Не го променят, а го доуточняват. Аз мога да имам и двата адреса, но да живея от година при леля си в Бурса.Първоначално публикувано от FearMe
ГРАО - тя прави избирателните списъци.Първоначално публикувано от FearMe
Не го променят, а го доуточняват. Аз мога да имам и двата адреса, но да живея от година при леля си в Бурса.Първоначално публикувано от FearMe
ГРАО - тя прави избирателните списъци.Първоначално публикувано от FearMe
Гласуването става с лична карта, не с международен паспорт, така че - надали ще се вържат всички избирателни комисии онлайн с КПП-тата за да проверяват кой и на коя дата е влизал и излизал.Първоначално публикувано от Lupus
Поредната буря в чаша вода.
lupus, е те точно там е Фатката - живееш в бурса, ама имаш и постоянен адрес заради двойното гражданство и в България, ерго - гласуваш![]()
Именно поради тая Фатка коментирам въпроса с паспортите. Интересно ми е обаче, двойното гражданство отразено ли е по някакъв начин в личната карта?Първоначално публикувано от FearMe
Понеже не съм достатъчно добре запознат с тези закаони - да попитам - Какво им пречи на изселниците да гласуват в турция, я не да се връщат тук?
В личната карта не, в българския задграничен паспорт, да, неофициално.Първоначално публикувано от Lupus
Как е отразено ?Първоначално публикувано от Malone
С една "човка" до полицейския печат [за влизане и излизане]. С химикал.
Тази "човка" означава, че има и втори паспорт [чужд].
хехе ...Първоначално публикувано от Malone
майтап си правиш нали ?
чакай да се върнат едни познати от UK - гледай майтап тогава - ако и на техните паспорти има "човка"...
ще стане БИГ EU Проблем по въпроса за сегрегацията
Ако обърнеш специално внимание в паспорта ще разбереш, че ВСИЧКИ гранични власти могат да правят всякакви бележки, по какъвто и да е начин в паспортите стига да сметнат за нужно. Разбира се, не къде да е, а само на страниците определени за това [страници "Визи" и стр. "Бележки от митници, банки и др. органи]. И разбира се по начин, който не преправя и не поврежда изцяло или частично паспорта.
Това че са с двойно гражданство нито отнема, нито им дава повече права. Сегрегацията ще бъде единствено в техните глави. Ще покажат "българщина" най-вероятно.
Така че никакъв БИГ EU проблем нe може да стане.
Освен те да имат неприятности, ако се държат невъзпитано, както обикновено съм виждал да се държат НОВОевропейци с български произход по европейските граници.