Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 50

Такса за провинциални коли в София

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Такса за провинциални коли в София

[size=14px]Такса за провинциални коли в София[/size]
    Общинар предлага специални столични винетки

ДАНИЕЛА ДИМИТРОВА
    Хората от провинцията да плащат местна такса, подобна на винетката, за да влязат с кола в София, предлага общинският съветник от Демократи за София Атанас Медникаров.
    Живеещите извън столицата (??? Аз живея в столицата, макар че не се водя гражданин на София!) ще купуват винетка за един или няколко дни, като с нея ще могат и да паркират свободно по софийските улици (Последно - за влизане в София или за паркиране в София?), разясни авторът на идеята.
    Той вече я бил обсъдил със свои колеги, които я одобрявали (Е как няма да я одобрят - малко ли пари ще им влязат в гушите от тая "инициатива"..). По негова докладна утре градският парламент ще гласува да се създаде временна комисия, която да изработи предложения за законодателни промени за въвеждане на таксата, които да се внесат в Народното събрание.
    Комисията щяла да реши и дали срещу таксата ще се дават талони, стикери като винетните или на входовете на София ще има КПП.
    Медникаров аргументира нуждата от въвеждането на таксата с недостига на средства за ремонт на улиците. Както собственикът на пътя трябвало да го поддържа, така трябвало да може и да взима пари за него. Приходите от таксите за автомобили трябвало да се инвестират в инфраструктурата (Да бе! Те и таксите от винетки щяха за ремонти да ги ползват - елате ни вижте в Монтанско какви "пътища" имаме!).
    Всеки има идеи, но нещата не се регламентират така лесно, коментира зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.
    Съветникът от Демократи за София иска за столичани да се въведе годишна тарифа за паркиране, която обаче да се плаща по желание. Срещу нея софиянци ще имат възможността да оставят колите си в центъра на града колкото време искат (А ако не платя по желание, какво следва?!).
    В момента Закона за движение по пътищата ни дава право да таксуваме само краткотрайно паркиране, каквото е "синята зона", а за много хора е необходимо да оставят колите си по цял ден, обясни Медникаров.
    Обмисля се още да се налагат глоби за неправилно паркирани коли по софийските улици, вместо те да се вдигат с паяци. Инспектори ще следят за паркираните в нарушение автомобили и ще им лепят талони за глоби, които ще се плащат в кметството (Автомобили на МВР системно спират неправилно около сградата на министерството и по съседните пресечки - за тях дали важат тия наредби?!). Паяците пък щели да вдигат само тези возила, които пречат на движението.

Оригиналът: http://www.monitor.bg/article?sid=&a...&cid=1&eid=647

Коментар: :cens:

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Re: Такса за провинциални коли в София

Гениално! Ще предложа на нашите общ. съветници да въведат транзитна такса за софийските коли отиващи /връщащи се/ от морето през нашия град .

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

:cens:, *:cens: и пак *:cens:
    че иначе ще трябва да кажа какво мисля

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Подобно решение едва ли ще се приеме, защото нарушава правото на свободно придвижване и представлява дискриминация спрямо част от българските граждани. Обаче уважаемите господа да вземат първо да се оправят с потомствено-столичните снобарчета, които спират където им падне! Опитайте се да минете вечер по Витошка и да направите десен завой към стадион Раковски (точно срещу сладкарница Лучано) покрай едно от най-снобските заведения - "NERO"... рискът да отнесете нечий стоп или да отнесат вашия фар клони към 90%, ако не и повече (образно казано). При това понякога на десетина метра по-надолу има спрял полицейски автомобил, който пази и аз не знам какво, но странно защо, на полицаите не им правят впечатление струпаните на завоя, понякога и в два реда Porshe Cayenn-и, BMW-та, Mercedes-и и прочее. И това, за което говоря, е само един пример, а колко такива има...

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

А защо само такса * Ми то трябва и при излизане от София да изсипват във всяка кола по една кофа боклук и да качват по едно бездомно куче.... *Идиоти (без извинение)....

"Гениално! Ще предложа на нашите общ. съветници да въведат транзитна такса за софийските коли отиващи /връщащи се/ от морето през нашия град *"

И тази идея ми харесва- вместо да си боядисвам колата ще лепя всякакви лепенки по нея (то е ясно, че предното стъкло няма да стигне)! Тръгвам значи за морето и в първото населено място:" Стой- винетка, че минаваш! Къде да я залепим?". Аз:"Ами там на предния калник имам една дупчица, ако може там...".

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Аз се чудя как няма такса "пешеходец" все още...
    Нали все пак пешеходците не се движат на въздушни възглавници, а тези тротоари също се нуждаят от ремонт... :knuppel2:

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

мина ми малко

то е ясно, че подобно предложение не може да бъде прието, но е показно за малоумието на законодателите ни. как може да ти мине през ума да поставиш основите на подобна "война" между градовете?!

на какъв принцип ще се "отсяват" плебеите? регистрационен номер? лична карта? марка на колата?

ами лятото, когато цялата страна се стоварва във варна и бургас. НИЕ ако решим да треснем такса за пребиваването на не-варненски коли по нашите улици? хем ще я направим 2-3 пъти по-висока, защото... (мисля сега каква да е причината) ..., защото софиянци взимат по-високи заплати.... или защото с характерната им свинщина си хвърлят огризките и найлончетата от вафлите директно през прозорците на улицата. мога да ви кажа, че варненци не правят така. ние сме горди с града си и си го пазим. или ако перефразирам леко - кореняк-варненците през weekend-a не ходят по родните си места да издоят козите.

така че подобни инициативи за допълнително дране на 9-тата кожа от гърба на хората да си я разгледат в светлината на медикаментите, които трябва да пият.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"Празни мисли на един празен човек" - не по Дж. Дж. и за съжаление изказани публично. :knuppel2:

11. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Супер идея така и трябва ... няма някакви си провинционалисти да ви рушат улиците

Аз пък викам, ние дето сме от черноморието, да направим ККП на влизане в БУРГАСКА и ВАРНЕНСКА области ... ще раздаваме на софианци стикери да си ги лепят на челата и после да ви познаваме по лесно та да ви жулим на 3-ни тарифи

Това лято ви чака 6 до 8 кинта за обикновена бира на капаните покрай морето ... все ще спестим пари за винетки а за вас - приятна почивка на черноморието :coolsmiley:

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Някой пак се е изложил с гениалното си предложение.....браво !

Нямам думи....само псувни

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    Супер идея* така и трябва ... няма някакви си провинционалисти да ви рушат улиците*

Аз пък викам, ние дето сме от черноморието, да направим ККП на влизане в БУРГАСКА и ВАРНЕНСКА области ... ще раздаваме на софианци стикери да си ги лепят на челата и после да ви познаваме по лесно та да ви жулим на 3-ни тарифи*

Това лято ви чака 6 до 8 кинта за обикновена бира на капаните покрай морето ... все ще спестим пари за винетки а за вас - приятна почивка на черноморието :coolsmiley:
    Каквото повикало , това и отговорило ! "Важното е не аз как ще съм , а на Вуте да у е по-зле ! "

Айде да престанем с глупостите , че сигурно ще стане и Война на областите !

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    Супер идея* така и трябва ... няма някакви си провинционалисти да ви рушат улиците*

Аз пък викам, ние дето сме от черноморието, да направим ККП на влизане в БУРГАСКА и ВАРНЕНСКА области ... ще раздаваме на софианци стикери да си ги лепят на челата и после да ви познаваме по лесно та да ви жулим на 3-ни тарифи*

Да, благодаря! Този пост ще го показвам на познати, които ме питат защо лятото ще ходя в Анталия (примерно...). Много бързо скочихте нещо срещу софиянци май? Цапали, хвърляли и т. н. Против съм тази тъпотия, естествено! Това си личи и от по- горния ми пост.... Ама я вижте кой го предлага:
    "Атанас Иванов Медникаров

Роден на 07.07.1976 в гр. Дупница. ........."

А по- подробно:

http://www.sofiacouncil.bg/inc/vcard.html?id=35

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Относно курортите по Черноморието - на някои места такса за влизане беше въведена още преди време, така че, моля... да не става работата "присмял се хърбел на щърбел".

Коригирам се: тази такса все пак е по-справедлива, тъй като не се събира в зависимост от регистрацията на автомобила. Обаче все пак... моля, peace!

@FearMe, писали сме по едно и също време...

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

мнооого се извинявам, ако съм засегнал някого с коментара си за чистотата! по-чист град от софия няма, всеки път се убеждавам.

както и да е....

коментарът ми за входните такси е:
    както slero сам казва "...курортите... на някои места...". и на мен може да не ми приятно на златните да няма къде да спреш, без да се ръснеш 2-3-4лв/час, но това е курорт. мястото е място със "специален режим" - където хората плащат, за да получат това, което не могат да получат навсякъде. там отиваш по желание, а не по работа и си напълно в свободата си да решаваш дали искаш да ползваш услугата или не. освен това се таксуват всички, които решат да ползват услугата, а не избирателно. това е нещо като платен паркинг - можеш да влезеш, но можеш да не влезеш - разликата е 10м, а не да търсиш в някое село около софия плевня, където да спреш колата, а после с автобуса, защото не си достоен да търкаш софийските улици с "провинциалните" си гуми.

пътният данък, който се плаща (под една или друга форма) е в републиканския бюджет, за републиканската пътна мрежа. софия, карнобат и с.казашка река са част от Република България, и нямат законово право да регламентират свой, регионален пътен данък.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    пътният данък, който се плаща (под една или друга форма) е в републиканския бюджет, за републиканската пътна мрежа. софия, карнобат и с.казашка река са част от Република България, и нямат законово право да регламентират свой, регионален пътен данък.
    Съгласен съм с казаното от FearMe!

Само че ако и де-факто беше така, или винетките щяха да бъдат необходими и за движение вътре в населените места (а не само по междуселищните пътища), или пътният данък би трябвало да бъде единствената такса, която водачите да плащат (естествено, че съм ЗА втория вариант! ).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 19-10-10, 14:46
  2. Hi-Fi Expo София 2010 от 4 до 6 юни в Гранд Хотел София
    От shuko във форум Аудиотехника
    Отговори: 33
    Последно: 06-06-10, 22:15
  3. Кои коли?
    От pavelkv във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 24-11-06, 15:14
  4. Месечна такса на БТК ADSL
    От Petko във форум Поддръжка
    Отговори: 7
    Последно: 02-09-05, 14:34
  5. месечна такса?!?
    От smarty във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 13-11-03, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе