<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@MitkoS,
ако все още се мъчиш, погледни в тази част:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
УМНИ И ЗАБА<font color="red">М</font id="red">НИ СЛОЖНИ .--...--..СЕТКОМ
<div align="right">Originally posted by MitkoS - 17/07/2005 : 21:18:20</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
дали нямаш една пропусната точка.
Освен това буквите, които не участват в оставащото, са повечко:
к, л, р, ф, ц, щ, ъ, ь, я.
За сега виждам това:
"...---......------ обичам задачи умни и задачи сложни .--....--.. сетком не са мисии възможни"
Виждам и многозначност при декодирането. Плаче за машинна обработка.
Мога да предложа една стратегия, която леко забързва обработката.
Да запишем поредиците от символи като <брой точки><брой тирета>:
33 66 ** 12 42 2* **
За всяка дума, която искаме да проверим има ли я в нашия текст, правим същото и гледаме дали може да се насложи шаблонът някъде върху изходния стринг.
На мен това ми помага да отхвърлям по-бързо наличието на думи в текста.
//
Последно:
Преди време правех същата врътка по една друга задача и тогава ми хрумна да изброя по колко различни начина може да бъде разделен на букви един стринг, състоящ се от N на брой морзови символа.
Например в неразгаданата част, преди "Сетком" има 11 символа.
Между тях има 10 места, които могат да бъдат/или да не бъдат разделени.
Това дава 2^10 = 1024 начина за разделяне. От тях трябва да извадим онези,
при които получаваме "парче", по-дълго от 4 символа.
Има ли някой, който би си поиграл да сметне колко начина остават в общия случай [?]
Мисля, че е интересна задача с комбинаторика.
<div align="right">Originally posted by Bibi - 18/07/2005 : 20:02:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
"И аз само обичам задачи умни и задачи сложни , а без Сетком не са мисии възможни."
Това бе идеята за текст - трудно е (вервайти ми)....Две седмици се мъчих и все не ми пасваше една чертичка или точка....
По-важно бе някой да се ориентира в кодировката.
@Биби бе близо, но мисля, че МиткоС стреля в десятката.
Придържах се към анкетата за предпочитани задачи ....
За мен критериите са други, но - това е...
@МitkoS
е победител!
Успех!!