Както сте си пред компютъра, може би ще успеете без да ви се завъртят червени кръгове да отговорите на въпроса:
[size=16px]3:2"3_1+2:/+3:2"?3_1+/2%+_+/+1№/2+/3№2_3?2І3"1:/3_/2:"[/size]
Както сте си пред компютъра, може би ще успеете без да ви се завъртят червени кръгове да отговорите на въпроса:
това ми хрумна на първо време:Първоначално публикувано от kamenf
372439132783372423913825393831082383029322I341783982
това I има ли го?
П.С. на Bibi задачите напоследак винаги имат отговор setcom
Отговорът е утвърдителен.Първоначално публикувано от dark
Различен keyboard layout?
Например френски - на тях са им обърнати цифрите, вадят се със shift. Ако това го пишем, докато сме с френска подредба, ще излязат букви, даже може и думи да се получат...
a? какво е обърнатото на тази френска клавиатура...Първоначално публикувано от peshos
Цифрите се вадят с shift. Без него вместо тях излизат ударени символи или специални символи. Виж си твоята клавиатура и ще видиш, че редовете са разменени.Първоначално публикувано от dark
Доколкото гледах в wikipedia, май само при французите има такава обърната подредба на цифри. А на тази идея ме наведоха символите № и І, които излизат стандартно, когато човек ползва БДС. Освен това, ако използваме подсказката "завъртят червени кръгове" - БДС-а на повечето клавиатури е с червено.
А "светлинка в тъмното" може да е лампичката за caps lock примерно.
Обаче не успях да стигна далече, така че може да няма нищо с решението. Но някак си странно съвпадат нещата
май не съм догледал темата във википедиа с подредбите, щото не видях там I, затова му се блещех. ама капслок-а попринцип не променя цифрите, по-скоро ще да е нум-лок и ще превежда цифри в стрелки примерно
Нещо много се отплеснахте с тези светлинки... Светлинката беше в самото тъмно (dark) или по-точно част от каквото беше написал.
хихи светлинка имало
100% един от ключовете е това:
ако "завъртим" т.е. разменим цифрите с джажите над тях и обратно ще получим нещо подно на това дето вече писах.
това което ме притеснява е, че "не-цифрите" и "цифрите" не се редуват. малко ми се губи логиката там...
Без да мисля изобщо, само прочетох постовете и ми хрумна, че @kamenf визира "Сетком" от поста
на @dark - като отговор на въпроса. "отговорът е утвърдителен"
Всичко друго може и да е плява. Само чувство - нищо конкретно нямам.....
Фалшиво чувство, @Wise... По-добре си гледкайте клавиатурката! Подсказка: колко различни цифри се виждат в оня текст?Първоначално публикувано от Wise
Числата са само три, аз бих предположила, че става дума за три клавиатурни подредби.
Числото да указва с коя от тях са въведени следващите го символи.
А аз мисля, че числото указва кой ред от клавиатурата да изберем за последващите символи (на БДС). И понеже имаме I, би трябвало да броим отдолу-нагоре
3 : к
2 " о
3 _ д
1 + ъ
2 :/+ тна
3 : к
2 "? оя
3 _ д
1 +/ ър
2 %+_+/+ жавана
1 №/ бр
2 +/ ан
3 № з
2 _ в
3 ? у
2 І ч
3 " и
1 :/ пр
3 _/ дс
2 :" то
"кодътнакоядържаванабранзвучипрдсто"
Признавам си без бой - объркал съм една буквичка...
"КОДЪТ НА КОЯ ДЪРЖАВА НАБРАН ЗВУЧИ ПРОСТО"
Браво на @MitkoS - най-после има върху какво да мислите