Вижте резултатите от анкетата: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Гласували
68. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

27 39.71%
  • ПРОТИВ

31 45.59%
  • Без мнение

10 14.71%
Страница 12 от 12 ПърваПърва ... 2101112
Резултати от 166 до 174 от общо 174

ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Цитат Първоначално публикувано от Malone

Аз предлагам да сложим една бодлива тел около България. И мини. Много мини.
    ******************************".

Като* питат американците , що са осакатени - "ами заради табелите "
    -Какви табели ?
    -ами пише - МинИ, - и ние мИнахме !"

Аз пък съм ЗА
    поне някой на работа ще си намерят, има кой да ни пази - ( едва ли ще атакуват* военни бази )
    Доброто е че ако сгафят ще ги съдят БГ съд
    Лошото е че могат да атакуват от наши бази , ама кои ли ни пита !!!

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Бе то и аз не искам, ама са. И ще бъдат.
    Ако не са на американците, ще са подлога на собствения си болен мозък.

Аз предлагам да сложим една бодлива тел около България. И мини. Много мини.
    Никой да не идва, за да сме си сами. И тогава "ше са оправим".

Ама да не е метална...............

Че иначе колкото и да е бодлива - ще се усвои :knuppel2:

4. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Винаги съм се чудил, защо тези дето викат най-силно си мислят, че са прави. Или може би така искат да убедят и себе си? Както и да е ... това беше НЕлирично отклонение

Уважаеми привърженици на базите, бихте ли проверили кой ще плаща заплатите на българите, които ще работят в базите и да постнете информацията тук, щото нек'ъв си от бюджетната комисия на парламента си ни убеждава, че тава щело да стаа от българскиЮ бюждет. бах мааму, и там ли се напълни с некъдърници, дека не знаат щото Америка ша плаща :knuppel2:

.....ще са подлога на собствения си болен мозък.
    Ч-ш-ш-ш-ш, Malone, а по-полечка де. Взе да се увличаш. Щото, ако е за НЕПРЕМЕРЕНИ изказвания, ти си по-напред, особено с видния "икономист" Пиночет. Те(чилийците) сигурно за това искаха от Англия да го екстрадира, за да му дадат медал, може би. Знам ли?

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

--- offtopic ---
    Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    Винаги съм се чудил, защо тези дето викат най-силно си мислят, че са прави. Или може би така искат да убедят и себе си? Както и да е ... това беше НЕлирично отклонение
    Това монолог ли беше?

Уважаеми привърженици на базите, бихте ли проверили кой ще плаща заплатите на българите, които ще работят в базите и да постнете информацията тук, щото нек'ъв си от бюджетната комисия на парламента си ни убеждава, че тава* *щело да стаа от българскиЮ бюждет. бах мааму, и там ли се напълни с некъдърници, дека не знаат щото Америка ша плаща* :knuppel2:
    Е и?
    И ако не им плаща Америка какво?
    Значи щом не ми плаща Америка, по-добре гладен, отколкото да съм на работа?
    И най-важното, за втори път доказваш нежеланието ти да се позамислиш, преди да пишеш каквото и да е.
    Ще плаща бюджета, защото това са български военни бази, в които работят американски военни.
    Това че пресата ги нарича американски не оправдава заблудата на претендиращите да са умни.
    Базите са си български и работещите български военни и български персонал ще получават пари от бюджета, защото са служители в българска база, собственост на българската армия/държава.
    Американците ще си вземат американски заплати, защото са служители в американската армия, ако ще и да са на остров Тамбукту.
    Когато американската армия прецени, че има нужда от наши специалисти и ги назначи на щат при тях, тогава те ще получават заплата от американското правителство. Както да кажем българите, работещи в американското посолство.

Достатъчно ясно ли това Lazy Dog "известен като Johnny"?

Ч-ш-ш-ш-ш, Malone, а по-полечка де. Взе да се увличаш. Щото, ако е за НЕПРЕМЕРЕНИ изказвания, ти си по-напред, особено с видния "икономист" Пиночет. Те(чилийците) сигурно за това* искаха от Англия да го екстрадира, за да му дадат медал, може би.* Знам ли?
    Това ч-ш-ш-ш-ш кане, къде го научи? Идеално пасва в един спор, интелигентно е.

Кои те [чилийци] са искали да го екстрадират от Англия?
    Имаш ли представа кои точно чилийци?
    Защото заповедта за арест на генерал Пиночет е издадена от испански съдия, а именно от Baltasar Garzón.
    Заповедта е издадена за нарушаване на човешките права на испански граждани в Чили по времето на режима на Пиночет.
    Обърни внимание, на испански, а не на чилийски граждани.
    И защо ли държавния секретар Кисинджър по него време също е силно заинтересуван от арест на генерал Пиночет?
    По него време върви т. нар. операция "Кондор", която неофициално е насочена срещу нарастващото влияние на определени южноамерикански диктатори за сметка на намаляващото американско влияние.

Американците губят от "стъпването на краката" на определени държави, тъй като те стават самостоятелни и независими от тяхната помощ.

Та заповедта за арест на генерал Пиночет не е чилийско произведение, а испано/американско, разбирай ЦРУ [IMHO].
    За какъв чилийски народ ми говориш! Не е лошо да се чете вестник "Отечествин фронт" от преди 20 години или да се слуша татко, но е хубаво и малко да се помисли за написаното и между редовете.
    Неслучайно битката за имунитета на генерал Пиночет в House of Lords, висшия съд в Англия трае шест месеца.
    Мислиш ли, че ако наистина беше толкова виновен в нещо, нещата щяха да са толкова мъчни?

Не е светец, но е глупаво да иронизираш икономическите му успехи.
    Доказал се е като гений в това отношение, както и в политическо.
    Може би средствата му да не са били най-приемливите, но ситуацията в Чили е била такава, безработица, суров глад и немотия.
    Каквато е и тук при по сериозен поглед.

Имаш ли представа как Пиночет е посрещнат в Чили при пристигането си от Англия? Вероятно не.
    Има доста фотографии от посрещането му, потърси.
    После ще кажеш на какво ти прилича, на посрещане на диктатор или на човек, който е помогнал на страната си.
    Съотношението на плакатите "за" и "против" Пиночет са в много интересно съотношение.
    Неслучайно горепосочения испански съдия се е възпротивил остро на решението на британския съд да изпрати генерал Пиночет в Чили, а в не в някоя друга, посочена от съда страна.
    Очевидно е знаел, че плана по операция Кондор няма да бъде успешен, ако оставят Пиночет да се прибере в Чили.
    Искането е било той да бъде предаден в Испания, но уви ...

Знаеш ли колко човека са намерили смъртта си за 17 години управление от Аугусто Пиночет, борейки се срещу него?
    3 197 човека.
    Или по близо 189 човека на година.
    Не призовавам никого към нищо, но те питам дали не си е струвало да умрат 3 197 човека, за да е Чили в момента втора по икономика и стандарт на живот на континента?
    И тия 3 197 човека не са намерили смъртта си просто така. Не са спазвали правилата, които е наложил той по него време.

Пишеш "икономист" в кавички.
    Явно не си си направил труда да потърсиш нещо във връзка с термина "Miracle of Chile" и автора му.
    Честно казано съм склонен да повярвам на Milton Friedman, носител на Нобелова награда за икономически науки, виден монетарист и преподавател в Хувърския университет, отколкото на твоите ч-ш-ш-ш кания.

Но ти няма откъде да знаеш горните факти. Вероятно и не те интересуват.
    Между другото, неговите родители са родени в Чехословакия, евреи, ако не се лъжа, дано освен антиамериканец, не си и антисемит.

На тази тема нямам нищо против да поспорим, стига да имаш достатъчно подготовка за това.
    Сега спора ни е безмислен, тъй като твоите доводи са вероятно от пресата от преди 20-на години или от това, което са ти казали твоите родители, не знам възрастта ти и образованието ти.

Бих ти препоръчал доста литература на тази тема, дано се справяш с езика. Не заради спора, а просто за да те убедя, че не винаги изглеждащото черно е наистина черно, както и обратното.
    Много хубава книга е например “Patria y Democracia”, Pinochet А., 1983 г., издателство Andres Bello, Сантяго.
    В нея ясно са описани политическите и икономическите разбирания на Аугусто Пиночет, резултата от прилагането на които е виден сега.

Същото [за бялото и черното] важи и за конкретния спор за "американските" бази. Още в първия ми пост по темата изясних, че нямам мнение, но гласувам "за", защото не е редно да съм без мнение. И обясних защо предпочитам "за" пред против.
    Отсреща [с малки изключения] виждам само фанатични брътвежи за контрабанда, наркотици и бомби, което меко казано е смехотворно.

Виж, дано разбираш английски,* на кратко какво пишат нежелаещите да вземат страна, непредубедените.
    Прецени сам.

Chileans remain deeply divided on his legacy. Many see him as a brutal dictator who ended democracy and led a regime characterized by torture and favoritism towards the rich, while others believe that he saved the country from communism, safeguarded Chilean democracy and led the transformation of the Chilean economy into Latin America's most stable and fastest growing economy.

This debate was revisited after Pinochet's arrest in 1998. At that time, the General said of the 1973 coup, “We only set ourselves the task of transforming Chile into a democratic society of free men and women." His supporters made similar claims. Former Prime Minister Thatcher, for example, thanked the General for "bringing democracy to Chile". When in power, however, Pinochet gave a series of speeches that rather clearly indicated that the 1973 coup targeted not only Allende's Popular Unity government, but Chilean democracy itself, which the General saw as hopelessly flawed. In wording that Pinochet repeated several times in various speeches, he claimed that Chile had been “slave and victim of the Congress since 1925, and slave and victim of the political parties.” Arguing for an "organic" type of democracy, Pinochet argued “Merely formal democracy dissolves itself, victim of a demagogy that substitutes simple, unattainable promises for social justice and economic prosperity.” Democracy would inevitably result in a marxist dictatorship, according to his analysis. Chilean democracy, therefore, was “progressively socializing in its economic experiments.... Those who thought they could detain or control this evolution... were given proof under the marxist regime of their impotence and incomprehensible lack of vision.
    И недей ч-ш-ш-ш-ка. Детско е. Сина ми спори така със съучениците си.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Malone,
    прости ми моля те, че не прочетох особено задълбочено последнтия ти пост, но общо взето схванах смисъла му - аз(Мързеливото Куче) съм тъп и невежа, въвеждащ в заблуждение всички наоколо, докато Пиночет е "Правилния човек", Идола.
    Еми, тъп съм, к'во да правя - не схващам и това си е. Лошото е, че има и много други като мене. Само за 30 сек. в можеш да откриеш това например

http://www.huppi.com/kangaroo/L-chichile.htm - на английски, за "икономическото чудо" Пиночет
    http://www.scepsis.ru/library/id_557.html - същото и на руски (не всички знаят по няколко западни езика)

Ето ти какво казват и за ролята на САЩ в събитията в Чили, не го казвам аз, ЦРУ го казва
    http://www.guardian.co.uk/chile/stor...038615,00.html
    Само не ми казвай..
    Та заповедта за арест на генерал Пиночет не е чилийско произведение, а испано/американско, разбирай ЦРУ [IMHO].
    че ще се задавя от смях.
    Пак ти казвам, не ми е зор за Пиночет, това го намерих за 30 сек. търсене, пропускам повече от 300-те (!) заведени дела с/у него включително и за "отклоняване на средства" или как там е формулирано, просто казано - кражба.
    ... Не искам повече да споря по този въпрос, още повече той твърде косвено се отнася към темата.Не искам и да те сравнявам с дъщерите ми - с тях ми е по-интересно да споря. Те все пак "вадят тапите от ушите си" понякага.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Мда, очевидно за теб света е бял или черен.
    Това е последния ми пост.
    Къде те определих като тъп и невежа. Това, че не си подготвен за задълбочен спор по определена, конкретна тема не означава нищо.
    Къде определих генерал Пиночет, като идол?
    Обясних и дадох за пример анализа на нобелов лауреат по икономика, който слага началото на гледането на икономиката на Чили, като на икономическо чудо. Каквото и да е написано по въпроса фактите говорят. Събитията през 1973 година започват защото народа на Сантяго е искал да разбие казармите за да се нахрани.
    Благодарение на Пиночет и на т. нар. Чикаго бойс, които в твоите примери се обсъждат Чили стъпва на краката си и както казах се развива до второто място на континента по стандарт на живот. Разделянето на страната не е дефект, а търсен ефект от Пиночет, затова те помолих да прочетех някои неща. Той е развивал принципите на регионалната икономика, а не на централизираното управление. Това поради уникалната география, форма и разположение на страната. Виждаш я колко тясна и дълга е. Централизираното управление е почти невъзможно.
    Не искам да изпадам в подробности, просто давам за пример, как нещата се разглеждат от двете страни, зависи от думите.
    Накрая обаче остават фактите, резултата.
    Пиночет биха могли да го обвинят във всички грехове на света, може и с основание, но какво от това, пак стигаме до резултата.
    Ще ми се след 15 години ние да сме втората държава в Европа, пък каквото и да се случва.
    В бедната ни страна се нагледах на новозабогатели политици, които никой никога няма да осъди. Дори и по тови Чили са по добре от нас, осмеляват се да се съдят за икономически престъпления.

Това че 3 000 не можещи да се откъснат от политиканстването, респективно личното облагодетелстване и поради това ще бъдат физически унищожени, може да е цинично, но не ме тревожи особено.
    По ме тревожи какво ще вечерят майка ми и баща с пенсиите, които получават.

Та така ...
    Нагледахме се на демокрация и се разочаровахме.
    Досега само военен режим не сме изпитали, може пък това да е панацеята, знаеш ли.

Всичко цитирано от теб и мен за пореден път доказва, че истината е в степента на сивото, а не в черното и бялото, не в крайностите. Наличието на американски военни в нашите бази има и добри и лоши страни. Според мен добрите са повече или с по-голяма тежест. Според теб не, но не бъди краен в изводите си.

Да са ти живи и здрави, семейството и дъщерите, може пък сватове да станем.

Peace!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Събитията през 1973 година започват защото народа на Сантяго е искал да разбие казармите за да се нахрани.
    Malone, принципно съм съгласен с теб, ама това ме досмеша много Ша прощаваш ама аз ако съм гладен предпочитам да разбия магазин или хлебарница, то при толкоз дълъг пост е нормално човек да напише някоя щуротия
    А иначе за базите - според в-к Стандарт щели да са напълнят с руснаци )
    http://www.standartnews.com/bg/artic...article=145949
    Руски рейнджъри може да тренират в американската база в Ново село. Това обяви на семинар в Сливен подполковник Пол Бротсън, сухопътен военен аташе при посолството на САЩ у нас.
    Тц,тц, неведоми са пътищата господни. или както е рекал народа - де го чукаш, де се пука
    Или както прагматично е задал въпрос (според допълваща[size=14px]статия[/size]) кмета на Котел Георги Дедов:
    Съвсем сериозно питам с какво ще се къпят американците. По мои изчисления за 2500-3000 души ще са нужни поне 200 кубика вода дневно. А на "Ново село" и изобщо в региона няма толкова,
    В отговор зам.-министър Соня Янкулова обясни, че тези проблеми ще се решават с допълнителни споразумения,

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Мдаа, интересни работи се публикуваха днес, по повод поразумението между България и САЩ, след ратификацията от народното събрание, оказа се че има точки в споразумението, според които американските войници в България ще купуват всички стоки на половин цена, освободени от мита, данъци и акцизи и ще си имат нещо като собствени супермаркети.
    Нямало да плащат и наем, както е практика в другите страни, щото базите били наши, те само щели ли присъстват там и евентуално да платят за някои подобрения.
    Няма да се учудя ако си докарат и чистачки и перачки от щатите, тогаз да видим какви 'нови работни места' ще има, сигурно за ибрикчии.

11. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Мдаа, интересни работи се публикуваха днес, по повод поразумението между България и САЩ, след ратификацията от народното събрание, оказа се че има точки в споразумението, според които* американските войници в България ще купуват всички стоки на половин цена, освободени от мита, данъци и акцизи и ще си имат нещо като собствени супермаркети.
    Нямало да плащат и наем, както е практика в другите страни, щото базите били наши, те само щели ли присъстват там и евентуално да платят за някои подобрения.
    Няма да се учудя ако си докарат и чистачки и перачки от щатите, тогаз да видим какви 'нови работни места' ще има, сигурно за ибрикчии.
    остава и сводниците да се споразумеят да им пускат на "половин цена"...

и барманите като почнат да ги черпят... - направо на разоряване си отива родината....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 12 ПърваПърва ... 2101112

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-05-12, 21:56
  2. Проблем с бази данни на Delphi
    От zloRadi във форум Програмиране
    Отговори: 3
    Последно: 15-11-08, 12:16
  3. P2P мрежите ще разорят американските фермери
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 27-06-07, 17:12
  4. Военни маршове
    От DPetrov във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 08-10-04, 13:32
  5. американските мотороли били...
    От MoPcKu във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 31
    Последно: 25-09-03, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе