Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

ПОЧНА СЕ!!!!! Турция иска облекчаване на визовия режим след 1-ви

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: ПОЧНА СЕ!!!!! Турция иска облекчаване на визовия режим след 1-ви

Цитат Първоначално публикувано от wiseacre

Колкото и да е затъпял народът,все някой път ще има капка,от която прелива чашата.
    Тогава няма спасение.
    на хората взе да им омръзва вече. Дори техните взеха да ги псуват защото от цялата тая работа се облагодетелстват няколко души, които взеха да прекаляват с привилегиите си. Но непонятно за мен си остава защо продължават да са за тях
    Аз също съм на мнение, че ЕС няма да ни оставят да правиме каквото си искаме като гранична страна

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

На какъв език са си говорили ан срещата ?

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

5. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    zayo bayo, ти или си невероятно наивна личност или, както каза BerkStock, се правиш на ощипана ученичка. ?
    Виж какво.момче.Не мога да ти се сърдя за определенията които ми лепваш.То първите 7 години е трябвало да ти ги даде друг.Аз съм прозд и тъп.Ти явно от позицията на твоите знания и години си световно светило в областа на глобалната политика.Та що не ми обясниш какво искаше да кажеш.Ще се радвам на един семинар по глобална политика изнесен от такъв капацитет.

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: ПОЧНА СЕ!!!!! Турция иска облекчаване на виз

Skynet, прочете ли ми поста? Няма нищо лошо в това, Турция да претендира за олекотяване въпросната процедура. Не е редно обаче да се прави по "втория" начин!!! Очевидно си навътре в нещата, та ако обичаш дай отговор на въпроса, защо проблемът се поставя пред министър, който няма абсолютно нищо общо с неговото разрешаване?
    Чакам отговор конкретно на този въпрос, защото именно в него е разковничето на недоволството. Благодаря предварително, смятам че не само мен ме интересува

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

@skynet, прав си
    Добрият политик използва всяка възможност да постави интересуващите го въпроси пред другата страна
    А защо Емел Етем, а и никой друг сегашен министър при посещенията си в Турция, вкл.и Първанов и Станишев не поствят РЕБРОМ въпроса с имотите на Тракийските българи масово прогонени през 1913 г от Източна Тракия и Източните Родопи?
    Защо не поставят също така въпроса за въщането на българските имоти в Истанбул?
    Да ти изреждам ли още?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ...въпроса с имотите на Тракийските българи масово прогонени през 1913 г от Източна Тракия и Източните Родопи...
    Тези земи не сме ли ги загубили след война? На кого да връщат имоти?

Или "България на три морета"

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз не мога да си обясня, защо вие двамата (zayo bayo и skynet) продължавате да се правите, че не разбирате какво ви се казва и не спирате да давате аргументи, че България не постъпва справедливо спрямо Турция по отношение на визовия режим!? Да, така е, няма спор -несправедливо е, но както каза skynet "това е политика"

С най-прости думи: процедурата да се влезе от Турция в България е съвсем умишлено затруднена. По 2 основни причини:
    1) На западняците не им трябват повече турски (или каквито и да е други) "гастербайтери"
    2) Западняците (ще) ползват България като филтър за намаляване на притока от нелегални емигранти (и евентуални терористи) от Близкия Изток

И сега ще го направя възможно най-елементарно:

В: -На практикa как може да се постигне ползването на България като филтър?
    О: -Ами ето, че skynet го е описал достатъчно подробно.

В: -Какво ще се получи, ако България постъпи справедливо и махне визите за Турция?
    О: -Всеки турчин, решил да търси работа в ЕС, ше дойде на екскурзия в България и ще се загуби в някоя напреднала държава.

В: -Добре, де какво толко ще стане, ако поне процедурата по поканване се улесни?
    O: -Много хора ще открият "бизнес по поканите", който ще се изразява в това, че срещу поносима сума въпросните "бизнесмени" ще "издават покана" на всеки желаещ да си заплати услугата. Като следствие филтрирането няма да е ефективно.

В: -Каква е разликата, ако процедурата е трудна, както в момента?
    О: -Когато е трудна и сложна процедурата, сумата трябва да е доста по-сериозна. Сериозната сума отказва болшинството кандидати. Естествено, ако става дума за близки приятели или роднини, никой няма да се спре от процедурата, но и няма да се съгласи да кани безразборно, По същия начин българин трудно бива поканен в САЩ или О.К. Редно ли е да очакваме, че ако България каже "ето на - няма визи за вас, дай и вие да махнете вашите за нас", някой отсреща ще се съгласи, защото така е справедливо?

В: -Защо аз лично съм "ЗА" визи с Турция?
    О: -Защото напълно разбирам западняците и им влизам в положението. За да ни приемат в ЕУ, едно от условията, които поставят е да изпълняваме тази функция. Без нея те ще се напълнят с още емигранти. Като нормален българин аз се самоосъзнавам като европеец и християнин, макар и да не съм вярващ. По тази причина аз искам да влезнам в ЕУ, макар и да съм напълно на ясно, че гнусните педеруги във властта ще ни вгорчат влизането с кражбите, които ние ще трябва да платим (за пореден път). Е, щом това е едно условията да ни приемат, така да бъде - за да изпълним целта си ще трябва да резнем трафика откъм Турция...какво да се прави "интереса клати феса"

По просто от това не знам как да го обясня...

Сега малко

1) Не искам някой да остане с впечатлението, че изпитвам лоши чувства към турците. Напротив, чувал съм само хубави неща за тях от мои приятели, а скоро баща беше за малко в Турция и се върна очарован от специалното отношение на турците към нас. Наистина се радвали, да видят "комшия" и започвали да се държат много по-приятелски, отколкото с другите чужденци.

2) Вие, skynet и zayo bayo, сте писали, че говорите турски. Бихте ли ми превели какво означава думата "грък" на турски. Не се занасям, нито се подигравам - наистина ми е любопитно.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

@skynet., аз новината съм я коментирал още когато съм я пуснал, ама ти много ловко подминаваш и подменяш новината с твой си размишления, със стихове за луната и звездите и какво ли още не, а постави ли ти някой конкретен въпрос - лепваш задника до дувара и почваш да размахваш обвинително пръст.

@Edin_Lud, явно си ученолюбиво момче, я на ти малко литература, после пак питай, ама първом и ти потърси малко писания по въпроса, става ли? (книгата се казва "РАЗОРЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТѢ БЪЛГАРИ ПРѢЗЪ 1913 ГОДИНА)

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Аз определено не мога да открия връзката между "РАЗОРЕНИЕТО НА ТРАКИЙСКИТѢ БЪЛГАРИ ПРѢЗЪ 1913 ГОДИНА) и въпроса с визовия режим между две съседски страни? Чудя се дали да не поставим на дневен ред и арменския въпрос? Ами съдбата на черноморския калкан?

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    арменския въпрос?
    Него не го поставяй, за разлика от повечето парламенти на страните членки на ЕС, НАШИЯТ каза - геноцид срещу арменците не е имало, нищо че във Франция вече има закон, който предвижда затвор за тези които го отричат. Да се надяваме че нашите дупетати няма да ходят във Франция скоро.

------ОФФ ТОПИК ----------------
    Само не знам @Lupus, може да ми се струва така, но имаш някаква лична предубеденост към мен? доста често пренебрегваш и се правиш че не виждаш какво пишат срещу мен, но много стриктно и иезуитски успяваш да отредактираш някой цитат, така че използвайки го извън контекста да ме изкараш по-черен от ника ми.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Black Adder,
    Нищо лично, оспорвам самата трактовка на проблема. Положението ни на външна граница на Европа си има недостатъци, но има и страшно много предимства. Вместо да се чудим как сами да си затворим възможностите е по-добре да ги използваме. Хайде да не повтаряме грешките от 92г, когато щяхме да съдим ***** и сами си затворихме най-големия пазар на вина, цигари и друга селскостопанска продукция.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от skynet

--клъц--

@Ghost - ако беше прочел внимателно описанието ми на процедурата, щеше да разбереш, че просто няма никакъв контрол....никакъв....нито някой някъде от някого е проверяван....процедурата се минава от абсолютно всички желаещи турци да посетят България....състои се от елементарно колекциониране на подписи и печати и такси....никой не провери този когото каня никъде...нещо повече, аз им се оказах по интересен...поредния парадокс...какъв е смисъла и тогава? просто да си правим живота труден? или да симулираме дейност? май и едното и другото....

Последната част на това, което казваш (която маркирах в червено) е най-важната, според мен. Такива сме си българите - "Не гледам на мен да ми е добре, гледам на Вуте да му е зле". Щом казваш, си видял с очите си, че системата е опорочена, аз ти вярвам. Но съществуването и се основава на логиката, която посочих в предния постинг. Мисля, че няма какво да се каже с/у логиката. А доказателство, че процедурата я има (макар и да не работи, както е предвидено) е самият факт, че Турция официално иска тя да бъде преразгледана. Така съгласен ли си с обяснението ми?

Относно п.п.-то ти...не знам какво имаш предвид с това "грък" - грък на турски е yunan(юнан) а Гърция - Yunanistan(юнанистан), не знам да е някакъв техен идиом...
    Мне, може би не съм бил ясен. Въпросът ми не е как е "грък" и "Гърция" на турски, а дали на турки има дума, която като се произнесе звучи по същия или близък начин. Тоест за нас "грък" е жител на Гърция, но какво означава на турски същата комбинация от звуци. Както "майка" на български е...майка, а на на руски - потник.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ПРЕМЕСТЕНО: Турция обмисля повторен бан на YouTube
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-10, 13:26
  2. Турция обмисля повторен бан на YouTube
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-10, 12:11
  3. Карта на Турция за Garmin.
    От li4ko72 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 2
    Последно: 21-09-10, 00:05
  4. Отговори: 0
    Последно: 06-10-06, 21:47
  5. Отговори: 10
    Последно: 20-08-06, 11:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе