedigital
    ТЕРОРИСТИЧЕСКИТЕ групировки от рода на Ал Кайда
    Аз бих се изразил така: "Терористичните групировки от рода на САЩ"
    Лично мнение

Иначе съм абсолютно съгласен с тезата, че всичко е нагласено - казах го вече.

Искрено се надявам междуетническия (или по-скоро междурелигиозно/културен) спор в тая тема да бъде прекратен, щото като че ли попреминахте границите на добрия тон...

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Аз бих се изразил така: "Терористичните групировки от рода на САЩ"
    Лично мнение

Иначе съм абсолютно съгласен с тезата, че всичко е нагласено - казах го вече.

Искрено се надявам междуетническия (или по-скоро междурелигиозно/културен) спор в тая тема да бъде прекратен, щото като че ли попреминахте границите на добрия тон...
    Аз вдигах пушилка против пропагандирането на кръвопролитието! И пак ще реагирам остро при появата на какъвто и да е намек за решаване на спор чрез вийни и насилие- пък дори и поводът да е пушене в рейса

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Сега виждате ли защо извънземните още дълго ... около 10 000 000 години примерно по изчисление НЯМА ДА НИ ЗАЧИТАТ КАТО ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Та ние още не сме минали бебешката си възраст. Има ли някъде шамар по-света, значи още сме много далече от същността ни на присъствие по тази земя. Още веднъж казвам: Решаването на проблема е много прост, но за съжаление няма да стане, защото това е официална световна политика, допускана дори и от нас. Знаете, че който не иска - не му се дава!!! М/у другото тази сутрин по БТВ, Вежди Рашидов го каза много добре в присъствието на три религии.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Следя темата без да се намесвам, обаче днес гледам в "Стандарт" едно каренце :

"Фалшиви рисунки ядосали мюсюлманите
    Копенхаген. Към оригиналните карикатури, публикувани в датския в. "Юландс постен", са добавени три фалшиви, които на практика са възбудили гнева на мюсюлманите, пише германският "Фокус". Радикални ислямисти от Дания, водени от имама Ахмед Абу Лабан, са обикаляли Близкия изток, включително Египет и Ливан, с брошура от 43 страници, убеждавайки общественици и религиозни водачи за "омразата на датчаните". Информацията е потвърдена от Акхмад Акари, говорител на 21 мюсюлмански организации в Дания, в интервю за "Брюкселс журнал". Едната от фалшивите карикатури представя Мохамед като педофил, на другата той е със свинска муцуна и пее на микрофон, а най-циничната изобразява как Мохамед се моли клекнал и през това време отзад го възкача куче. Скандалът излиза наяве, когато в дебат по Си Ен Ен арабски журналист пита в сателитна връзка редактор от "Юландс постен": "Как е възможно да изобразите Мохамед като свиня?". Журналистът учуден отговоря, че такава карикатура няма. Датският имам Абу Башар показва фалшивите карикатури по Би Би Си и твърди, че те са публикувани от датския вестник. Според държавните датски радия радикални датски мюсюлмани са твърдели по арабски медии, че в Дания мюсюлманите се преследват. От 200 000 мюсюлмани в Дания едва 1000 се считат за радикални. "

http://www.standartnews.com/archive/...ld/s4702_3.htm

Нещо май ...

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ето ги и фалшивите:

а ето и целия материал за имама, който стои зад цялата работа. или хайде, за да не загърбваме презумпцията за невинност - имама, за който се предполага, че съзнателно е изфабрикувал 3 допълнителни карикатури, които е показвал заедно с истинските. той твърдял, че били от писма-заплахи, които така и не показал или изпратил на интервюиращия журналист по-късно

но така или иначе - тези карикатури не са от публикуваните в Дания !!!

http://gatewaypundit.blogspot.com/20...am-behind.html

коментари за "колегиалността" и "толерантността" на съвременния ислям спрямо останалите религии?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ето ги и фалшивите:

а ето и целия материал за имама, който стои зад цялата работа. или хайде, за да не загърбваме презумпцията за невинност - имама, за който се предполага, че съзнателно е изфабрикувал 3 допълнителни карикатури, които е показвал заедно с истинските. той твърдял, че били от писма-заплахи, които така и не показал или изпратил на интервюиращия журналист по-късно

но така или иначе - тези карикатури не са от публикуваните в Дания !!!

http://gatewaypundit.blogspot.com/20...am-behind.html

коментари за "колегиалността" и "толерантността" на съвременния ислям спрямо останалите религии?
    Много е обобщаващо да пришиваш издънките, изцепките и глупостите на един ненормалник на около 1/3 от човечеството! (За 1/3- въобще не претендирам за точност* ) Виж сега, по тази обобщаваща логика излиза, че ислямските екстремисти имат моралното право да накажат САЩ и един куп други държави, включително и България...
    До колкото си спомням Буш- младши нападна Ирак по повод ядрени програми и програми за разработка на оръжия за масово унищожаване. После се оказа, че такова нещо няма- ЦРУ малко сбъркало.... Лошо е, когато някакви ненормалници, държащи в ръцете си оръжия и власт (независимо от религия,раса, националност....) правят такива изцепки- или може би нас правят на малоумни?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Е-ех, Европа: Голи руси мацки пазят пътищата в Дания
    От Lazar във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 26-11-06, 11:28
  2. Дания е най-щастливата страна в света
    От hihimor във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 28-07-06, 22:04
  3. Подкрепяме ли Дания?
    От hihimor във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 07-02-06, 11:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе