Числото (8210232544236225714521026 - 1) не е точен квадрат
Това, което предложи Lupus също.
Числото (8210232544236225714521026 - 1) не е точен квадрат
Това, което предложи Lupus също.
Опитах да разбия редиците на цифри според броя на буквите в думите, ама пак не става...
Нещо съществено ни убягва...
Що не сте я решили още, аааа?
Аз ще оздравея докато сколасате []
Ми то хубаво, ама дано не се пенсионирам [}]
За съжаление нямам и идея. Само да напомня нещо. Задачата е зададена на английски и навярно предполага такъв отговор. Ако ще опитвате с букви разни комбинации може би ще ви трябват англ...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Що не сте я решили още, аааа?
Аз ще оздравея докато сколасате []
Ми то хубаво, ама дано не се пенсионирам [}]
<div align="right">Originally posted by Krusteva*-*13/02/2005*:* 19:37:55</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А ти що не се включиш в решаването???
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"step" на англ. може да озн. "степен"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не означава...степен е "power"
Зачетох се пак във форума, където е оригинала...Там има един пост, който гласи:
The 1st key was found. It is a square root that is achieved by plotting the temperature table, and is to be used later on.
The square root is to be applied on the line of numbers. But how can we do it? Well, there are two actions that should be taken before it. The first will become obvious once the second one is figured out. The second operation to be taken is hinted in the ransom note.
Преподлагам, че "The second operation" е "една стъпка преди теб". Това означава, че трябва да направим нещо с числата, след това да използваме "едната стъпка" и едва тогава квадратния корен...
Обаче напълно оглупях. Нямам елементарна идея какво да правим.
...и аз се чуствам така [xx(]
Писах дори код за разни комбинации от числата да видя дали няма да изкочи някой точен корен. нищо, само главоболие + болки в долната мека част на гърба от застояване. [!]
Сега ще се съсредоточа единствено в разгадаването на "една стъпка преди"...има и още нещо, което трябва да е подсказка един вид - "handwritten". За себе си реших, че не се има предвид почерк, а че подсказва единствено , че числата с които се работи са малки, т.е. може да се смятат на ум, а не да търсят големи числа (редицата като едно цяло например...). ако е така май в краен отговор трябва да търсим/очакваме поне няколко числа. при вас някакви по-свежи идеи, например написани на ръка, някои числа да се оприличават на нещо?
[] Здравейте! Току-що влизам във форума.[]
Реших да се включа с едно мнение, дано ви помогна с нещо, защото
математиката ми като цяло куца[]
Какво измислих:
общият брой на числата в редичката е 25, средата е числото 6,
сборът на числата от шестицата наляво и надясно е един и същ,
т.е. 37, а 3+7 =10, числото 10 се повтаря хармонично от двете страни
на цифровата редица, т.е.
8210232544236225714521026
По същия начин се повтаря и числото 2 от двете страни, а последните
числа отляво и отдясно имат разлика 2.
Числото 23 се повтаря, както и 25,но обратно - 52, има и две двойни-22 и 44.
Това измислих, въпреки че не е нищо, но може да насочи мислите на някой, който по-отбира от математика.
[]
Бях обещала на Edin_Lud да не пиша по тая задача, но така като ме предизвика...[}]
А задачата е много свежа, начертах си корена и ми направи впечатление, че е съставен от 4 функции, като никоя не превишава 8, както и аргументите и. Може би тези числа са или Х, или Y, защото и те не надвишават тези стойности. Не че получавам нещо смислено засега [V]...
@shtur4e,
здрасти и добре дошъл в раздела, дано ни помогнеш да разрешим загадката []
Имаш дублиращ пост, изтрий го моля те [].
ПОБЕДААааа.а...а!!
Казвах ви аз, че търсим адрес [^]
<pre id='pre'><font size=2>82 10 2 325 442 362 257 145 2 10 26 (-1 и коренувам)
9 3 1 18 21 19 16 12 1 3 5</font></pre id='pre'>Icarus Place
НЯМАМ ДУМИ!!!
Едит//
За рейтинга, освен звездички, май трябва да се въведат и слънца...