С кое число може да се представи нищо не значещата дума
ЖЛОФШЪВ
С кое число може да се представи нищо не значещата дума
ЖЛОФШЪВ
То че може да се представи с числа по безброй начини, е ясно.
Харесва ми например да го представя с 76606.8.
Защото в думата има "ЛОШ" - най-лош е Дяволът и значи за начало имам 666. После думата започва с "Ж" - женската буква. А жените са добри. Така че получаваме "не лош" - 7666. "Ф"-то е лесно - то е пресечена нула, както я пишеха програмистите. "В"-то е като 8 [:O]
А сега сериозно!
Номерата на буквите в азбуката са ми интересни.
7, 12, 15, 21, 25, 27, 3
Голяма част от тях се делят на 3, а ако "В" го напишем с 33, ще получим растяща редичка. Чудя се дали е случайно.
и защо заглавието е "Проверка" [?]
@Bibi, харесаха ми твоите "несериозни" разсъждения, ама не продължавай с тях, че може да стигнеш до една поредица, която не бих предпочела да видя тук [:P][:P][:P]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">7, 12, 15, 21, 25, 27, 3</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
До тук добре []
А задачата я кръстих така, за да проверя дали внимавате []
На мен сбора на числата ми се вижда интересен - 110 []
Но едва ли има нещо общо []
@tricklys, с това число и аз вече си имам загадка. [:D]
Но пък може да свърши добра работа за подсказка []
И все пак - търсим ли обратната връзка, а именно от числото да получим и нищо значещата дума???
и защо не махнем онези запетайки от
7, 12, 15, 21, 25, 27, 3
От всичко казано до тук - задачата май си иска
женска интуиция и е далеч от логиката.
(поне на мен така ми се струва )
извън темата.
Wise, не е само женска интуиция, защото с тия числа (без последната тройка) спечелих шестица от тотото преди две години.
ДОБАВЕНО
И тройката участва - шестицата беше в трето теглене
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">извън темата.
Wise, не е само женска интуиция, защото с тия числа (без последната тройка) спечелих шестица от тотото преди две години.
ДОБАВЕНО
И тройката участва - шестицата беше в трето теглене
<div align="right">Originally posted by MitkoS - 05/06/2005 : 18:48:33</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тъй като няма мъжка интуиция -честито!!
Но аз няма да се зтичам към тото - пункта..............
Задачата(ако мога да я квалифицирам като такава) ми се губи..............
Затова си позволих тези определения. Дано не съм прав- искрено го желая.
[|)]
@MitkoS, защо не каза за тотото още вчера, та с тази си интуиция да бях пуснала едно []
Запетайките нямат значение.
А от числото по същата "интуицията", но в обратен ред, успявам да стигна до "думата". [:P]
tricklys добре се беше насочила към математическите операции.
//едит
Математическите операции може да ги замените и с обикновено броене.
Използвайте и повтарящите се неща.
Хубаво де, ами ако е просто разликата между тях??!
5 3 6 4 2 6
ама така математически операции точно няма []
Браво tricklys! [:D][:D][:D]
Една мъъъничка поправчица. Ако е възможно не махай ключовото число []