Вижте резултатите от анкетата: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Гласували
68. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ЗА

27 39.71%
  • ПРОТИВ

31 45.59%
  • Без мнение

10 14.71%
Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 174

ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: ЗА или ПРОТИВ американските военни бази у нас?

//offtopic!!!
    Цитат Първоначално публикувано от badr
    @hihimor

Приятелю.Ти съвсем за кретен ме смяташ.Измряха балъците.
    Недей ми казва,че някой търси да хване Усама....Операция Иракска Свобода.
    Въх!
    Тези ги разправяй на DPetrov.
    1. ама аз въобще не казвам нищо за хващането на Усама*
    2. само посочвам, че Мур ни натопява пред цял свят и това за мен хвърля сянка върху възприемането от мен на филма му...след като посочва нещо невярно и то засягащо нас, що да му обръщам внимание на останалите изводи...
    3. peace*

...и все пак...кои предпочитате?
    тези...

или тези...

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Разгледай фактите пък сам направи изводите си.

Виж ако искаш може още линкове от разни галерии да навържеш тук.
    Понеже те смятам за по-интелигентен от DPetrov на теб ще кажа следното.
    Грешиш ако смяташ,че снимките които сте навързали с линкове впечатляват някого.
    Не излъчват нито ирония,нито сърказъм.Виж на простотия го докарват.
    Отдавна в този форум не си разменяме картинки вместо да се пише направо.
    В психологията има термин наречен познавателен баланс.
    Баланс м/у за онова,с което се е сблъскал човек и познанията му за него. При нарушаването му човек подсъзнателно се стреми към възстановяване на равновесието(процеса се нарича любопитсво).И то се постига на ново по-високо равнище.
    Та колкото по-малко познания притежава човек толкова по лесно настъпва познавателен дисбаланс.При децата това най-често са играчки,картинки,рисунки и т.н
    При възрастните далеч не е така.Те по-малко се впечатляват от Star Wars и т.н.
    Един от признаците за равнището на интелекта на дадения индивид е склонноста към общуване чрез образи.Този начин на общуване е бил характерен за людете живяли преди 3-4000г,когато е липсвала писменост.
    Колко души мислиш сте убедили в правотата си с тия снимчици.
    Ако искаш не ми отговаряй.Отговори на себе си.
    Единствено страницата стана по трудна за зареждане.
    Но правете каквото искате де.
    Да не излезе че искам да огранича формите на изказа ви.
    То едни идеи развивате,ама хайде

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@Profita
    Приятелко, не случайно подчертах, че с бази или без бази, за тях ние сме врагове, така че сме заплашени и с тези 5 облагодетелствани и без тях. Първо, защото не сме "правоверни", второ, защото вече стреляхме по тях. Дали е правилно решение или не, то вече се е случило.
    Видяло се е, вече 16 години, че в бедната ни родина никой не си плаща сметките. Да си видяла един политик в затвора, а грешни и користни решения с лопата да ги ринеш. Та мисълта ми е, че на нас всичко ни е наред, остана от американците да искаме да ни оправят икономиката с няколко бази.
    Естествено е, че няма да се случи, естествено е, че ще има и негативи.
    Да, съгласен съм, че базите може би са placebo*, но по добре placebo*, отколкото нищо.

Казваш да се продадем, но на добра цена.
    Ами .... скъпа ... на добра цена се продава нещо, което си струва за купувача. Имаш ли представа какво представляваме ние като икономика, като пазар?
    На практика ни е останала едната гордост, нищо друго не можем да предложим.

И не те нас, а ние ще ги научим на контрабанда, корупция, измами, ненаказан алкохолизъм и хулиганство.
    Не знам в твоя район, но там където аз работя има няколко, десетки може би, семейства англичани, "дошли да доживеят" старините си в някое диво българско село.

И знаеш ли защо са тук, те сами го казват.
    Защото пиенето и цигарите са им почти без пари и най-важното, пак по техни думи, могат да се "нacepaт" от пиене и да се uзnukaят или noвъpнат на улицата без никой да им направи дори забележка.
    А в родината им, за такива изпълнения се спи в определено заведение. Или се работи няколко дена за държавата.

Е, това ли е страната, която трябва да се продаде скъпо?
    Много грозно и жалко е, но това е действителността.

Защо например всички, които си продадоха имуществото на тези "мили английски пенсионери" са щастливи?
    Та те ги виждат всеки ден, виждат ги и децата им, срещу това защо нямаш нищо против?
    Защо нямаш нищо против принцесата да вижда пияното прасе всяка вечер и най-важното с три млади момичета, защото са му почти без пари? Дали на нея [моля се, не дай боже] няма да и дойде на ума, че и на нея този малоумник може да и купи телефон и ежедневно ваучъри за да му е под ръка.
    Чак настръхвам, толкова ми е гадно, повярвай ми. Но го виждам всеки ден и това ми пречи да се гордея.

Това ни е лошото на българите, имаме против американците, имаме против руснаците, имаме против гърците, ама и ние не знаем защо.
    Защото видиш ли са наркомани, алкохолици и спинаджии. Пък ние българите не сме. Добре дошъл на британския алкохолик.
    Не на американския, въпреки, че е доста по дисциплиниран. Поне армията го предполага.

Това по-горе е само микро пример, такива има доста.

И пак ти повтарям, не лягай на тази страна. Американците подаряваха, подаряват и ще подаряват оборудване за армията, полицията и не знам за кой още. Имат някакви интереси, но към момента аз не ги виждам. Може би това е сметката, която плащат.
    За Европа разбирам, с оборудване си градят някаква завеса към неевропейския свят, но не ми е ясно защо американците го правят. Вероятно има защо.
    Да, вероятно усвояват техни си фондове, като ги усвояват техни фирми производители на оборудване, но мен какво ме бърка, аз имам с какво да работя. Ние оправихме нашите далавери, че сега ще търсим кирез и на американските.

А техниката ще я оставят, бъди сигурна, тя вече ще бъде стара за тях. А за нас ще бъде нещо финансово непостижимо. Плачевно е, но е така.

*Originally, a placebo was a substance that a well-meaning doctor would give to a patient, telling him that it was a powerful drug (e.g., a painkiller), when in fact it was nothing more than a sugar pill

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005

//offtopic
    Цитат Първоначално публикувано от badr
    Разгледай фактите пък сам направи изводите си.

Виж ако искаш може още линкове от* разни галерии да навържеш тук.
    Понеже те смятам за по-интелигентен от DPetrov на теб ще кажа следното.
    Един от признаците за равнището на интелекта на дадения индивид е склонноста към общуване чрез образи.Този начин на общуване е бил характерен за людете живяли преди 3-4000г,когато е липсвала писменост.
    Колко души мислиш сте убедили в правотата си с тия снимчици.
    Ако искаш не ми отговаряй.Отговори на себе си.
    1. някои беше казал: една картинка се равнява на 1000 думи; напр. учебник без илюстрации, картинки, схеми, диаграми, таблици и т.н. е долнокачествен учебник, нали....
    2. махнах повечето от моите картинки - прав си за зареждането, съжалявам и се извинявам на всички
    3. не убеждавам никого...аз гласувах - без мнение (засега....поживем-увидим)
    3. STAR WARS - (какво да се прави, фен съм на класическата трилогия) - е един от културните, социални и икономически феномени на 20 век (а може би и на 21...)
    4. DPetrov (според мен) просто се шегува, даже част от картинките му може да се сметнат за антиамерикански...нищо лошо отново - трябва да се разделяме с миналото си, хилейки се...

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Последния пост на hihimor ми хареса честно казано.
    Най вече последните думи.
    С радост или мъка се налага да преосмислим мирогледа си, да се разделяме с миналото си в името на нещо хипотетично, някаква надежда че най-после "ше са опрайм".
    Продадохме се веднъж, ogynuxa ни и понеже вече сме ogyneни, втория път няма да е толкова болезнено.
    Дано пък този да е принца.
    Както се казва, болката е малка, срама е голям.

И да резведря обстановката, един весел колаж, не е във връзка с темата, но е Bush related.

7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Знаеш ли, Малоун, никога не съм харесвала пасивния модел на поведение, било то у държавници или в обкръжаващата ме среда. Животът ми за един кратък период от време ме научи, че надеждата крепи човека, но не го държи за дълго изправен на крака. В тази връзка оправдавам опитите на българските политици, за едно по-добро бъдеще, но колкото и да ми се иска да повярвам в резултативността им, просто не се получава. Виждайки постигнатото от близките няколко години отчаяно се моля този път да не сгрешат.
    Вярно е, че по-добре малко, отколкото нищо, но разбери ме – американската дума вече си показа тежестта и това ме плаши. Нека вота ми по този въпрос почива на страх, не се срамувам от страха си, но като знам как можем да бъдем изпързаляни, излъгани и оставени с пръст в уста започва да ме стяга стомахът от безсилието ни.

Негативизма ми към американците не се корени на предубеждения, че ще принесат алкохоло-нарко-спино-чумата на запада. Не. Има ли си почва на развитие и ангели да слязат да живеят на една ограда с нас, пак ще си имаме черните овци в стадото. Опасявам се от друго. Никой от така наречените ни съюзници не обяви категорично, че няма да ни въвлекат във война с третия свят. Не да се страхуваме да не бъдем изядени от Аллахо-поклонници, а май трябва да се страхуваме да не ни сложат на фронтална позиция при превземането на нови петролни находища. Въпреки, че съм икономист, тук леко загърбвам значимостта на финансовата ни изгода, пред това да виждам жива и здрава дъщеря си (както ти написа Фори). Точно на километър от местоположението ми ще се намира цялата техника, боеприпаси и въобще силата на американците. И ако небето се намръщи над нас и облаците придобият черен цвят, първо ние ще проплачем. И откровено ти споделям, не знам на кое повече да се радвам. Че наличието на по-горе споменатата техника ще ни опази по-добре, или че наличието й ще ни постави в десятката при евентуален прицел от страна на изтока.

Всъщност, тя Райс вчера си замина с договора усмихната и доволна. Аз каквото и да си пиша – все тая. Отново остава надеждата... и може би ще се съглася с теб, че по-добре да виждам положителните страни, отколкото да тръпна в страх от отрицателните.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Какво значение дали съм "за" или "против"... Договорът е подписан,ще ги има базите.
    По този повод мога да само кажа - всеки народ заслужава съдбата си.Избрали сме си правителство,каквото е в правомощията му - ще го прави.
    В крайна сметка -
    по-добре да виждам положителните страни, отколкото да тръпна в страх от отрицателните

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Всъщност, тя Райс вчера си замина с договора усмихната и доволна. Аз каквото и да си пиша – все тая.
    Не е все тая. Нали четем каквото пишеш.
    Ти не си "брънка от световната революция", ти си човек, Мислещ!!

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Отново остава надеждата... и може би ще се съглася с теб, че по-добре да виждам положителните страни, отколкото да тръпна в страх от отрицателните.
    Да- да гледаме напред, а не да хленчим. Светът е шахматна дъска. Нека помислим как да спечелим партията,
    а не колко красиво да загубим!
    А за дъщеричката - определено ще е в по-голяма безопастност от сега.

А колко от вас се замислят, че може би Олимпиадата в София е по-опасна и по-неизгодна от базите?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    А колко от вас се замислят, че може би Олимпиадата в София е по-опасна и по-неизгодна от базите?
    аз съм против олимпиада в София...

...може да изчистят София за олимпиадата...въпреки, че и без милиарди да се хвърлят за глупости може да се изчисти...сигурно от години не са мити улиците с вода и все едно ходиш по кален междуселски път...а като духне вятър - облаци от прах...

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Борд за вътрешен ред може да укроти мафията
    Румен Петков и Георги Петканов са двамата министри, които трябва да прокарат реформите в МВР и съдебната система.
    Така или иначе сме отстъпили суверeнитет. След разпадането на съветския блок и години на лутане се присъединихме към в НАТО, сега отстъпваме територия за американски бази, които по договор ще ползваме съвместно, но нищо няма да става без знанието на щатските военни. От друга страна сме в пълна енергийна и суровинна зависимост от *****, но това е неудобно признание за всички политици у нас, независимо от какъв цвят са. България отдавна не е независима държава, а факти за това могат да се изброяват още много.
    НАТО гарантира териториалната ни цялост и сигурността на страната във военен аспект. Това е само част от системата за национална сигурност. С минимализираната си армия е логично да разчитаме на външните си партньори.
    Вътрешният ред обаче засега е оставен на нас.
    Един интересен аспект....
    http://www.monitor.bg/article?sid=&a...&cid=1&eid=697

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Това, отгоре в каква връзка Вълчо?
    Не ни трябва борд в МВР, а борд в правителството, борд в съдебната система, борд в изпълнителната власт и в абсолютно всички държавни агенции и структури.
    Или пък Пиночет, това е другата алтернатива.

Нямам предвид никого, просто давам като пример, решението за забраняване на всякаква партийна активност и вземане на решенията от хунтата.
    Единствения проблем е, че нямаме човек, като Пиночет.

Ако някой има претенции, че хунтата на Пиночет са банда главорези, да ми пусне ЛС. Ще му изпратя малко история и статистика, докъде е стигнала Чили в края на военния режим, като се има предвид, че е била страната с най-нисък стандарт на живот и БВП непосредствено преди събитията през 1973 в Сантяго.
    Общо взето нещата под ръководството на "главореза" са се развили така, че след 1990 целия свят говори за явлението "Miracle of Chile"*

*The "Miracle of Chile" is a phrase coined by Milton Friedman to describe the political results of the liberal economic reforms implemented in Chile under General Augusto Pinochet.

Така че ... търсете българския Пиночет.
    Нека никой не ме обвинява в пропаганда, нямам предвид никакви кметове, генерали, пожарникари, охранители и т.н.
    Говоря за тип управление, не за конкретна личност.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ами във връзка с темата - като сме почнали да каним, май трябваше да почнем от FBI!
    А за останалото знаеш, че сме на едно мнение отдавна...

16. Тук е от
    Feb 2001

Аз съм категорично против!
    Не искам децата ми да са нечии подлоги,не искам също да се разпалват каквито и да е било вражди...но кой ли ме пита

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от maks
    Аз съм категорично против!
    Не искам децата ми да са нечии подлоги,не искам също да се разпалват каквито и да е било вражди...но кой ли ме пита
    Бе то и аз не искам, ама са. И ще бъдат.
    Ако не са на американците, ще са подлога на собствения си болен мозък.

Аз предлагам да сложим една бодлива тел около България. И мини. Много мини.
    Никой да не идва, за да сме си сами. И тогава "ше са оправим".

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    .. И тогава "ше са оправим".
    Ами! Пак ша чакаме някой дъ доди да нъ опрай

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 20-05-12, 21:56
  2. Проблем с бази данни на Delphi
    От zloRadi във форум Програмиране
    Отговори: 3
    Последно: 15-11-08, 12:16
  3. P2P мрежите ще разорят американските фермери
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 27-06-07, 17:12
  4. Военни маршове
    От DPetrov във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 08-10-04, 13:32
  5. американските мотороли били...
    От MoPcKu във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 31
    Последно: 25-09-03, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе