Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 122

Вчера ни напусна Първия човек стъпил на луната

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    983
    #31

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Добър довод, но и сега не е доизмислен като хората, пък камо-ли тогава!? Особено на планета, дето не е опозната от хората. В сегашно време бих дори ти "качил" снимка, където съм аз и Клаудия Шифър в едно легло и мърсуваме! Много пъти съм гледал клипа с "кацането" на луната, но всеки път ме гложди съмнение и разсъждавайки според прогреса по онова време, ме навежда на мисълта, че има измама! Още повече си задавам елементарния въпрос, що не си направи база на луната човечеството и по този начин да се елиминират вредите за земята ни от изстрелването на апарати в космоса? Първом за околната среда, второ - притеглянето е в пъти по- малко от земното и икономически погледнато - си е далавера!

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #32

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу


  4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #33

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Колкото и невероятно да звучи (за мен) съм склонен да им вярвам, че са били там американците поради факта, че до сега руснаците щяха да ги изловят в измамата и надали щяха да си мълчат!

  5. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #34

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Колкото и невероятно да звучи (за мен) съм склонен да им вярвам, че са били там американците поради факта, че до сега руснаците щяха да ги изловят в измамата и надали щяха да си мълчат!
    абе ае стига с глупости вече бе. Никой никъде не е бил. Ти за радиационния пояс на Ван Ален чувал ли си изобщо? Ако не си, се поинтересувай и после ела ми отговориш какво ще и трябва на тия космонавти, за да се предпазят и не изгорят живи, като риби на скара.

    Те, ако изобщо са и толкова били качествени костюмите, колкото ги фалят, (поне костюмите, за защитата на возилото изобщо няма да става на въпрос в момента) да са ги дали, на тъпите руснаци, да си очистят терасата на реактора през 86. А не руснаците, да пращат невинни войници, със смешни, саморъчно направени брони, от олово. Докато световната комисия цъка с език, и не знае какво да направи, а американецът трепери от страх, за гъзъ си.

    Той и Бай Бен Ладен фърли самолети преди 11 години, без девет дена. И дедо мраз слиза всяка година, през декември да раздава подараци...

  6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #35

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    абе ае стига с глупости вече бе. Никой никъде не е бил. Ти за радиационния пояс на Ван Ален чувал ли си изобщо?
    Даам знам, че е убийствена радиацията в космоса но съм чувал и че са ходили на луната! Не съм чувал обаче да се оспори официално това!

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #36

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    официално и дж.ф.кенеди е убит от психопат, ама...

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #37

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Според мен, че са кацнали, кацнали са. Но и че голяма част от снимките от кацането са "барнати" сериозно да не кажа тотално преснимани с декори и това е факт. В първото кацане изображенията както фото така и видео са били толкова отчайващо зле, че не можело повече, а с това, нямало как да се даде така чаканото зрелище ( хляб по това време имали американците )...ето какво казва един "очевидец" - Димитрий Иванов: http://www.segabg.com/article.php?si...72200040001101

    Та се наложило както се вижда да поизчистят пъпки в фотошоп, lighting effects, lens flare, малко градиент, готин бекграунд от невада...така че простете им това, просто шоубизнеса го изисква.


  10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #38

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    абе може и нещо да е кацало. Но не вярвам никак да са хора.
    Всеки знае че филмът е бил набързо реализиран от Кубрик. Също има интервю в което, много по късно, тогавашното политическо обкръжение на Никсън, плюс секретарката му, са си признали, че това е била пълна измама

  11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #39

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    начи са в отговор на ivodivo, за официалното оспорване. Че тогава нямах време, пък после когато имах , не ми се пишеше.

    Кой какво да оспорва бе човек?! Братушката да седне да оспорва глупостите на янкито ли?!
    Няма как да стане. Ти явно не си чувал, за неофициални споразумения? Кво си мислиш, че Алексей гледал постоянно Джон през мерника на калашника и си викал- твоя матерю. А пък Джон си пушел лъкито с легнала буза на М16 пеейки си - фак ю ред съкър?

    Така, както са се събрали полуофициално, да делят светът, след втората световна война. Са го правили и после. Сигурно е че, докато единият е отварял Столичната и сипвал в чаши, другият му подавал огънче, към дебелата капиталистическа пура, дето току що му бил предложил.

    ... Двама са в село, единия се казва Първан, другия Горан. Мразят се и си завиждат... Седнали на маса, щото и писнало един от друг. Първан вика на Горан - абе комшу, как не те е срам бе, оня ден те видях, на оная дъртата вещица Баба Спаска в бостана, посред бял ден да и береш дините. Ма са ше са дигна и ше ида в джандармерията,да и кажа сичко аз. И то не че я понасям оная вещицата и ми е мило, а само и само, ти да го отнесеш. Ми ти бе гад мръсна, ти дет сечеш дървата незаконно, кво си мислиш, че няма да ида са при кмета да рапортувам ли?
    Малии мълчи, мълчи бе, че ако селото, (демек светът) разбере чудо ще стане.
    Добре де, кво предлагаш сега, казвай да видим? Та да го решим, че и двамата сме го закъсали яко.

    И двете семейства завидни. Аз Първан съм тоя, дето ей са след още малко време ше си купя ей оная каруца скъпата, нагиздената, с оня кон, само и само да направя на яд на комшията, пък ако ще тва да ми струва тригодишна заплата.

    Къщите и от вън лъскави, дворовете и подредени, а във всяка от тях живее гнило общество.
    При Първан семейството праска яко хамбургери с кола, мятайки книжните знаменца със звездичките по тях, дето представляват сяка стая, от техната къща, имайки илюзията, че са най великите на тоя свят. Като Първан ги залъгва - ние в нашето семейство сме либерални. При нас сичко е позволено. Ако не е забранено със закон, който разбира се е писан спрямо моралът на човешкото ни общество. При нас секи дошъл може да се изгради, и даже да забогатее, ако е достатъчно умен. Но има хора, дето ни мразят и не искат да е така, щото ни завиждат. Територията ни е голяма и опасностите много, дето идват недиректно а от другите комшии, вече примамени от оня гад.

    При Горан, пък нещата стоят по друг начин. Горан се изправил пред семейството и вика - братя, братя другари. Ние тук сме, за народа и от народа произлезли. Сички сме равни - куци сакати, кьорави, тъпи. Били сме се, за правдата и знамето ни е червено, за да не се забравя пролятата кръв. В нашето общество няма боси и гладни, безработни и бедни, като при комшията. При нас лечението е безплатно, литъра на бензина и билетчето, за метро са по една копейка, щото сичко е, за народа, и най вече на народа. Врагът е велик и трябва да браним двора.

    Но квото и да говорят, се пак го правят умишлено, с цел.
    С цел, за да поддържат семейното си общество. То не, че на единия му не иде, да запали къщата на оня, както и другия чувства същото спрямо него, ама поне се въздържа, щото видиш ли плевнята му е близо до къщата на оня гад. А запали ли му се плевнята, изгоре му целия двор. Даже с къщата и децата, дето са в нея....

    Сега предполагам разбираш, какво искам да кажа.

    Споразумения се пак някакви е имало. На какво ниво, това е друг въпрос.
    Това, че народът е бил тъп да вярва на глупости е един въпрос. Друг е въпросът една шепа хора, какво са мислили и имали предвид и от какво са се възползвали.

    Братушката, че е тъп, за да стигне до такава масова верижна реакция, дето обладава и малкото разумни хора, които стигат до там един ден, да си зададат въпроса - какво ще ги правим тия ядрени оръжия сега? Както толкова много нацвъкахме и не сме мислили, за после.
    Американецът пък заслепен от страхът, че видиш ли, един ден светът ще се обърне и капитализмът ще пропадне. А нашето общество е ръководено от богатите хора...

    Реално в началото са се страхували един от друг. Като всеки се е страхувал, от реакцията на другия. Но в крайна сметка са разбрали в даден момент, че другият от отсреща не е чак толкова тъп и може да направи реална преценка на нещата. Та какво и е останало друго, освен да се възползват от ситуацията, за да манипулират народа, както си искат.

    То и до сега си тече същата вода в щатите. Се и трябва някаква заплаха, за да вървят нещата и да се намират различни претексти, за туй и онуй.

    Всичко това не значи, че американецът е знаел кво точно става при руснака и обратното. Но поне са си затваряли очите, за някой работи, един спрямо друг. Както ченгето към престъпника и обратното. И ако е трябвало да ги затварят на моменти, то не е било от изпитана братска любов, а единствено, защото е имало риск от световен мащаб, който можел да създаде такива размирици, че да се стигне до трета световна война.

    Това е.

    А! И да не забравя.
    Всички използвани сцени и имена в този пост, нямат нищо общо с реални събития и не трябва да се приемат, както такива

  12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #40

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    @ориндж - какво пушиш бе майка? Силно трябва да е...Конспиративни теории има за всичко, но по-голямата част от тях издишат. Човекът е кофти багаж със бавен и зависващ процесор, неефективен от гледна точка на ресурси - животоподдържаща система, плюскане, поркане, дишане, необходимост от постоянна температура в малък диапазон далеч над околните -270 и т.н. Най-големият извод от първото завладяване на космоса в средата на миналия век е, че бъдещето е на безпилотните полети така както ще е при военната авиация след 20-30 години. Но за какво спорим изобщо....за това колко сме значими и дали някога ще бъдем може да се покаже така:

    https://www.youtube.com/watch?v=_IVqMXPFYwI#ws

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #41

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    tommorow, аз това го ползвам като аргумент срещу "аргументите" на религиозните, че бог съществувал, и че бил се грижел за доматите/колата/бизнеса/кучето им

    а по-весело става, когато го приложиш за конфликта между отделните религии. не само че бог си избрал въпросната прашинка да се роди (син му) там, ами си има и специални избраници измежду прашинките, живеещи на прашинката

    whatever...

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #42

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @ориндж - какво пушиш бе майка?



    като се зачетеш правилно в предния ми пост, пак ще установиш, че 100% от писаното е пълна щуротия, ама тоя път съдържаща някаква истина.

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #43

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    абе ае стига с глупости вече бе. Никой никъде не е бил. Ти за радиационния пояс на Ван Ален чувал ли си изобщо? Ако не си, се поинтересувай и после ела ми отговориш какво ще и трябва на тия космонавти, за да се предпазят и не изгорят живи, като риби на скара.
    Поредният фен на конспирациите....къде недочел, къде недоразбрал. За разлика от теб съм го учил в курс по астрономия и астрофизика още през 1988 година.

    1. Астронавтите преминават през него на път към Луната за секунди предпазени от обшивката на капсулата - така че няма как да се опекат...
    2. Излизат от командният модул чак след кацането си на луната....а там няма такъв пояс. Единствените неща от които трябва да се страхуват са микрометеорити и избухване в близост на неутронна звезда.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Според мен, че са кацнали, кацнали са. Но и че голяма част от снимките от кацането са "барнати" сериозно да не кажа тотално преснимани с декори и това е факт

    Та се наложило както се вижда да поизчистят пъпки в фотошоп, lighting effects, lens flare, малко градиент, готин бекграунд от невада...така че простете им това, просто шоубизнеса го изисква.
    Хммм тогава е нямало фотошоп. Снимките са минали през копираща машина, която е копирала лентата. После копията са сложени в пакети и раздадени на журналистите - така наречените Press kit


    По времето на студената война всяка измама щеше да бъде използвана с пропагандна цел !


    Между другото, според тогавашните разбирания - за да те нарекат космонавт, трябва да излетиш обиколиш Земята и да се преземиш в капсулата. По този критерии Гагарин не е космонавт....При навлизането в атмосферата не издържал и катапултирал от капсулата с парашут. Руснаците прикриват този факт...още в първият час от приземяването го снимат отново до капсулата и разпространяват снимката, а на селяните е заповядано да мълчат

  17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #44

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    hristoslav2, ти гледа ли двата филма от линковете, които постнах преди ден-два?

  18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #45

    Re:Вчера ни напусна Първия човек стъпил на лу

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Поредният фен на конспирациите....къде недочел, къде недоразбрал. За разлика от теб съм го учил в курс по астрономия и астрофизика още през 1988 година.

    1. Астронавтите преминават през него на път към Луната за секунди предпазени от обшивката на капсулата - така че няма как да се опекат...
    2. Излизат от командният модул чак след кацането си на луната....а там няма такъв пояс. Единствените неща от които трябва да се страхуват са микрометеорити и избухване в близост на неутронна звезда.
    я я я повтори да го чуя, че нещо не разбрах, кво си учил, как е, и на кво съм фен?!
    Наш колко хора умни, като теб съм срещал до сега, ама заблудени, кат гугутки в царевица.

    Начи са пич, то хубаво са преминали тоя пояс, остави го него , ама тва дето си забравил, или изобщо не знаеш, щото си го учил не знам си де, са слънчевите изригвания, и други ти ми подобни, един път кацнали на луната, дето са 10 000 000 пъти по радиоактивни. Са си провери добре урока дето си го учил, за да видиш, че не съм в грешка, въпреки че не съм нито космонавт, нито астронавт, нито физик, нито атомник, а прост човечец.

    Не случайно писах в по предния си пост, за екипировката и, дето уж видиш ли била с водно охлаждане и яки системни тръбички, от сорта на тия, дето ти ги пъхат в болницата, за клизма.

    Ако си толкова учил, ще знаеш, че на луната температурите са екстремни, като на моменти може да е 80 градуса и след даден момент да мине на -160.
    Та сега, я учения да ми обясниш едно просто нещо, че аз не мога да си го обясня:

    1 как техниката работи, при тия смущения, как се снима филм с нея
    2 какво става с един фотоапарат и лентата му, при рязка промяна на температурите.
    3 виждал ли си клишета правени, в радиоактивни зони?

    Така или иначе едно е ясно, че са раздадени снимки на журналисти. Само дето на тия снимки кръстчетата, дето са гравирани на обектива, за мерки и за да се знае кое е горе и кое долу, са на сичките снимки зад сюжета. Ако не го знаеш, поинтересувай се, ако не, ще ти дам пример, из нета много.
    И да ми дадеш после правилното обяснение моля те, щото аз не мога да разбера! Как така на една знамето покрива кръстчето на половина, на друга е лунохода, на трета Армстронг, на четвърта не знам кво беше...

    А пък, за измамата,ми.... То и за това си има доказателства, че никсън миксън брежнев рейгън мейгън горбачов и бай гьорги чистача са се срещали от време на време.
    Ама ти кат си си избрал неправилния герой и си държиш на него кво да та права. Свестните хора избират супермен батман тимур...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Вчера почина Джеф Ханеман от Slayer
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 06-05-13, 22:29
  2. Изпратете името си на Луната
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 05-05-08, 23:31
  3. Дъжд от пари валя вчера над магистрала Тракия
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 11-10-06, 20:04
  4. Задача 210/стара/ (на Луната)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 21:08
  5. Снимки на Луната !!
    От travoltino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-04, 19:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе