В тази тема предлагам да публикуваме връзки към информация за интересни джаджи, които биха могли да намерят приложение в домашната отоплителна инсталация.

Също така в тази тема би могло да се публикуват линкове с данни за различните модели глидери, тръби, терморегулатори, клапани, винтили и др.под. арматура, която намира приложение в отоплителните инсталации. Изброяването не е изчерпателно, защото съм повлиян в случая от отоплителните инсталации с газов котел.

Идеята е да има място, на което тази информация да се събира в по-синтезиран вид, защото сега тази информация се пръска по различните теми. В случай, че модераторът прецени, че се прави реклама, той си знае какво следва ......

Конкретния повод, който ме провокира е свързан с 2 джаджи, които ми се сториха интересни и бих желал да споделя с вас и да чуя вашето мнение, а именно:
- първата джаджа е инфрачервен термограф, който има приложение в безконтактното мерене на температурата - обсъждали сме многократно въпроси за температурата на входящата и изходящата вода, местата на топлозагуба и др.под. Това устройство стана повод да потърся повече информация за приложението на инфрачервената термография;
- втората джаджа е програмируем термостат, като особеното в случая е, че се монтира и приложението му е за конкретно отоплително тяло. В този случай интерес за мен представлява какъв би бил ефекта за отоплението от една страна и за разхода на газ от друга страна.

Естествено има и много по-професионални уреди и инструменти, но в случая иде реч за джаджи за домашна употреба - разумно ли е да ползваме такива в ежедневието или да не им се доверяваме? Моля за вашето мнение.