Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Измененията в Закона за движение по пътищата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Re: Измененията в Закона за движение по пътищата

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    А някой знае ли как стои въпроса с билдбордовете........
    бе аз не знам как стои въпроса с НЕЗАКОННИТЕ табели ..........,

обаче :

- МНОГО съм размишлявал КАК СТОИ въпроса с контейнерите за смет !!

значи - според ЗДП - всеки "който ЗАЕБЕ препятствие на пътя(което стеснява пътя и предполага, че създава предпоставка за ПТП) ... - се наказва с глоба от :
    .. - признавам си, че не помня колко точно глоба му се полага ... - ама всеки може да провери - ако му пука ..

п.п.

нито са жълти/оранжеви(сигнален цвят поне контейнерите), нито са застраховани някъде ...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от Meto
    това също е интересно:

Чл. 119. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на завиващите пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.
    То това си беше така и преди. Друг въпрос кой го е спазвал.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Meto имаше в предвид - да ги пропуснеш а не да го сгазиш , а в предишния закон бе че пешеходеца е с предимство навсякъде пред всички нелинейни ППС

5. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

А това реших да го спазвам преди 3 дни и тайно се надявам и всички други да решат да го спазват:

Чл. 15. (6) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства.
    Наказанието е 20 лв.
    Чл. 183. (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
    ...
    10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) управлява моторно превозно средство по "ВUS" лента, без да има право на това;
    ...

Друга мечта ми е това да се прилага по-често:
    Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
    ...
    3. неправилно използва звуков сигнал в населено място;
    ...

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B
    бе аз не знам как стои въпроса с НЕЗАКОННИТЕ табели ..........,

обаче :

- МНОГО съм размишлявал КАК СТОИ въпроса с контейнерите за смет !!

значи - според ЗДП - всеки "който ЗАЕБЕ препятствие на пътя(което стеснява пътя и предполага, че създава предпоставка за ПТП) ... - се наказва с глоба от :
    .. - признавам си, че не помня колко точно глоба му се полага ... - ама всеки може да провери - ако му пука ..

п.п.

нито са жълти/оранжеви(сигнален цвят поне контейнерите), нито са застраховани някъде ...

В Пазарджик изрязаха дупки в тротоарите и ги набутаха там. Друг е въпросът, че на много места между къщите и миризливите казани има не повече от 50см разстояние.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Вероятно ви е направило впечатление, че напоследък, във връзка с промените в Закона за движение по пътищата, по най различни радиа ни заливат призиви как трябва да се шофира, да се спазва скорост, съобразена и т.н. и т. п. Но честно казано май нагледните материали с образ са много по-въздействащи, отколкото сладките приказаки дето влизат от едното и излизат през другото.
    Някой тук беше предложил мисля в друга тема на курсовете за водачи на МПС да се прожектират кадри от катастрофи и размазани коли и кървища и пр. и му отговориха, че не било хуманно и ли нещо такова...
    Но попаднах на това филмче (още преди седмица, после загубих линка):
    http://www.vbox7.com/play:dfb61cd0
    което е една компилация на записи от камерите на КАТ по софийските кръстовища и си признавам, че бях потресен.
    Даже след първото гледане стомахът ми беше станал на топка! Не е за хора със слаби нерви наистина. то като го гледаш - направо да се откажеш водач на МПС да ставаш!
    Чудя се наистина, как някои (честно казано не знам как да ги нарека, може би безмозъчни, ама нали са човешки същества) - могат да нямат капка разум, хайде, себе си са прежалили явно, ама защо трябва да завличат и други... - в гроба, болницата, по съдилища и пр.
    То кола се кара най-вече с глава! Щото тя командва крайниците!

Та мисля, че не би било лошо да го показват това филмче всяка вечер като си легнат малките деца по националната телевизия и софийските кабеларки, та белким на някои самоубуйци им светне да не затриват и други хора покрай себе си.
    Мисля, че ефекта ще е доста по-голям от всички приказки и призиви!!!

8.  

9. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

На някой стана ли му ясно относно возенето на деца. Един път седалките са задължителни, втори път има категории - 5, но не видях конкретни изисквания за дадена категория деца - вчерашната брошура от 24 часа ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Та мисля, че не би било лошо да го показват това филмче всяка вечер като си легнат малките деца по националната телевизия и софийските кабеларки, та белким на някои самоубуйци им светне да не затриват и други хора покрай себе си.
    Мисля, че ефекта ще е доста по-голям от всички приказки и призиви!!!
    Прав си stekyman, баш по софийските кабеларки трябва да ги показват, щото от 10 коли изпреварили ме рисково по пътя за Асеновград да речем (то този по-необичаен път пътувах скоро), 8 са със Софийска регистрация.
    Лошото е че тези с лъскавите бръмчилки гледат предимно ПЛАНЕТАТА а не кабеларките, и май нямат време да се кахърят като нас за новите промени в правилника.
    Да си кажа честно, май на БМВ и Мерцедес до сега сигнална жилетна метната демонтративно, както на множество други, по-скромни коли - не съм видял.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. PIR датчик за движение JQ-35
    От AROGANT във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 26-09-13, 19:07
  2. най-накрая движение напред от дайкин.
    От estqwerty във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 06-10-12, 01:41
  3. Отговори: 30
    Последно: 25-06-11, 01:05
  4. Правилник и закон за движение по пътищата
    От kris11 във форум Автомобили
    Отговори: 30
    Последно: 21-06-07, 12:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе