Ах как подло ме изпревари.
Снощи намерих в някакъв лирик-сайт текста на някаква стара песен на Симпли Ред със заглавие "Fourty Four". Цяла нощ се рових, ама не успях да намеря музиката, за да я чуя как звучи.
Ах как подло ме изпревари.
Снощи намерих в някакъв лирик-сайт текста на някаква стара песен на Симпли Ред със заглавие "Fourty Four". Цяла нощ се рових, ама не успях да намеря музиката, за да я чуя как звучи.
Абе каква Британия ви гони? +44( forty four) си е кодът на СливенПървоначално публикувано от Yasen6275
Браво, Ясене! Това е! Наистина тези двойки честоти се "събират" за да се получи Dual Tone, което е и пътя за решението.
Има и още едно... ммм... решение, само дето трябва да "събираме" честотите по друг начин - по-точно да ги "долепим" една до друга. Тогава от възможните 20 комбинации (само за цифрите, разбира се) се образуват две прости числa - за 3 и за 1 или кода е +31 (Холандия)... хм... пак просто...
@Yasen6275 и @MitkoS - кой ще дава следващата?
Ами Yasen6275* реши задачата, а и отдавна не се е изявявал като автор.
В следващите дни ме чакат разни командировки и сигурно няма да съм на разположение. Ще проливам пот, ама не точно както ми се искаше.
Винаги съм се чудил какво означава DTFM. Сега разбирам, че е Dual Tone Frequency Modulation DTMF. Сега разбирам, че е Dual Tone Multi Frequency
И това за песента на Симпли Ред си го измислих.*
А не така нямама да се разбереме. Не стига че един разчете стринга, друг намери таблицата с честотите ами сега и аз да давам задача. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2: Ако Митко не може, дарки да дава. Това че съм събрал 12 числа и съм ровил в не ме прави решил задачаката.
ааа аз си падам воайор/кибик... обичам да дзяпам ....мързи ме да се напъвам да измислям
Уф пак аз на топа на устата. Някой ако има идея да се чувстава свободен да дава. Аз сядам да мисля. Пък ако родя нещо ще кажа.