Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Експерти твърдят, че Windows е системата с най-малко уязвимости

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Експерти твърдят, че Windows е системата с най-малко уязвимости

аз като прочета "ЕКСПЕРТИ ТВЪРДЯТ" и ме избива на неистов смях, независимо дали става дума за ОС, прах за пране или банички.
    Кви експерти, кви 5 лв и в каква валута по-точно?
    и като как 'твърдят', твърди се нещо, ясно показано и подплатено с факти.
    То иначе и аз мога да твърдя че крушата е по-жълта от ябълката. И аз съм 'експерт'.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    аз като прочета "ЕКСПЕРТИ ТВЪРДЯТ" и ме избива на неистов смях, независимо дали става дума за ОС, прах за пране или банички.
    Кви експерти, кви 5 лв и в каква валута по-точно?
    и като как 'твърдят', твърди се нещо, ясно показано и подплатено с факти.
    То иначе и аз мога да твърдя че крушата е по-жълта от ябълката. И аз съм 'експерт'.
    Е, не се хващай за простотиите на наш'те журналя. Дал съм линк към автентичния документ.

Symantec са сериозно име в бизнеса и поне аз не знам някой да оспорва мнението, че са експерти в областта на сигурността на софтуера. Може да не са единствените, и дори не и най-добрите, но не са аматьори.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Е, не се хващай за простотиите на наш'те журналя. Дал съм линк към автентичния документ.

Symantec са сериозно име в бизнеса
    И на базата на какво го твърдиш това? нали знаеш че фирмичката на бай Питър Нортън, станала известна преди 15 години с Нортън Командер отдааааааааааааааааааааааааааааааааааавна не е същата?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    И на базата на какво го твърдиш това? нали знаеш че фирмичката на бай Питър Нортън, станала известна преди 15 години с Нортън Командер отдааааааааааааааааааааааааааааааааааавна не е същата?
    Често срешана грешка - Symantec не е фирмичката на бай Питър Нортън, а преди 17 години купи същата тая фирмичка. От тогава бай Питър няма нищо общо, освен че се ползва името му, "божествения" му лик и присъства на пресконференции. Е, получава си и комисионни от продажбите, но няма нищо друго общо. Занимавал се бил с филантропия, писане на книжки и... развода си (или каквото там бълбукат с бившата му).

А колкото до самата Symantec - не го приемай лично, но смятам да се доверя на собствения си опит и мнението на FORTUNE, Gartner, IDC и др. подобни, които смятам за малко по-непредубедени от теб.

6. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Нямам опита на Symantec с различните ОС, пукнатините и времето за отстраняването им, така че не мислех да се обаждам, но попаднах на нещо фрапиращо: влизайки преди малко на сайта на SecurityFocus, само за днес, 29.03.2007 г., тези пукнатини за MS са 10 (11, но да кажем че едната не се брои, защото е вариант на друга). Словом: ДЕСЕТ!!!
    Източник: SecurityFocus

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Споко! Ако ще се фрапираш - най-добре го прави с NESCAFÉ!

Тези 10 (11) пукнатини от днес не са нови, а са ъпдейти на предишната информация за тях и касаят по-старите версии на IE - 5 и 6. Много отдавна са пуснати кръпки за тях - като влезеш в инфото за пукнатината, виж в табчето solution .

BTW, SecurityFocus са собственост на Symantec от около 5 години...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2007

... И мене нещо не ми харесва "абсолютизма" на такива твърдения, поне да уточнят "познати уязвимости".

Още си спомням как "изгоря" шефа на Valve със сорса на HL2 - предполагам за всяка една ОС (+ безбройните добре или зле написани приложения за нея) има достатъчно такива проблеми, които излизат наяве "случайно" или след предоволната им експлоатация.

10. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Не казвам, че са нови, по принцип SecurityFocus публикуват проблем когато вече е оправен.
    Ако сравним само за днес публикациите, има 2 за Konqueror и 10 за IE.
    Ако сравним публикациите като цяло, за linux са около 350, за MS - около 1600.
    Та по тая логика би трябвало и в двата случая да си направим извода, че linux е 5 пъти по-сигурна система от тази на MS.
    Така че тия неща всеки може да си ги тълкува както му изнася, за мен е по-важно какъв е моят опит и опита на хората, които познавам и им имам доверие.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Експерти всякакви, мнения разни
    http://www.omninerd.com/2007/03/26/articles/74

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Експерти скочиха срещу екокрушките
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-11, 22:47
  2. Отговори: 2
    Последно: 16-04-11, 21:19
  3. Windows, тотален спек на системата
    От shutdawn във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 28-06-07, 13:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе