Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 50 от общо 50

Домашната ракия с данък от 1 януари

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #46

    Re: Домашната ракия с данък от 1 януари

    http://news.ibox.bg/news/id_1908305928
    Жители на пловдивски села негодуват срещу акцизите за варене на домашна ракия
    Селяните от Пловдивско са готови на бунт, ако не бъдат отменени акцизите за варене на домашна ракия. С новия налог за колическтва до 30 литра ще се плащат по 2.20 лева, а за всеки следващ литър - по 4.40, информира БНТ.

    Обединени от общата неволя, села край Пловдив вече са подали документи за регистриране на сдружение, което да брани националната напитка. Името му е логично - "Радостта на народа".

    Евроекстрата за акциз върху домашната ракия ще формира крайна цена около 8 лева за литър. Тези изчисления хвърлят хората в Пловдивско в безутешни и неподправени ридания: "България съществува от толкова години и винаги се е варяла ракия. Сега няма да варим? Брей, много умни!"

    "Утре приятели ще ми дойдат. Със зелева чорба ли да ги посрещна!?", негодуват хората. "Утре ще ми турят данък като ида да легна и при жената! "

    Хората неизбежно връщат историята назад към времето на Хан Крум - най-големия злодей в представите на пиячите. Докато си варят ракията, българите все пак намекват, че и той не се е справил тотално с проблема.

    Край казана се раздвояват кой е виновен за акциза - депутатите, или големите алкохолни босове. Или пък взети заедно: "Големите алкохолни босове, които могат да купят целия Парламент, пълнят гушите на депутатите".

    В страданието си за домашната ракия, хората неусетно преливат към открити заплахи. Пожарът на бунта още не е пламнал, но активно прехвърчат първите му искри: "Не на бунт, ами на революция ще отидем. Не може да ни лишават от елементарните неща!".

    Активисти от Сдружението "Радостта на народа" се притесняват, че новите акцизи могат да отключат в българина интриганта и воайора. Хората неизбежно ще започнат да си варят ракия скришно по домовете в малки казанчета. Съседите ще ги дебнат и ще ги топят пред властите. И така има опасност нацията ни да се изложи пред еврокомисарите.
    Щом вече има и сдружение, страшно няма да се присъединим другари към борбата

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #47

    Re: Домашната ракия с данък от 1 януари

    В Пловдив започна подписка за отмяна на акциза върху домашната ракия

    29 декември 2006 | 17:56 | Агенция "Фокус"

    Пловдив. В Пловдив започна подписка за отмяна на акциза върху домашната ракия, съобщи кореспондентът на Агенция “Фокус”. Организатор бе дружеството "Радостта на народа". Сдружението на казанджиите бе учредено на 21 декември в пловдивското село Браниполе от 22 собственици на малки дестилерии. Според казанджиите, ако новият акциз бъде въведен, литър домашна ракия ще излиза около 8 лева. Председателят на дружеството Стоил Атанасов призова да бъдат бойкотирани изборите за евродепутати, ако народните представители не преразгледат решението си за непосилния акциз.
    От сдружението смятат още, че въвеждането на акциз ще доведе до масово производство на нелегален алкохол в тенджери под налягане и в барабани от перални, което би застрашило здравето на хората.
    Петър ПЕШЕВ


    Източник :
    http://www.focus-news.net/

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #48

    Re: Домашната ракия с данък от 1 януари

    ето какво ни информира [ur=http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-01-06&article=173669]в-к Стандарт[/url]
    Европа ни поряза на петия ден
    Арестуваха първия казан, търсят прашинки в млякото
    Европа ни дръпна юздите още на петия ден от членството на България в съюза. Първия шамар отнесе Васил Тасев. Той държи казана за ракия на петричкото с. Първомай.

    Тасев падна в капана на хайка митничари и полицаи, докато опитваше първака си заедно с четирима авери.
    Европрестъплението на казанджията е, че няма материална книга. Не е събирал и акциз от клиентите си. Глобата за каръка е до 10 бона. Отделно той ще плати и данък за сварената ракия.
    ...
    или описано по-подробно:
    Митничари дебнат за казани в гората
    Спипаха първия нелегален ракиджия, одрусват го с 10 бона глоба

    БЛАГОЕВГРАД. Митничари и полицаи спретнаха внезапна хайка за ракиени казани в петричкото село Първомай. И "заловиха" на място Васил Тасев и още четирима души да си варят огнена вода. Целта на акцията бе да проверят спазват ли се изискванията на закона за акциза върху домашната ракия. Казанът на Тасев бил регистриран в митницата през 2005 г. Проверяващите обаче разкрили, че собственикът няма т. нар. материална книга, нито пък е събрал необходимия акциз от четиримата си клиенти. "Тасев има лиценз, но не е изпълнил закона, а нашата работа е да следим той спазва ли. Преди Нова година ги събрахме и ги предупредихме, че ще сме безкомпромисни. Знаят, че са длъжни да водят строга отчетност, да имат дневник и да събират налога", заяви пред "Стандарт" шефът на митница Кулата Николай Шушков. На собственика на казана ще му бъде съставен акт за нарушение. Глобата е от 200 до 10 000 лв. Освен това той ще трябва да плати и акциза за ракията, която са сварили четиримата му клиенти. "Районът е много труден. Десетки села са високо в планините Огражден и Беласица, но проверките ще са непрекъснати. Бих се радвал, ако падне този акциз, но сега изпълняваме задълженията си", каза още Шушков. Вчера пък в с. Капатово бе организиран поредният протест срещу акциза върху домашната ракия. Той бе оглавен от кмета Огнян Куков. "Това е безумие от страна на управляващите. Изчислихме, че 50 литра ракия с новия акциз ще ни струват най-малко 405 лева. Хората нямат толкова пари. Вече никой няма да вари, казаните ще се затворят", прогнозира селският управник.
    Пак да ви честитя Еуросъюза

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #49

    Re: Домашната ракия с данък от 1 януари

    Спокойно! Българина ще му намери цаката. Това първо е "показно" и второ явно тоя дето са го олепили го е ударил съвсем през просото. Следващите вече ще знаят, че трябва да имат "материална книга", ще събират и акциз (ама на 10л - 1 записан), ще има и отлежала ракия и за митничарите, че и по нещо от акциза останало... няма как при всеки казан денонощно да стои митничар - бързо ще се пропие....

  6. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    1,255
    #50

    Re: Домашната ракия с данък от 1 януари

    Днес в Комсията по икономика и парични въпроси на ЕП, внесеното предложение от Астрид Люлинг за отпадане на акциза при производството на домашен алкохол се е приело с 19 "за" и 15 "против",
    съобщиха на пресконференция днес от СДС, предаде репортер на БГНЕС.
    Ха да ни е чистита първата далавера от ЕС

    Цялата статия:
    http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1030167

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Продавам МЕДЕН казан за ракия/комплект
    От boiski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 31-07-19, 14:34
  2. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 07:42
  3. Въпрос за LG 32LV3550 - и домашната мрежа.
    От C41 във форум LG телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-12, 10:53
  4. Отговори: 5
    Последно: 23-07-12, 22:49
  5. 7,64 лева средно за шише ракия от Нова година
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 25-10-05, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе