Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 48

Хайде на iPad!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Re:Хайде на iPad!

Няма смисъл от персонални нападки и заяждания - пазарът ще покаже до една година дали Ipad ще е успех или поредното разочарование, нито е нещо ново нито е толкова иновационно, което си пролича и от реакцията на потребителите след Steve Jobs Unveiling ...

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Каквото си мислих, взе че започна така и да става....да видим какво имаме досега:
    - един милион продажби за 28 дни, от 28 май официално откриване на продажбите в 9 други страни ( пред един милион продажби за 74 дни за Iphone )
    - всички 3G версии за месеци напред са изчерпани и предплатени.
    - акциите на Ейпъл по високи от всякога ( от 214 в началото на годината до 256 днес с пик 270.83 през 24 април )
    - един от най-зверски критикуваните недостатъци на Ipad ( липсата на мутитаскинг ) ще бъде коригирана в новата версия на операционната система.
    - Всички текущи маркет анализатори дават поне 8.1 милиона продажби до края на годината.
    - Ейпъл обявиха намерение за сериозно намаляване на цените по коледа.

В тази тотална финансово икономическа световна криза да реализираш ръст на продажби ( респективно и печалба ) като този на Ейпъл може да бъда само обект на уважение, което доказва блестящия им маркетингов отдел. Дали е революция или не, дали ще замести нетбуците на пазара - на кой му пука. Потребителите ще определят това. Видяли ниша в пазара и я заели...всичките други трябва да се срамуват за за своята некадърност. Не робуват на стереотипи. Като любител на мобилни решения съм давал 500-800...повечето 1000+лв за покет-пс-та, смартфони и т.н. И независимо от това колко нов е модела и колко високотехнологичен, винаги е имал един и същ недостатък - липса на адекватна батерия. Нека някой ме поправи - има ли такова мобилно решение с което като заиграеш WIFI,GPS, браузваш, чатиш, теглиш файлове и слушаш музика ще изкара повече от час и половина? Пускам си FM-а на ГСМ-а...пътувам за чужбина и слушам музика...заспивам....след 4 часа разбирам че не мога да се обадя на никой....нямам ток в батерията. Нов телефон с нова батерия.За какви мобилни решения тогава говорим. Да ходя непрекъснато със зарядното в джоба? Къде ми е свободата тогава? Е да, ама нали...Нокия, Сони Ериксон, Самсунг, ЛГ....това е модерно...А колко хора знаят, че все още съществува една незнайно защо недолюбвана фирма Филипс, която прави прекрасни телефони с до един месец стендбай и 500 часа разговори. Всички снимки на Ipad отвътре показват следното: добре балансирано изделие с акцент на батерията, която заема 70% от пространството, липса на каквото и да е било охлаждане. Ето от това имат нужда динамичните хора, които искат да са свободни. И Ейпъл им го дава. За сметка на някои функционални и технически ограничения. Майната им. Вечно щастие няма. със сигурност по коледа ще се обзаведа с един...просто защото си имам принципи - никога не купувам нищо прекалено ново, както и никога не инсталирам ОС без излязал SP1 поне

4. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в
    Earth, Solar System, Milky Way, Laniakea

Много ми е интересна информацията която ни е поднесена от Tommorow, има тук-там верни попадения.
    Но прочитането на втория абзац,ме хвърли в някой съмнения,някой въпроси взеха грозно да навдигат глава от дълбините на хейтърската ми ПЦ-душица. Та реших скромно да ги изложа пред вас,ако може уравновесено и контролирано да дискутираме.

Както и преди съм споменавал, маркетинг отдела на Аппле Корп е ненадминат и си заслужават парите и премиите. Евала на креативните ,стрижат хората и гладко остриганите се радват.
    НО....
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Дали е революция или не, дали ще замести нетбуците на пазара - на кой му пука.
    ,аз ще ти кажа на кого му пука. На С.Джобс му пука.Ако погледнеш на единият шот от презентацията Ст.Дж. набеждава нетбуците че били бавни,с нискокачествени дисплеи и ПЦ програми. Е, ако на това му викаш непукизъм, аз на това му викам директна непреднамерена атака от човек, който явно е проспал събитие.А събитието беше преди около 2 години,когато нетбуците задминаха продажбите на лаптопите. И това го направиха като завършени продукти, а не да чакат ъпдейт на ОС-а за да имат мултитаскинг.А пък веб камерата ще дойде с Итампон 2, картрийдъра в Итампон3 и т.н.
    Видяли ниша в пазара и я заели...всичките други трябва да се срамуват за за своята некадърност.
    Мисля че Аппле трябва да се срамува от некадърност.Хората вече трета реколта берат, те сега почват да разорават пазарна ниша.
    Единственият плюс е че разпространиха touchscreen и за простолюдието,и сега хората мажат мазни пръсти по екрана,докато плющят пилешки бутчета от KFC кофа.
    Същият трик направиха и с ифона.
    Като любител на мобилни решения съм давал 500-800...повечето 1000+лв за покет-пс-та, смартфони и т.н. И независимо от това колко нов е модела и колко високотехнологичен, винаги е имал един и същ недостатък - липса на адекватна батерия. Нека някой ме поправи - има ли такова мобилно решение с което като заиграеш WIFI,GPS, браузваш, чатиш, теглиш файлове и слушаш музика ще изкара повече от час и половина? Пускам си FM-а на ГСМ-а...пътувам за чужбина и слушам музика...заспивам....след 4 часа разбирам че не мога да се обадя на никой....нямам ток в батерията. Нов телефон с нова батерия.За какви мобилни решения тогава говорим
    И аз съм съгласен,няма такова мобилно решение все още.Итампона не е това което го описваш.При него няма GSM-модул(харчи много ток),няма GPS(харчи ток),има А-GPS(само в 3G версията),има слаб WIFI модул(съпорта на Аппле препоръчва при слаб сигнал,да се преместиш по-близко до безжичният рутер, просто гениално,как никой не се е сетил )
    И немога да разбера защо сравняваш "покет-пс-та, смартфони" и Итампона.Разликите са толкова големи,че чак не намирам прилики. Първите влизат във всеки джоб,можеш да се обаждаш по телефона и тежат макс. 100-120грама,а второто влиза в раница и тежи ~700 грама и не можеш да провеждаш разговори.Ако все още не виждаш разлики,значи ти си(избери едно) :
    1.Великан, който е поне 10 метра висок и джобовете му са големи колкото войнишки мешки, или
    2.Ходиш навсякъде облечен във височинен костюм на пилот на свръхзвуков самолет,който има джобове на бедрата си с размер А4 лист, където пилотите държат картите си.
    Сигурен съм че е номер 2.Турбо си,но в тази жега как се справяш с прегряването?
    Ако все пак е номер 1 ,аз променям всичко по-горе написано,съгласявам се със всичко написано от тебе и изчезвам както негър в облачна нощ.Страх лозе пази.
    А в посоченият пример от тебе,мога да се обзаложа че дори и Ифона да беше използвал,пак ще се получи същият резултат. GSM-модула в желанието си да ти осигури 24/7 връзка периодично търси, проверява за клетки с по-добри характеристики от тази с която е регистриран в момента.По време на движение,интервала между проверките е сведен до нула.А това харчи ток.Много ток.Сигурен съм че знаеш това,но защо го пропускаш?
    Всички снимки на Ipad отвътре показват следното: добре балансирано изделие с акцент на батерията, която заема 70% от пространството, липса на каквото и да е било охлаждане. Ето от това имат нужда динамичните хора, които искат да са свободни. И Ейпъл им го дава.
    http://www.ifixit.com/Teardown/iPad-...eardown/2183/3
    Ето тука са го разпарчатили,на стъпка 22,първата снимка показва сравнение м/у батериите на Итампон и iPhone 3G.Цитат" the battery integrates two separate 3.75V, 24.8 watt-hour wired in parallel for such ample battery life." А за липсата на охлаждане, още преди си изказах мнението за процесора,така че няма да го дискутирам отново.
    И в крайна сметка какво се получи от революционното изделие-Ипод с голям екран и петорна батерия.Революция ли?Друг път!
    И за да не бъда само коментатор,ето няколко причини за така очакваното намаление около нова година.
    http://tablet-news.com/2010/05/29/ch...rsion-of-ipad/ Китайска подделка за 105 зелени,с 7 инчов touchscreen. China rulz!
    И сериозният конкурент от Асус,който ще направи Итампона морално остарял
    http://www.pcworld.com/article/19771...tablet_pc.html
    Малко извадки от интервюто: 12 инча touchscreen,Intel Core 2 Duo processor ,насочен към потребители ,който не искат да жертват възможности или изчислителна мощност,10 часа батерия,цена неизвестна.
    Втори продукт-10 инчов,окастрена версия на Вин7,$399-$499 цена.
    Трети прокукт - ЕЕЕ Reader $199-$299,скицник/бележник с камера.
    Това всичко е обявено на Компютекс,Тайван тази седмица.
    Бях чел за 10 инчови таблети на базата на Андроид2,ако са с такива батерии като пада,ще са хита на пазара.Аз сега съм с HTC Desire с Андроид2,не мога да му намеря проблеми.Грешка,батерията е малка.
    Както се казва Коледа ще бъде интересна!

П.С. Виждам, с Tommorow имаме съвпадение в 2 от мненията,значи дискусията се развива добре.

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@sad sack - радвам се че когато поискаш можеш да водиш дискусия без да всяваш чувство на читателите, че се намират в някоя dir.bg секция.
    Аз не правя нищо повече от това което правиш и ти - дискутирам изделие по картинка и спецификации. Факт е, че нито аз нито ти имаме в ръцете си това изделие "Айтампон" за да можем да говорим от първа ръка. Виж, не винаги някакво нововъведение се приема адекватно от всички, пример - толкова защитаваните от теб нетбуци. Когато се появиха и аз се чудех: на кой ще му потрябва това: здраво орязан лаптоп, с дисплей с мизерна резолюция, почти невъзможност да се работи с по сложни програмни продукти, които изискваха много менюта в ляво,дясно горе долу ( фотошоп, корел, кад програми и т.н. ) слаба батерия която не се справяше и с един филм време ( визирам ползвания преди U100 с 3 клетъчна стандартна батерия ) и т.н. Лично аз го взех като коледен подарък на жена ми а после се оказа, че трябва да си го ползвам аз. Иначе идеята ми беше готина, тя е 45кг с обувките и според моето виждане един такъв нетбук щеше да и е по размерите и без трудност ще го разнася. В началото му се радваше, но не можа да свикне с малкия и с ниска резолюция дисплей, имаше болки в очите и т.н. Независимо от достойнствата му ( компактен, малко тегло и т.н. ) се оказа неподходящ. Свикнала си е да си разпъне чаршафите ( счетоводни ) на голям дисплей и да си чете без да се напряга. Взех го аз, на мен монитори и размери не ми действат и и дадох моя стандартен лаптоп. Ползвах го и псувах, псува и го ползвах. После му свикнах. И когато ми писна го продадох. И да си купя друг повече няма да се случи. Ето ти една гледна точка. Разбира се най-важното му предимство си остана размерите и теглото: не е нужно да съм великан и да имам еееййй такива джобове. Имам ръце в които винаги нося папки или чанта и разни неща и нетбука почти не го усещах между тях.

Нека ти кажа какво разбирам под добро балансирано мобилно решение: Това което ще ме задоволи при решаването на различните комуникационни проблеми в един работен цикъл. около 10-12 часа автономност и непрекъсната работа. И чак когато се прибера да го сложа на заряд или докинг. И знам, че всеки опит да се напъхат колкото се може повече екстри в един и същ обем води до неизползваемост на изделието ( както сам каза всяко нещо добавено дърпа ток ). Затова правилното според моите нужди и разбирания: мобилния телефон да си е мобилен телефон със силна батерия, хубава камера и блутут. Другото е за децата...и за японците. Лаптопа да си е лаптоп, таблета да си е таблет. И в зависимост от нуждите да преценя дали си струва да взема таблета или лаптопа. Ако там където отивам ще се иска да работя с някой програми, ще взема лаптопа, ако ще презентирам готови неща - таблета.

Китайските разработки и клонинги не ми ги хвали. Всеки който е държал в ръце и ползвал китайски клонинг на каквото и да е било ще ти каже и за качеството на изработка и за функционалност и за "безпроблемна" работа. Обикновенно седмица след закупуване се чудиш на кой да го подариш или на кой да го продадеш. Мен лично ме кефят нещата на Ейпъл. Кефи ме и МакОС. Кефи ме и комбинацията Ейпъл изделие+МакОС.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Без да предизвиквам бурни реакции моля, моите hands on впечатления от Ipad:

за щастие се държеше стабилно на Linksys based wireless N, както четох много хора са го върнали заради нестабилна безжична връзка базирана предимно на модела на рутера/безжичен стандарт на мрежата.

Първа синхронизация ~ 20 Hrs. без музиката

Последващ опит да се закупи E-book, 7 различни магазина онлайн някои със, други без програми за Ипад, книгата намерена един от тяг=>купена=>оказа се hard copy, намерена в друг вече като е-воок=>купена=>пратено hard copy, последният магазин няма е-воок reader for Ipad, само за Iphone=>изглежда ужасно като го разпънеш на екрана.

При първа синхронизация всички снимки набутани в Ипад-а без възможност да ги изтриеш.

Търсене и закупуване на Ипад програми в онлайн магазина на Apple=кошмар

Липсата на мултитаскинг се усеща и след 10 Мин. се усещаш като макмуна пипаща непрекъснато по екрана за да постигнеш нещо

Копи/Пейст е направено ужасно и трудно както и преместването на курсора на дадена позиция в думата

Няма вграден tool да ти показва колко от 16Гб памет е заета и колко е свободна, определено ако беше синхронизирана и музиката 16 Гб нямаше да стигнат за нищо...

Разчитах че с Iphone 4G ще се оправи резолюцията между Ipad/Iphone но не.

Екрана приличаше на бойно поле след няколко часа опипване ...

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

22 юни - Три милиона продадени Ipad за 80 дни. Акциите на Apple вчера затвориха $273.85

@sad_sack - ТИ СИ

8.  

9. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в

@ dash Много благодаря за споделените впечатления от реалната употребата на продукта,винаги съм подкрепял реални ревюта,отколкото полюции по рекламни брошурки.
    @Tommorow
    Днес докато стоях под чадъра на плажа в Бургас,открих ново приложение на дъртото асусче.Ако му боднеш усб перка за 5(пет) лева в усб порта,получаваш портативен мини-климатик,за около 2 часа.
    (B)EAT THIS,Apple!
    3 милиона Итампони за 80 дни ми се струва малко,на фона на таргет групата (стадото).
    Ако можеш да намериш статистика на процентното съотношение на държавите при продажбите,може би САЩ имат 90-95%.
    Аз ще ти споделя впечатления от рекламната акция в Лондон,цели станции на метрото бяха облепени с рекламни материали на аппле,автобусите също,имаше и подкупени радиожурналисти с безплатен тампон и какъв беше резултата?
    500(петстотин) нещастника от цялата държава чакаха пред аппле магазина на риджън стрийт.СМЕХ
    А пък и тези продажби не калкулират бройката върнати тампони заради проблеми с мрежата и т.н. А пък и голяма част се дължи на спекулативните копувачи,който си купиха и тръгнаха да ги продават по ебай и крейгслист и там си и останаха.
    Така че, статистиката и стъкмистиката имат общ корен , но различно значение.Мое мнение.

Надявам се,че няма да ти причиня безсъние,когато ти съобщя че акциийте Аппле Корп. потъват уверено от няколко дни и днес са на $249.23,спад с $3.50 (-1.38%) само за днес до момента.
    Знам, че теб това не те бърка, ти все още си на печалба от ~ $200 зелени, защото ти като основен акционер ги купи още преди 5 години.
    А казват,че причината за срива били аппле усерите,който използвали новото отроче Ифон4 с неправилната лява ръка и си губел обхвата и ставал за ИПод.Ама те вече имали такъв и взели да мрънкат по някакви форуми и блогове.Предполагам компанията ще направи приложение което засича че телефона се държи с неправилната(лява) ръка и ще се заключва. Мисля,че цена от $19.99 е крайно справедлива.

@Tommorow- ТИ СИ

П.С. Който разбира от английски за момента, да си свали този епизод от любимата ми анимация
    Futurama S06E03 Attack of the Killer App. Просто има потресаващи прилики с реалността.
    Bender Bending Rodríguez RULZ!

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@sad_sack - мерси...аз съм статистиката и стъкмистиката наистина имат общ корен - желанието за дезинформация, нещо което въобще не ти е чуждо. Ако държиш да бъдеш искрен и обективен, не трябва да пишеш това:
    "500(петстотин) нещастника от цялата държава чакаха пред аппле магазина на риджън стрийт.СМЕХ". Това си е откровенна лъжа или по скоро опит за лъжа, щото една лъжа става лъжа когато има кой да и се върже. Защото то няма как да е вярно най-малкото при положение, че в UK има не един а 27 Apple Retail Stores http://www.apple.com/uk/retail/storelist/

Отделно. Това дали един продукт е в успешна продажбена кампания или е провал не мисля, че в 21 век трябва да се съди по това колко хора са се наредили сутрин пред вратите на съответния магазин...там със спалните чували и термоси с кафе. Това винаги са най-страстните почитатели на дадена марка, които искат да имат изделието сега и на момента. Доказано е, че тези хора са не повече от 0.2-0.5% от всички реални купувачи, които са заявили че ще си купят продукта по далеч по модерни и цивилизовани начини като интернет заявки и предплатени такива например с доставка директно в дома. Вероятно сам много добре осъзнаваш, че доводите ти са безкрайно смешни и поне аз съм доволно устройчив на всякаква подвеждаща информация особенно тази граничеща с откровенна лъжа. Какво означава 3 милиона за 80 дни са малко? А кое е много? Гугъл Андроидските дивайси по 100,000 на ден? 31 андроид базирани устройства от 15 производители продажбите на които не могат да се опрат на 5-те всичко на всичко IOS продукта на една "пиклива" фирма Ейпъл??

Проблемът с антената на Айфон4 наистина е неприятен и мнението на безпристрастните наблюдатели е, че е по скоро производствен дефект отколкото конструктивен такъв. Нали не си мислиш сериозно, че никой от Ейпъл не е държал телефона си в ръка и не е минал съответните тестове? Прототипният вариант е бил с покритие което не е позволявало "замасяване" през тялото на антената, но в последствие това покритие е премахнато от дизайнерския отдел. В момента Ейпъл подменят проблемните с нови при които проблема е отстранен, а по-голямата част от притежаващите проблемни такива просто си купуват силиконов калъф и си решават проблема - без пяна на уста и без истерични крясъци.

Дали акциите на Ейпъл са ок или се сриват и потъват или са в нормалното за динамиката на ИТ бизнеса колебание всеки сам може да види тук http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:AAPL добре е да цъкне на тримесечие, шестмесечие, година или по-дълъг период от време за да получи по глобален поглед на нещата. А после да погледне другите конкуренти....например можеш да прокоментираш любимия си Асустек ...http://www.google.com/finance?q=TPE:2357 от близо 430 на 230 само за април и май....

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Проблемът с антената на Айфон4 наистина е неприятен и мнението на безпристрастните наблюдатели е, че е по скоро производствен дефект отколкото конструктивен такъв. Нали не си мислиш сериозно, че никой от Ейпъл не е държал телефона си в ръка и не е минал съответните тестове?
    Май не е точно така... цък

В момента Ейпъл подменят проблемните с нови при които проблема е отстранен, а по-голямата част от притежаващите проблемни такива просто си купуват силиконов калъф и си решават проблема - без пяна на уста и без истерични крясъци.
    Парче гума, за която потребителите плащат 30$... все едно да си купиш дефектен телевизор и от магазина да те карат да си плащаш за ремонта...

Както и да е, пресконференцията беше отложена за утре, ще ги видим какво ще измъдрят.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Да, и аз го следя с интерес, утре ще видим какво ще кажат. Иначе калъфите са нещо, което май 9 от 10 клиента не само на Айфон ами и на който и да е друг си купуват такива за да защитят изделието от изпускане, драскане, намокряне и т.н. и в това няма нищо необичайно. И ако в ибей напишеш "Iphone 4 silicone case" едва ли ще видиш нещо по-скъпо от 5 долара.

13. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в

@Tommorow
    Направо се плаша да погледна тази тема,тука пишеш все едно си 11 годишен в дир.бг,който защитава 20 годишната ръжда с емблема опел на татю си,като казва че това е най-бързата ръжда у техният град/село.Както и да е!
    Не знам защо ме наричаш стъкмист,ти просто изкара някакви данни за продажби и някакви цени на акции.Аз попитах за процентно разпределение по държавите и ти показах че цените на акцийте не е константа,а промелива.До сега не виждам аз къде манипулирам данните, но ти доста добре боравиш с данните, който имат възходяща позиция.Да си Менаджер продажби на Аппле ,нямаше да е такъв проблем,но ти си Аппле WannaBE.
    Примера с магазина го дадох,защото това е флагмана на аппле в англия и репортажите бяха от там.Нали не си мислиш че ПР-отдела и репортерите ще пишат от Солихъл, West Midlands B91 3GJ,защота там е по-малка навалицата.Относно начина на онлайн продажбите на аппле,онлайн си запазваш продукт в даден магазин и отиваш на крака да си го вземеш.Когато влезеш в магазина,те посреща шпалир от метросексуални момченца и клющави азиатски момиченца,който те аплодират за добре направената и разумна покупка.А мисля че истинските доставки по домовете започват след 1 седмица.Ако ти така много желаеш продукта и много искаш да го демонстрираш на приятелите,кой начин на покупка ще избереш.
    Относно андроидските продукти,те сега си отвоюват пазарна ниша сред силни и доказани конкуренти,един от който е твоята любима марка.
    Относно офтопика който започна с новият телефон,излязоха доста материали че това е конструктивен дефект,не производствен.Eddie ти е дал един линк,аз ще ти дам друг
    http://gizmodo.com/5587815/top-apple...yline=true&s=i ,много готина айробика прави Джоба.
    Преди време скачахте много на високо,че продуктите на аппле били много добре издържани в техническо и дизайнерски отношение.Купуваш,отваряш кутията,сим карта,зареждане и ползваш телефона.Сега какво стана.Купуваш,проблем и цакаш нови $30,за калъф който не струва и $1.Наличието на този калъф малко ме озадачава.
    Един от основните акценти на новият телефон беше,че сега е изработен от ново,много по-здраво стъкло и ти не се нуждаеш от калъфи,който загрозяват иначе така стилният и модерен дизайн.Е тогава за чий е пройзведен този калъф.
    И моля те,не ми изкачай с този номер за аксесуари от ибей,вие аппле усерите нали само оргинални маркови стоки от официалните магазини купувахте само.Китайските ментаци бяха само за ПЦ-пумиярите.А сега моля ти се кажи, кой пумияр,кой елит.
    Но най-много ми хареса начина,по който компанията се справя с проблема.
    Отначало когато изникна проблема,всички въпроси относно него се триеха бясно и експедитивно,после обвиниха усерите, че неправилно боравят с продукта,после казаха че е софт проблем в алгоритъма който изчислява силата на мрежата и най-накрая казаха усерите да преглъщат и да искачат на 30 зелени.Следейки реакцията на компанията,всеки аматьор-психолог би видял ясно изразен нарцистичен комплекс.Проблема не е в тях,света е виновен.
    Относно цените на акциите на Асус,мога да ти кажа,че не ми пука дали са 100 долара или 100 турски лири.Акции не притежавам,само се интересувам от цена/производителност и качество.Но ти, като основен притежател на акции на Аппле Корп.,много държиш да ни навреш в очите колко си богат и далновиден.
    А и цената на една акция е толкова нестабилно нещо,че пясъчна кула на брега е доста по-стабилна от нея.
    Ето ти малко аппле хумор,да се растушиш
    https://www.youtube.com/watch?v=FL7y...layer_embedded
    http://theiphonefever.blogspot.com/p/idont-list.html

П.С. И да,чакам с нетърпение да разбера отново, че вашата ръжда е най-бързата ръжда

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@sad sack

На мен ми е пределно ясно, че говорим на различни езици. И докато ти се вторачил в недостатъците на един продукт, то аз винаги гледам предимствата. Няма продукт без недостатъци. В това поне съм се убедил достатъчно добре като най-големия ми свидетел е джоба ми. Имал съм и палм базирани, симбиан, уиндоус мобаил и т.н. продукти и то на цена надвишаваща текущите на Ейпъл и една седмица по-късно мога да ти напиша за всеки от тях статия за проблеми, недостатъци , недообмислени неща и ограничения. Но винаги когато съм си изпразвал джоба за да имам поредната технологична джаджа съм го правил съзнателно за да задоволя някоя своя прищевка, нужда, усещане за комфорт или потребност, но никога за да го демонстрирам на приятели.
    "Ако ти така много желаеш продукта и много искаш да го демонстрираш на приятелите..."
    Този довод е смешен, детски и говори за много комплексарщина, къде прикрита, къде не. Но този довод очевидно е много силна движеща сила, която любимите ти китайци отдавна не изпускат. Те няма да измислят иновативни продукти, те просто ще изчакат милионите за разработки, патенти, рационализации, милионите за реклама на фирми като Ейпъл да бъдат дадени, за да бъдат копирани и външния вид и облика на интерфейса в измислени операционни системи, в еднодневки с безброй недостатъци и дефекти, таргета на пазара на които е въпросните комплексари. Така се появи думата "реплика". Ето защо аз няма и не мога да уважавам знайни и незнайни китайски гаражи и дюкяни и моите адмирации и подкрепа винаги ще бъдат насочени към фирми като Ейпъл. Истинските им фенове са това: радват се на поредните успехи и страдат при допуснати несъвършенства. Но винаги са склонни да прощават. И затова независимо, че и Айфон 2,3,4 имат своите недостатъци, почитателите и тези които знаят какво искат отново ще си купят следващия и продажбите ще бележат нови върхове. Хайде сега прокоментирай това, ама честно

https://www.youtube.com/watch?v=8f-xknLiFXo

А сега за калъфите. Винаги първото нещо което купувам след покупката на джаджата, фотоапарат, нетбук, лаптоп е да му купя подходящ калъф с който да го защитя от околната среда или момент на невнимание. Нещо повече, никога не съм се скъпил за този аксесоар, защото знам, че в даден момент той ще предпази поредната скъпа и високотехнологична джаджа от разхвърчане на съставни елементи, намокряне и загуба на фунционалност както и поражения по външния вид...Една от любимита ми марки за това е Case Logic. Чантите за лаптоп са 150лв, но не оревавам по форумите, защото така както ще защити Кейс Логик, платнени торбички и чантички като хартия няма. Тези за камери пак около 100. Другите за телефони - 40-50-60лв...Наясно съм, че всяка джаджа дори последен крясък на технологията да е ще я ползвам година две и после ще я заменя с друга джаджа, като предишната продам. Когато тя е пазена ще ми се отблагодари с безпроблемна работа. Когато тя е пазена ще мога да и взема прилични пари когато реша, че вече не ми задоволява нарастналите критерии, нали така? Пари които да вложа в следващата високотехнологична джаджа. Е....затова дали е Айфон или ZTE какво значение има...това са принципи и отношение към техниката както и отношение към изкарани с труд пари. И без да има проблем с антената аз специално задължително бих му купил подходящ калъф, така както бих взел и на всяко друго мобилно устройство. Принцип. Това, че нямал да се вижда от приятелите ми извъобще не ми дреме. Толкова за това. Има оригинални аксесоари и всяка фирма ги предлага на висока цена. Нима при СониЕриксон, Нокиа, Самсунг, Блекбъри не е така? Но има и евтини такива. Свободен избор, нещо лошо? Ето защо доводите ти за калъфите са смешни. Според моите разбирания.

И не ми дреме колко ще са съгласни с мен и колко не.

Ду ю стопляш ми?

Хайде сега да запеем заедно 3-4

“If you don’t want an iPhone 4, don’t buy it. If you bought one and you don’t like it, bring it back.”

https://www.youtube.com/watch?v=VKIcaejkpD4

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

пичове, не е "ейпъл", а "епъл"...
    нямаме си в азбуката символ "панделка", че да го напишем правилно - "ае"

а по темата - имам един 32GB iPad за продаване. доставен, отворен, включен, оказващ се не това, което си представя човека, и обявен за продан. на около 1 час работа

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Карай бре @FearMe - така сме си свикнали от време оно...а и май-доколкото чувам тук http://www.forvo.com/word/apple/ там на "Suggested pronunciation" бутончето май най-правилно клони към "апъл"....ама може и със слуха да съм нещо сдухан.

Я дай една оферта на лични за падчето да помисля сериозно, че коледа далече....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ПРЕМЕСТЕНО: Хайде на iPad!
    От fXOrange във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-10, 03:58
  2. Хайде на море!!!
    От llll във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 11-08-06, 21:52
  3. Хайде на авантатаааааа!!! :-)
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 44
    Последно: 26-06-06, 13:26
  4. Хайде за гъби
    От Wise във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 28
    Последно: 08-09-05, 16:25
  5. Хайде да скачамеее..!!!
    От Raziel във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 30-06-05, 16:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе