Резултати от 1 до 14 от общо 14

България: Мизерия сред казина и мерцедеси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2001

България: Мизерия сред казина и мерцедеси

elplural.com:

"В България управляващите са по-заинтересовани от това колко бързо да спечелят пари, отколкото да търсят развитието на своята страна и хората, които живеят в нея. Две неща привличат най-много вниманието в българските градове. На първо място, това е големият брой казина и, на второ място - присъствието на значителен брой луксозни автомобили от марки като "Мерцедес", БМВ, "Порше", всички на цени между 60 000 и 100 000 евро, които ярко контрастират с бедността в страната. Усеща се и активното присъствие на мафията във всички обществени сфери и политиката. Политическата структура е много слаба, с променящи се партии и без фиксирани електорати..."

Целият текст - тук : http://www.standartnews.com/bg/artic...article=187806

По-точно казано от това - здраве...
    Ама как да св гордееш после пред чужденците, че си българин...

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: България: Мизерия сред казина и мерцедеси

А.... ду'бр'утру , някой откриха топлата вода

4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Наскоро четох за Албания,там Мерцедесите са повече от Германия така че не сме само ние

5. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Наскоро четох за Албания,там Мерцедесите са повече от Германия така че не сме само ние
    Това трябва ли да ни радва? По Албания ли да трябва да се равняваме?

6. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Ми на нейното дередже сме.Ще ми се да се сравняваме с Германия,Дания или Холандия ама те са съвсем други хора.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

и тук джиповете са повече от Германия...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

И после що българина не гласувал!? Ми за кой да гласува? То за 17 години "демокрация", все едни и същи боклуци са в листите. За случая си има поговорка, която си е точно на място: "Със стари курви, нов бардак не се прави".

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Преди години ми се случи да бъда на един 24-ти Май в София до Кемпински-Зографски с един немец - мениджър в голям завод. Точно тогава се бяха развихрили абитюрентите-богаташи пред хотела с Мерцедеси и БМВ-та - кабриолети, окичени с много балони. Немеца сащисано каза, че в Германия никога не е виждал толкова луксозни и последни модели коли от тези марки на едно място. Някои от моделите за първи път виждал!
    Не че сме по-богати от немците, просто даваме мило и драго да се изхвърлим даже извън сили, само и само околните да цъкат след нас с език и по такива луксозни вещи да ни взимат за голяма работа. Такъв ни е манталитета. Явно така си вдигаме ниското самочувствие или избиваме комплекси.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Немеца сащисано каза, че в Германия никога не е виждал толкова луксозни и последни модели коли от тези марки на едно място. Някои от моделите за първи път виждал!
    Просто Германия не е в Берлин както при нас - България в София! Тук богаташчетата са се събрали в кюп и нормално да им гледаш лъскавите каручки по цял ден из София и чужденците - "тц тц тц" "въйй", а после - бедни ли сме, не сме ли!?. Та аз в Италия видях две стари Ферарита за 1 месец престой, а обикалях бая (e болидите не ги броя ) ... на нищо не прилича това

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от razziel
    Просто Германия не е в Берлин както при нас - България в София! Тук богаташчетата са се събрали в кюп и нормално да им гледаш лъскавите каручки по цял ден из София и чужденците - "тц тц тц" "въйй", а после - бедни ли сме, не сме ли!?. ...
    Даже и да е така - богатите у нас да са се насъбрали в София, а в Германия да няма такава концентрация в Берлин - пак като се вземе в предвид каква заплата взима немеца и каква нашенеца - луксозните коли тук идват малко в повечко. Струва ми се че немеца и да събере пари за последен модел Мерцедес - няма да ги даде точно за това. Ще си купи практична нова кола, а остатъка ще харчи за съвкупност от неща, от които ние се лишаваме защото нищо не правят за имиджа ни, с тях не изглеждаме велики. Примерно няколко пъти в годината почивки или екскурзии в чужбина, грижа за здравето, отдаване на някакво лично, скъпоструващо и не показно хоби. Докато нашенеца ще се лиши от всичко това в името на показността и завистта на другите.

P.S: Между другото инвестицията в техника, в автомобили е възможно най-лошата инвестиция. Безспорни са предимствата, улесненията, възможностите, удоволствието ако щете, имиджа в нашият случай с българина, но от чисто финансова гледна точка това са загубени пари. Има и морално и физическо остаряване и износване, от момента на купуване цената върви само надолу и т.н.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

аз нямам предвид мерцедеси и бмвта... немеца ако не им е виждал точно в Германия последните модели... каква шваба е тогава. Аз давам пример с по-екзотичните... от по 300 000 бимберици нагоре, че тук се срещат много повече от други европейски столици. Ама то и аз да събера пари за един последен модел мерцедес няма да си го купя... бая повече трябва да имам за да си го позволя... не вярвам, че тук някой ако има 200хил ще си купи кола за 200 и ще се лиши от живот само заради гъзарията. Нали ще си скубе косите, че няма 20к да й направи само застраховка на тая кола... тези простотии ги правят само тип "голфаджиите". Купил нови лъскави джанти и касетофонче с падащ панел, чупи стойка, гледа лошо, а гъза му се поти на кожата без климатик с 2лв в джоба и яде 1,2 и 3то в студентски град за 1.50лв. Това е точно като разликата между гей и педерасТ... единия има пари, а другия пръцка на гладно и го е срам да каже, че си го продава... дупето!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от razziel
    Това е точно като разликата между гей и педерасТ... единия има пари, а другия пръцка на гладно и го е срам да каже, че си го продава... дупето!
    Това действие било доста безшумно при втората категория поради поразширен от активната употреба физиологичен отвор. Чувало се само нещо като въздишка

Иначе по темата: ами да, като дойдоха тежките времена за борците - гледаш го да кара БМВ седмица, с тъмни стъкла, а немита от месеци, защото откъде ти вече пари за автомивки.

17. Тук е от
    Mar 2005

От чисто ЧОВЕШКА МОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА .... всеки който не може да направи нещо казва .. АЗ ЩЯХ ДА ГО НАПРАВЯ ТАКА И ТАКА . Обаче отдаде ли ти се възможност си казваш "ДРУГИТЕ НЕ ГО ПРАВЯТ АЗ ЛИ ДА СЪМ ПО ПРОСТ ???"
    Опитваш определено време да промениш нещата и после почваш да се оправдаваш , че сама птичка пролет не прави ...

Примери да давам ли ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. МИЗЕРИЯ-1
    От DENITO във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 28-12-06, 21:56
  2. Отговори: 32
    Последно: 29-08-06, 19:47
  3. Отговори: 5
    Последно: 15-03-06, 22:54
  4. Поредната мизерия на дата.бг ...
    От The_UFO във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 19-08-03, 03:39
  5. Най-добрата сред Ti4200 ?
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 41
    Последно: 20-12-02, 14:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе