НЕ (1)Първоначално публикувано от Wise
Поне знаем кой е убиеца - собственикът
Бах мааму - нещо има тук
Аз го разбирам - собственикът на интернет услугите е убиецът....
Добре де, ама защо?
Жена му се е чукала с младото момче - ами - нормално...
Ами бизнесът му ? Защо ще го зареже??
Заснел е нещо младежът - Митко май го спомена.....
Ами каката каква роля има????
Не ми се връзва нещо..
Мотива може да бъде или ревност или някакъв материален интерес. Не вярвам да са и двете. И някак си все си мисля за ревност. Дали да не питаме "Мотива ревност ли е ?". Много е вероятно да получим отговор "Да" и втория патрон да си остане цял.
Айде да си задам и аз въпроса към автора:
Използвал ли е убиецът смяната на времето, за да си осигури алиби?
@MitkoS, ако мотивът беше ревност, щях вече да съм отговорил на 2/3 от задачата и мисля, че щеше да има индикация за това още преди да минем към да/не...въпреки че може авторът да очаква пълен отговор на 3те въпроса преди да се изкаже положително и затова да е пропуснал да ме похвали
//Едит: даже на 3/4 от задачата щях да съм отговорил - какво е забелязал Поаро (смяната на времето), кой е убиецът (собственикът), какъв е мотивът (ревност)
Тук сигурно бъркаш. По всяка вероятност Поаро е забелязал само, че писмото е дошло между два и три часа на писмото и че е минало през същия доставчик.Първоначално публикувано от Edin_Lud
А за камерите - съвременните методи включват тъй-наречения "motion detection", т.е. камерата записва само когато има движение в образа (или в указан участък от образа). Съответно този който преглежда записите от камерите вижда нещо като поредица от случки - еди какво си е станало в еди-колко си часа. При това положение, при смяна на времето, проверяващия лесно може да се подведе, че между два и три не е имало никаква "случка".
Задачката е построена на няколко интересни факта, които засега не са разкрити. Понеже те са забавното нещо в задачата, Биби ме посъветва да не я решавам сам, като ги разкрия, а да ви оставя сами да стигнете до тях с Да/Не.Първоначално публикувано от Edin_Lud
Малко информация за размисъл на останалите - не съм сигурен, че е релевантна.
Тази година в две "екзотини страни" смяната на зимно/лятно часово време се отложи от последната събота на март, както е навсякъде по света, за нощта на първи срещу втори април в 2 часа. Причината са Игрите на добра воля, провеждащи се в Мелбърн, Австралия. Сещате се, че едната "екзотика" е Австралия, а другата е Тасмания.
Microsoft (чисто новата охранителна система) имат и пач за целта, но системата е била съвсем нова, т.е. вероятно е "знаела" за гореописаната аномалия. Apple (глезотийката на Поаро) също имат пач, но там не знам как става автоматичното ъпдейтване.
Вероятно тук се крие част от загадката, но в момента съм адски натоварен и ме разсейват в тая тежка и неблагодарна задача - мисленето. Та, хайде дружина...
Ами на Поаро се е ъпдейтвал часа още в Европата, мисля.
Затова на неговия нотбук времето си е линейно и няма прекъсване.
За разлика от местните сървъри, той може да е получавал мейлове
в "мъртвите" периоди.
//Демек - разбрал е, че е имало нет след смъртта на админа и му е светнало,
че кабелчето е извадено по-късно. Т.е. - собственикът , портиерът или
мацето са замесени.
Ама и аз нямам време и оставям на отбора да се включва.
Хайде, дружина!!
Знаем кой е убиеца! Твърде близо до ума е мотивът. Хайде де - как е станало!!
Какво е видял Поаро.....
Аз залагам на идеята, че е получил поща от "неговата" кака , която е била клиент
на "оня" доставчик във време, когато админчето е било вече трупче....
Но вече си имам едно "НЕ" (от каката) и нямам морално право да си искам повече....
По-смело, разгадана е , тябва да се систематизира и да се зададат правилните въпроси.
И давайте идеи - колкото повече - толкова повече
Тоя кабел хич не ми се връзва. От една страна нямам идея как може да тресне ток от оптичен кабел. От друга може би наистина е имало нет след 3 часа, че дори и в момента => оптичния кабел изобщо не е за осигуряване на свързаност към Интернет. За чий е тогава? И дали е оптичен или само се е маскирал на такъв?Първоначално публикувано от Wise
Зациклих нещо...
Нет е имало (Поаро е получил мейл), а охранителните камери (microsoft- приложение) не са записали нищо...Значи оптичния кабел е точно за "подвключване" на охранителната система към LAN-a
А, тъкмо мислех тази вечер да публикувам историята, така, както се е случила, но май има още ентусиасти...
То всъщност остана само някой да я сглоби, затова кажете ако не ви се мъчи повече.
Според мен оптичния кабел не е причината за смъртта , а само камуфлаж.
И аз твърдя, че е "късно изваден"
Аз имам един тъп въпрос ( към останалите във форума ) - оптичният кабел е бил оголеният кабел, от който се е получил токовия удар, така ли ?
Не- няма как да стане - там няма нищо метално.Първоначално публикувано от Amanda