Ах как подло ме изпревари.
Снощи намерих в някакъв лирик-сайт текста на някаква стара песен на Симпли Ред със заглавие "Fourty Four". Цяла нощ се рових, ама не успях да намеря музиката, за да я чуя как звучи.
Ах как подло ме изпревари.
Снощи намерих в някакъв лирик-сайт текста на някаква стара песен на Симпли Ред със заглавие "Fourty Four". Цяла нощ се рових, ама не успях да намеря музиката, за да я чуя как звучи.
Абе каква Британия ви гони? +44( forty four) си е кодът на СливенПървоначално публикувано от Yasen6275
![]()
![]()
Браво, Ясене! Това е!Наистина тези двойки честоти се "събират" за да се получи Dual Tone, което е и пътя за решението.
Има и още едно... ммм... решение, само дето трябва да "събираме" честотите по друг начин - по-точно да ги "долепим" една до друга. Тогава от възможните 20 комбинации (само за цифрите, разбира се) се образуват две прости числa - за 3 и за 1 или кода е +31 (Холандия)... хм... пак просто...
@Yasen6275 и @MitkoS - кой ще дава следващата?![]()
Ами Yasen6275* реши задачата, а и отдавна не се е изявявал като автор.
В следващите дни ме чакат разни командировки и сигурно няма да съм на разположение. Ще проливам пот, ама не точно както ми се искаше.
Винаги съм се чудил какво означава DTFM. Сега разбирам, че е Dual Tone Frequency Modulation DTMF. Сега разбирам, че е Dual Tone Multi Frequency
И това за песента на Симпли Ред си го измислих.*![]()
![]()
А не така нямама да се разбереме. Не стига че един разчете стринга, друг намери таблицата с честотите ами сега и аз да давам задача. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2: Ако Митко не може, дарки да дава. Това че съм събрал 12 числа и съм ровил вне ме прави решил задачаката.
ааа аз си падам воайор/кибик...обичам да дзяпам ....мързи ме да се напъвам да измислям
![]()
Уф пак аз на топа на устата. Някой ако има идея да се чувстава свободен да дава. Аз сядам да мисля. Пък ако родя нещо ще кажа.