Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 122

Вчера ни напусна Първия човек стъпил на луната

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #16

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Encore une fois je suis d'accord avec vous

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #17

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    техно ти пък и на френски ли почна да говориш ве?

    Май се разсърди нещо?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #18

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Ех , че сте българчета.

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #19

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Все повече се убеждавам, че не умееш да цениш труда на другите. Едногодишното му обучение с натоварвания...изпити, тестове...Риска да полетиш и да не се върнеш жив...
    "многоужаваеми" администраторе, ще ти отговоря подобаващо някой ден когато се убедя, че няма да затриеш поста ми, но въпреки това - много си в грешка. Ако има нещо което не ценя това е глупостта човешка. Г-н Армстронг е "герой" на един срамен според мен период от историята на човечеството. Същият е избран единствено според няколко критерия подобни на тези, с които се избират състезателните коне от стадото - издръжливост, психическа устойчивост, стабилен сърдечен ритъм и липса на физически недостатъци и заболявания. Здравословното и психическо здраве е даденост а не качество. Можеше да е Парсънс, Майкълс, Факърс или който и да е друг пилот от американските ВВС. Една година бодибилдинг и фитнес и айде - герой на човечеството. Що не питаш Йордан Йовчев, колко години тренировки има а? "Ало Хюстън, имам проблеми, ко да праа" - в общи линии това е ролята му в полета. Да включи този или онзи възел в дадена ситуация. С две думи - има своя принос в мисията, но реалната стойност на ролята му е далеееч под тази, която се опитва да се вмени. Както се вижда от първия ми така критикуван пост по темата - лично за мен герои са хилядите инжинери, специалисти и учени от НАСА ... така че само манипулативен лицемерен....ай да не казвам какво може да ме нарече че не ценя труда на другите

    За цялата "безценна" програма Аполо са похарчени над 500 милиарда долара според сегашната стойност на валутата. Другите откачалници в събитията, ЕсЕсЕсЕр ли бяха, НеСеСер ли бяха сигурно са похарчили още два пъти по толкова. При всичките проблеми на земята, при милионите хора умиращи ежемесечно от глад, некви измислени лидери си мерат ония ми ти работи за сметка на цялото човечество и харчат тези умопомрачителни суми за да може някакво случайно избрано парче месо да бъде закарано на 300хил.км и върнато, а после обявено за герой. Ще покоряваме най-враждебната за живота среда космоса...при положение, че цял един свят стои до нас ( 70% от повърхността на земята е вода ) и чака да бъде покорен с далеч по-малки разходи. Трошат се милиарди за да се намерят някви измислени едноклетъчни микроорганизми на Марс, докато милиони многоклетъчни умират просто защото са се родили в Африка, а всеки ден десетки видове преминавайки през червената книга изчезват поради човешката глупост и алчност. Няма да говоря за другите милиарди многоклетъчни финансови глупаци(роби) дето трябва да бачкат кат луди и да си плащат налозите за да може после едни законно избрани лидери да ги хвърлят по маниите си за величие.

    Трябва да ръкопляскам на това???!! Няма да стане....защото най-голямото доказателство за съществуването на извънземни цивилизации е, че никой не иска да се свърже с нас!!!

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #20

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Tommorow, защо почитаме Гагарин като герой, а Белка и Стрелка - не? Какво повече е направил Юрката?

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #21

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Може ли спора да си го водите някъде другаде ?

    Опропастихте тема за вечността на първия човек на луната. КАто не Ви харесва , не пишете.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #22

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Да, да... Прав си, определено. В тази връзка и Майкъл Джаксън ни напусна...

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #23

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    @tehno - що не сложиш един юзер агриймънт когато се влезе в темата, където ако не се съгласиш да възхваляваш да бъдеш препращан към гугъл например ;-)

    Няма лошо в това да преосмисляме героите си, живеем във времена където всеки ден се оказва, че нещо което сме приемали за истина е .... тотална неистина. Горе христослав ще ми обяснява колко космонавта са загинали, но не казва защо са загинали и че поне 70% са загинали заради безмислено пришпорване с цел доказване пред "големия враг" колко сме велики. Пример: Смъртта на Комаров, много добър приятел на Гагарин, който се качва в кораб с 203 открити грешки в конструкцията, но трябвало да демонстрира пред света успехите на съветската космонавтика, в чест но 50-тата годишнина от болшевишката революция, а всички натегачи не посмели да докладват за това на Брежнев за да не бъдат уволнени или наказани. Комаров полита с ясна представа, че ще умре, но го прави защото в случай на отказ ще полети дубльора му тогава - Юри Гагарин - тоест да прати на смърт приятеля си. Ако ще говорим за геройство, ето това е герой на ненормалната космическа надпредвара.

    В новата космическа надпредвара, която се очертава в следващите години отново няма да има нищо героично. Големият американски брат в неговия си стремеж за световно господство стартира собствена програма за колонизиране на луната. Апетитите вече са други, не да се докажем пред врага и света, а да го контролираме енергийно. Старите сремежи облечени в скафандър. Целта не е познания за човечеството, а нерадиоактивни изотоп Хелий-3, изотоп на който повърхността на луната е изключително богата. Който сложи ръка там, ще държи бъдещето на света за стотици години.

    Който се е интересувал от термоядрен синтез ще си спомни Токамак, както и това че в момента по точно 2010 стартира проект ИТЕР в който до 2014 ще се вложат 10 милиарда евро и ще е първият многообещаваш термоядрен реактор с морска вода. Следва проекта ДЕМО който се очаква да заработи с Хелий-3, където се избягват редица неприятни моменти и най-вече разрушаването на стените на реактора от неутронния поток, който при използването на хелий-3 е нищожен. Въпросът е в наличието на Хелий-3, който на земята липсва и се добива само за експериментални цели. А 25 обемни тона годишно и света е задоволен и презадоволен енергийно. Очаква се добива на един тон от луната да не надхвърли един милиард долара, тоест 25 милиарда за годишните енергийни нужди на земята, а това е нищо като се има в предвид, че в момента Сащ харчат около 40 милиарда за същото, но само за себе си. Който се интересува ще намери инфо да проче в нета. Та, мастодонтите Китай, ***** и САЩ стартират собствени програми за парцалосване на луната - новата студена война и вместо да обединят усилия и ресурси и мозъци както в ИТЕР, ще се надпредварват кой ще е баш разбирача на космоса и ще погребат сумати космонавчета и космонавтки, но пък така ще ни осигурят нови "герои" с които да се "гордеем".

    А такива неща http://www.npr.org/blogs/krulwich/20...crying-in-rage и по този начин никога не трябва да се случват. Както и никой не трябва да пише предварително предсмъртни речи за никой космонавт от бъдещето. Отврат. В реда на тези мисли, Армстронг може и е американски герой за отвикналите да мислят американци, но за мен просто е един невероятен късметлия, че при тези ненормални обстоятелства се е прибрал жив и здрав.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #24

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    @tommorow веднъж не съм видял нито теб, нито Христослав просто да си премълчите и да не изпишете един том празни приказки след това.
    Вие двамата имам чувството че само чакате някой да Ви жегне и се почва . Пробвахте ли да пишете книги?

    Поредната оспамена тема. А после аз съм наказания.

  12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #25

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    @techno
    вината не е чак толкова тяхна, колкото моя. А и темата не е оспамена изобщо, защото е в такъв раздел, дето се коментира. Никой не е писал глупости, всеки си е казал мнението просто.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #26

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    То така или иначе е ясно, че не е стъпвал изобщо на луната. Много факти оборват обратното. На странното е, че.....тоест, ако може да се нарече странно, зависи дали човек има съвест или не!
    След завръщането си е бил приет, като национален герой и не знам какъв си. Кариерата му е щяла да се развие може би чак до президентското място. А той какво прави, отделя се от светът, като избягва сякакви почети, банкети покани и награди.
    До последно е живял изолиран. Интервюта има много малко, които е давал.

    Много хора твърдят, че съвестта го е борила и нищо чудно според мен да е така. Както престъпник не може да живее с престъплението си, така и той може би не е могъл да живее с факта, че е измамил.
    1. Стъпвал е, и не само той. Доказателство са:
    - двата лунохода на повърхноста на луната /+оставените следи от тях/
    - поставеното едно метрово огледало, с което всяка седмица лабораторията Ливърмор измерва растоянието до Луната чрез лазер
    - лунните проби
    - забитият флаг и поставената плоча

    Ако пак не вярваш, разходи се до обсерваторията в Рожен и ги помоли да ти го покажат първите две през телескопа или да ти направят техни снимки.

    Що се отнася до поведението му година след случилото се - не си съвсем прав. На някои хора славата не им понася....Фенове и журналисти те дебнат навсякъде и все искат нещо от теб...Първите няколко месеца ти е интересно и ти гали егото, но по-късно става ужасно дразнещо и се превръща в тормоз.
    Хора постъпили него колкото щеш - шахматисти, спортисти, военни, политици....

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Същият е избран единствено според няколко критерия подобни на тези, с които се избират състезателните коне от стадото - издръжливост, психическа устойчивост, стабилен сърдечен ритъм и липса на физически недостатъци и заболявания. Здравословното и психическо здраве е даденост а не качество. Можеше да е Парсънс, Майкълс, Факърс или който и да е друг пилот от американските ВВС. Една година бодибилдинг и фитнес и айде - герой на човечеството. Що не питаш Йордан Йовчев, колко години тренировки има а? "Ало Хюстън, имам проблеми, ко да праа" - в общи линии това е ролята му в полета. Да включи този или онзи възел в дадена ситуация. С две думи - има своя принос в мисията, но реалната стойност на ролята му е далеееч под тази, която се опитва да се вмени. Както се вижда от първия ми така критикуван пост по темата - лично за мен герои са хилядите инжинери, специалисти и учени от НАСА ... така че само манипулативен лицемерен....ай да не казвам какво може да ме нарече че не ценя труда на другите

    Трябва да ръкопляскам на това???!!
    1. Не казвам, че екипите от инженери и техници не са герои. Напротив шапка им свалям ! Преди 2-3 години гледах два документални филма именно за екипите по програмата Аполо...доста интересни неща научих.
    Тук обаче обсъждаме конкретно Армстронг, а ти пак принизяваш труда и куража му....Много добре знаеш, че тогава шанса да оцелееш и да се върнеш жив е бил 50:50. Инженерите са си стояли на столовете в контролният център, а Армстронг е бил в капсула под която е имало наколко стотин тона гориво и кислород - на практика бомба! Той рискува живота си, а някои от инженерите кариерата си!
    Никой преди не правил това, което са направили Олдрин и Армстронг.

    2. Кога аз или някой друг е искал от теб да ръкопляскаш ??? Просто покажи малко уважение....

  14.  
     
  15. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    983
    #27

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Добре де Христославе, как е кацнал там и как е излетял, като няма писта за кацане и излитане? Нещо не ми е ясно.

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #28

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Темата не ли вече за хумор и сатира....?

  17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #29

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al
    Темата не ли вече за хумор и сатира....?
    че то цялата американска история, за луната си е, за хумор и сатира ве

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #30

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Добре де Христославе, как е кацнал там и как е излетял, като няма писта за кацане и излитане? Нещо не ми е ясно.
    Вертикално излитане и кацане - друг начин няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Вчера почина Джеф Ханеман от Slayer
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 06-05-13, 22:29
  2. Изпратете името си на Луната
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 05-05-08, 23:31
  3. Дъжд от пари валя вчера над магистрала Тракия
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 11-10-06, 20:04
  4. Задача 210/стара/ (на Луната)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 21:08
  5. Снимки на Луната !!
    От travoltino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-04, 19:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе