Здравейте на всички!
Много интересна задача, докато четох предположенията на останалите форумци, ми хрумнаха някои идеи:
Гледаме на закодираните цифри по колони - лявата колона е някаква разбъркана редица от числа. Ако това е така, може да се намери каква е тази редица и да се подредят числата.
След като ги подредим, в дясната колона срещу тях ще получим нещо като система от 4 уравнения с 4 неизвестни, гледано от горе надолу. За удобство отделните уравнения са номерирани, започвайки от #0, #1, #2, #3
Затова е ясно че редицата започва с числото -0.30.
Освен това за второ число имаме краен брой възможности, понеже трябва да е начало на математическо равенство. Ако авторът на задачата е бил достатъчно добър, второто число от редицата не липсва
За лиспващите 2 реда от редицата - уравненията за тях трябва да се изведат от графиката, едното от тях вероятно е а2+б2 = х2 (на квадрат).
След като решим системата - ще получим а, б, х, у.
Освен това отговора който търсим - "Каква е поляната?" - това страшно много ми прилича на лице на повърхнина на нещо си - може би на цялата фигура, където х и у са страните на квадратите.
И последно - има един ред, който изглежда така: =/2* - единственто, което ми изглежда странно. Вероятно това е корен от 2.
Надявам се да съм помогнал на останалите мислители с предположенията си!