Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 65

Задача 78

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

@Wise

Ето версия за цялата история

Убитата е съпруга(или друга роднина, или любовница) на Иван и хич не го харесва. Решава да инсценира собствена та си смърт, така че Иван да изглежда виновен. Може би използва труп и го обезобразява или убива друга жена - не знам. Иван е осъден и излиза от затвора. След толкова години е доста промене, като това се отнася и за жената. В първия момент не се познават в купето, нали е нощ и съответно тъмно (и да свети лампа, те са едни мижави в купетата). Когато Иван поднася огънче, осветява лицето й, познава я и след това я убива. Другото вече разисквах ме.

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise

Ето версия за цялата история

Убитата е съпруга(или друга роднина, или любовница) на Иван и хич не го харесва. Решава да инсценира собствена та си смърт, така че Иван да изглежда виновен. Може би използва труп и го обезобразява или убива друга жена - не знам. Иван е осъден и излиза от затвора. След толкова години е доста промене, като това се отнася и за жената. В първия момент не се познават в купето, нали е нощ и съответно тъмно (и да свети лампа, те са едни мижави в купетата). Когато Иван поднася огънче, осветява лицето й, познава я и след това я убива. Другото вече разисквах ме.

<div align="right">Originally posted by Cvetanov*-*16/11/2004*:* 10:43:22</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

първо "НЕ"

//той пуши и чете роман - светло е!

4. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 78

Тък като той е скромно облечен, а тя изглежда по-добре финансово, ми изглежда вероятно тя да е била неговата наследница по време на първото дело. Такава съдебна грешка не може да стане без участието на тази жена. Вероятно тя самата е инсценирала първото престъпление.

Wise

Наследството му ли е било причината тя да го натопи?

5. Тук е от
    Apr 2004

Задача 78

@Bibi - тя се води жертва на първото престъпление - документално е мъртва. Следователно не може да получи права над парите.

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

@Bibi

да отговарям ли след репликата?

7. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 78

Wise

Не, не ми отговаряй!

Много глупаво прибързах с този въпрос.

за останалите

Подозирам някаква материална причина за първото престъпление.

И мисля, че тя е искала или той да отиде в затвора, или нея да я водят мъртва, или и двете.

Къде сте бе, хора?

Май смисълът на тази задача е да се обединим!

8.  

9. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

Извън темата е, но нали е за забавление - изводът от тая задача е прост - пушенето убива []

10. Тук е от
    Apr 2004

Задача 78

ОК Bibi.

Ето ти още една вероятност: въпросната жена е бивша негова съпруга и любовница на съдията. Двамата са исценирали нейната смърт и са изпратили Иванов в затвора. Той от своя страна извършва убийството по това време, за да попадне случая в юрисдикцията на същия съдия.

Малко сякаш ми се развихри въображението де, но все пак... [8D]

Давайте и вие становища и предположения.

//Еdit:

Кръстева[Yeah!] - разби ме! []

11. Тук е от
    Apr 2004

Задача 78

@Wise - Мястото на второто престъпление специално ли е подбрано?

12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise - Мястото на второто престъпление специално ли е подбрано?

<div align="right">Originally posted by Star Warrior*-*16/11/2004*:* 12:53:23</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Второ "НЕ"

@Krusteva пише го и на цигарите[:D]

13. Тук е от
    Apr 2004

Задача 78

@Wise - само уточнение - под "място" не визирам влака, а по-скоро географското положение. В смисъл логиката ми е следната: по това време влака се намира в близост до Сливен.

И ако си ме разбрал от първия път правилно, надявам се, че няма да ми го "таксуваш" като трети въпрос[]

14.  

15. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 78

Искам да поразсъждавам на глас за тези, които не участват в "консилиума" по кю-то:

На човека какво му пука дали е при същия съдия?

При който и да гледат второто дело, все ще го оправдаят.

Обаче! Едва ли е съвпадение, че двете дела ги гледа един и същи съдия!

Подава й огънче, ЗАМИСЛЯ СЕ, после я убива

За какво се замисля?

Може ли да не я е погледнал добре, защото се е бил зачел в романа?

Нормално ли е мъж, па макар и на 50, да пътува сам с добре изглеждаща дама в едно купе през нощта и дори да не я погледне чак до Сливен?...

Дали не е мислил, че тя може да слезе на гарата в Сливен?

Или той да е искал да слиза там?

В Сливен има женски затвор...

Трябва ли да обмислим датата?

И номера на вагона и купето.

Дамата е "силно гримирана", вероятно опит за дегизировка...

Или просто екстравагантна?

Жена, която се води за умряла, не знам може ли да си позволи да е екстравагантна?

Нито едно от горните разсъждения не съдържа въпрос към Wise!

16. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Wise - само уточнение - под "място" не визирам влака, а по-скоро географското положение. В смисъл логиката ми е следната: по това време влака се намира в близост до Сливен.

И ако си ме разбрал от първия път правилно, надявам се, че няма да ми го "таксуваш" като трети въпрос[]

<div align="right">Originally posted by Star Warrior*-*16/11/2004*:* 13:11:04</div id="right">

Да го кажа по-ясно:

Не се намира край Сливен, но докато се разбере какво става и т.н.

"НЕ" - то ми означава дали във влак или автобус, дали край Сливен или не - няма значение

17. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 78

Също не въпрос към Wise, "жокерче" към дискусията -

"Убийство в Ориент Експрес" на Агата Кристи

/EDIT

Офф, да си имам жокера, почвам да се съмнявам коя книга на Агата Кристи беше, но поне за това, че е нейна съм сигурна

//EDIT

Видяло се е, ще трябва да запаля един фас за да си прочистя...мислите []

18. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Задача 78

Пак не към Wise, а към "следователите":

Може Кръстева да е права! Че пушенето убива...

Защото той може за това да се е замислил.

Може да я е познал още в началото.

Но чак когато е видял, че тя пуши, чак тогава да е свързал разни улики по първото дело и чак тогава да е разбрал, че тя му е погодила номер!

/EDIT, съвместно със Star Warrior

Може ли да я е "убил" без да я е познавал първия път. При някакъв инцидент. Например с пожар (цигара - пожар...) и това да обяснява как са сбъркали трупа?

Значи възниква още един въпрос: дали той наистина е бил извършител на първото "убийство" или са го натопили

//EDIT

Не го е извършил той първото!

И може тогава изобщо да е нямало труп. (пак версията с пожара)

Иначе щеше да има два трупа (все едно на кого е първият), две престъпления и тогава пак щеше да лежи, но за първото.

Освен, ако не е загубило давност...

Но май за убийство няма давност?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  4. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57
  5. Задача № 46
    От bestman във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 10-10-04, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе