Подсказката ми за броенето беше, ако се тръгне от "думата" по азбуката да се стигне до тези числа.
А сега вече идва по-ключовия момент от "задачката" []
Подсказката ми за броенето беше, ако се тръгне от "думата" по азбуката да се стигне до тези числа.
А сега вече идва по-ключовия момент от "задачката" []
Цъ []
<s>Аритметични операции натам няма.</s>
//едит
Връщам си думите назад.
Надявам се да ми приемете извиненията. []
Вече почвам да се съгласявам с Wise, че съм прекалила с женската интуиция []
Та числото е 257.
Остава да кажете как се стига до 7 5 3 6 4 2 6.
А ключа може да потърсите в мигащите задачки.
Понеже няма "мигащи" задачи, освен часовниците в 262, започвам да си мисля, че в
<font color="red">7 5</font id="red"> 3 6 4 <font color="red">2</font id="red"> 6
трябва някак да елиминираме излишните цифри и после да обърнем оставащите отзад-напред.
<font color="blue">--- OffTopic ---</font id="blue">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">7 5 3 6 4 2 6
<div align="right">Originally posted by tricklys*-*06/06/2005*:* <font color="red">01:18:01</font id="red"></div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">само за пояснение - да броим???
<div align="right">Originally posted by tricklys - 06/06/2005 : <font color="red">01:18:57</font id="red"></div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<font color="red">Tricklys</font id="red">, използвай бутончето <font color="blue">"Edit Reply"</font id="blue"> [третото поред, от лентата с бутончетата], за да добавиш или корeгираш мнението си, за да не се трупат последователни постове един след друг.
<font color="red">T_yana</font id="red"> - също.
P.S. Мерси. []
<font color="blue">--- OffTopic ---</font id="blue">
Ползвайте ключовото число.
А ако ще ви е по-удобно наредете числата в колонка.
@Bibi, със сигурност го знаеш, а и други също, но нека не изреждам пониково. []
"Мигащата задачка" 262 [] има хубаво пояснение за разположението на сегментите:
<pre id='pre'><font size=2> -- 1 --
| |
6 2
| |
-- 7 --
| |
5 3
| |
-- 4 --</font></pre id='pre'>
почвам с едно и нула да бележа сегментите на всяка от трите цифри - 257 (1 - свети, 0 - не свети)
<pre id='pre'><font size=2>2=1101101
5=1011011
7=1110000</font></pre id='pre'>
Помогна ми и последното - гледаме ги в колонки по три и получаваме 7536426 []
Интересна интерпретация на 7сегментен код...може би е бъдещето [:D]
Браво tricklys, това е! [][][]
Подготвяй следващата сама или в комбина.
@Edin_Lud, не ти ли допада така да си пишем кирилицата? [:P][:P][:P]
А на всички благодаря за търпението! []