Първоначално публикувано от
Jonson Тук има хора, които правят принципни грешки. Тъпото предложение на някакъв общинар от Дупница (или откъдето там беше) се приписва като единодушно желание на всички софиянци. Всъщност, мисля си тази тема е повод някои да изразят цялата си омраза към жителите на столицата. Не за нещо конкретно - ей така по принцип.
Специално за София - през погледа на несофиянец: това е странен град в който правилата не важат. Софиянци са дълбоко убедени, че понеже това си техния град следователно могат да си карат из него както си искат без да им пука за правила на движението, предимство и прочие. Неясно защо стоките са по-скъпи и същевременно по-некачествени. Имам предвид както хранителните, така и нехранителните стоки по магазините. Странно - с това софиянци прецакват преди всичко себе си. Ако има някой, който действително иска да се откъсне от останалата част на България - това са именно жителите на София. Не всички, разбира се, но се вижда ясна тенденция . Що се отнася до чистотата - вижте препълнените кофи с преливащи боклуци по центъра. Обичам Варна и винаги ще я обичам, но наистина не разбирам отношението, което някои имат към софиянци. Да не би да съм извънземно?