Слаб ти е коловозаПървоначално публикувано от zaphodb
Слаб ти е коловозаПървоначално публикувано от zaphodb
пише на домакинство бе !* *Първоначално публикувано от wiseacre
ние сме 3 домакинства* *
пия само аз
:coolsmiley:
..сьомгата...Първоначално публикувано от Wise
Още по темата...
Без спирт и есенция в ракията, реши кабинетът
Премахва се лимитът от 10 хектолитра на селски казан, остава обаче ограничението от 30 л на семейство
04.08.2006 г., НетИнфо.БГ
"Забранява се влагането на синтетичен спирт при производството на спиртни напитки, предвижда утвърдената от правителството Наредба за определяне на видовете спиртни напитки, видовете суровини и технологични операции, правилата за производство на спиртни напитки, разрешените добавки и условията за използването им.
Приемането й е свързано с измененията и допълненията на Закона за виното и спиртните напитки, наложени от синхронизацията на българското законодателство с правото на ЕС.
С новата наредба се дават определения на суровините и спиртните напитки и се премахва географското указание "Република България" в определенията за ракии и мастика.
В подзаконовия нормативен акт е записано, че анасоновата спиртна напитка може да носи наименованието узо единствено когато е произведена в Гърция или Кипър.
При производството на ром, уиски, бренди и ракии не се разрешава влагането на етилов алкохол от земеделски произход. Забранява се и използването на изкуствени аромати, както и добавянето в името на спортните напитки на думи или изрази като "с аромат на", "с вкус на", "род", "вид", "метод" или "стил".
Бюджетната комисия в парламента, която прие на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове, реши да отпадне лимитът от 10 хектолитра, който може да вари без акциз селски казан.
Запазва се обаче ограничението, че едно семейство може да вари само по 30 л домашна ракия. Акцизът на алкохолен градус сега е 11 ст., но от догодина ще бъде намален наполовина, което прави 2,2 лв. за литър 40-градусова ракия например.
От 1 януари в селските казани задължително трябва да се монтират измервателни уреди, съобщи зам.-министърът на финансите Георги Кадиев. Един такъв апарат струва 50 хил. лв."
Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=918253
Коментар: Браво на кабинетът! След покъртително дълги дебати, решението е взето: Давайте да оправим ракията, за другото - ще ни оправят, на пияна глава! Абе тези 50,000 лв. за апарат малко ми се виждат - нека поне 100,000 лв. ги направят, че по-лесно се смята. 50,000 лв., ебати апарата - с инкрустирани диаманти ли е? Ето как се убивал дребният бизнес...
Хи-ХиПървоначално публикувано от IvO™
Аз си я варя в градския казан в гр. Шивачево
Wise убих та - и ти ли си от там бре ?
Братовчедите ми са от там !
егати - човек не мое да се скрие вече.
историята за гр. Шивачево няма да я разкззвам тука !
Не бре - жената е от там - шивачевски зет съм само....Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Ти не се оправдавай - от другата страна на Балкана казват, че откъдето е жената, оттам е и родата...Първоначално публикувано от Wise
Абе моя съвет е - който си обича домашната ракийка да купува сега.
Литър качествена кайсиева ракия 470 реколта 2006г в Силистра върви по 5лв. Лично проверено!
Ще дойдем на дегустация.....То качеството е според зависи.Първоначално публикувано от Lupus
Но си спомням, че вървеше много с кайсии за мезе - а вече ги няма..
Май гроздовата ще си е алтернативата - поне грозденце има засега
А от мен една оферта за истински ценители - 20-годишна Троянска сливова (от Шипково),лежала 6м в дъбово буре и след това бутилирана за 8лв/лит. Предния месец я надуших при един 80год. старец-билкар,от когото от години си купувам мед и сушени гъби. Обаче много малко си взех и свърши ! Мога да дам координати.Първоначално публикувано от Lupus
Това е питие само за ценители! Шшшшшът... координатите - на ПМ!Първоначално публикувано от Lazar
Пияници жалки...
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!
Това му вземи на нашенеца...и е готов примат
Настане вечер, месец изгрее,
отново надигам студена бутилка.
Девойка в скута ми "нещо си пее",
и аз се разтапям като евтина "Милка".