съмнително, защото понякога системата увисва за момент след което си продължава. А тоя SVCHost го има на 20 места...това е чисто, веднага след logon.
съмнително, защото понякога системата увисва за момент след което си продължава. А тоя SVCHost го има на 20 места...това е чисто, веднага след logon.
Вземи разкарай този StyleXP.. като за начало..
Какво е това FAST.exe? Winirc.exe ?
FAST.exe - не го знам
още след инсталацията си е там
winlirc - това е клиента за дистанционното
Без styleXP-то няма да изкарам дълго
SVCHost-a е service host, той се появява навсякъде щото много service-и го използват при load-ването си. Не е притесняващо, поне не в началото . Може да се окаже, че някоя вредна програмка го използва за да се зареди като сервис, ама то не зависи от него. Както и да е, не е страшно - просто влез в computer management-а и махни излишните (ВНИМАВАЙ!) сервиси и ще намелят svchost-овете.
Колкото до Fast-а, това е FastUserSwitch май. Не помня точно, но мисля, че беше това. Можеш да си го изключиш и това няма да се зарежда, но понякога е удобно да си го имаш.
Ми аз съм спрял към 10 service-a, даже съм рязал някой работи директно от Group Policy Editor-a, като напрмер system restore, вече го няма дори като диалог хаха.
BTW нали знаете червея който минава няколко пъти докато ВИНДОВСА зарежда, моя нещо се бъгна, защото преди минаваше минимум 4-5 пъти, а сега и 2 не минава даже... е то лошо няма
Абе тва е щото си с Атлон, а не с Интел :-)))))))
Именно, ако бях с някой Пентиум нямаше да минава за 3 секунди глистата а за 10, така пестя 7 сек. на рестарт, не че ми се налага често :ППП
Някой може ли да ми поразясни за какво точно служат отделните системни процеси в XP-то?
Знам само няколко, другите са ми мъгла, а винаги съм се изкушавал да kill-на някой друг
thread... [:D]
LOE, смъкни си тази програмка, дава почти пълна информация за това кой процес откъде точно е стартиран:
http://www.mlin.net/files/StartupCPL.zip
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by wireman
Някой може ли да ми поразясни за какво точно служат отделните системни процеси в XP-то?
Знам само няколко, другите са ми мъгла, а винаги съм се изкушавал да kill-на някой друг
thread... [:D]
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Сие ест тайна за семью печатами
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by LordOfEvil
съмнително, защото понякога системата увисва за момент след което си продължава. <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
...забелязал съм, че това се случва (зависване за около минута веднага след логон) само с "онази" разпростанена версия дето не иска регистрация При "нормалните" не е така, затова си мисля, че може би зависването е свързано с процеси около активацията...не знам, но това ми се струва логично.