Тъйкото задачата е логическа не математическа може да бъде зададена и по следния начин.
3, 1/3, sqrt(3), ....
Тъйкото задачата е логическа не математическа може да бъде зададена и по следния начин.
3, 1/3, sqrt(3), ....
Защо ми се караш. Сега не смея да кажа че не е това отговора
Даа и аз си мислех за 32, също така и за още два отговора: 1/sqrt(3) и 1/3.
Ама ми се струва,че и те няма да са верни
Ееее ами ако ви я дам като:
123456789, 1/987654321,sqrt(918273645), .....
Изпускате логиката на задачата. Престанете да мислите за формула за получаване нс следващия член.
Редичката за момента има само четири члена. Затова не мога да ви дам следващия.
Ако 1/2 оприличим на sqrt(2)... единицата и наклонената черта поне при мен, съзерцавайки ги, напомнят на знака за коренуване, липсва само хоризонталната чертичка на радикала над двойката... дали следващото няма да е sqrt(4), или чиста проба двойка ?
Добре си го измислил,но тогава следващото според мене трябва като 1/4 да се запише(за да се редуват sqrt и 1/).Първоначално публикувано от Slero
А с тези числа
123456789, 1/987654321,sqrt(918273645), .....
вече нямам идея
Да не се търси асоциация с "дроб", "корен"....като думички с друго значение? "квадрат"?
Но цялото не ми се връзва.
ами ако подходим така:
ред на числата: 1,2,3,4
ред на действията:
нищо, деление, коренуване, логаритмуване?
ln4 или lg4 може би?
Обопщавам:
- редицата не е математическа в строгия смисъл на думата
- състои се само от четири члена
- свързана е с историята
- цифри и числа в нея не са от съществено значение
Ако утре до вечерта няма решение, казвам какво е и първия изявил желание да дава задача е наред.
Просто повече подсказки не ми ражда главата.
А защо не степенуване, а защо да не е свързано иззобщо с действие?Първоначално публикувано от gestg
Я се опитайте елементите на редицата да ги видите като идея какво представляват?
Наистина конкретните числа(цифри) нямат никакво значение.
Ей аман, разгеле, най накрая. Ха сега си ти. Ама първо обясни логиката за тези които не се сещат. МакарчеПървоначално публикувано от MitkoSмай и това е достатъчно.Първоначално публикувано от etg
Хей etg Защо си истри поста.
ПП толкова ли беше неясна задачата че ви измъчи така?
Ясене, недей да нервничиш чак толкоз. По-добре да беше написал 1, -1, 1/2, sqrt(2)
1 - естествено число
-1 - цяло число
1/2 - рационално число
sqrt(2) - ирационално (или реално) число
sqrt(-1) = i - комплексно (или имагинерно) число
Горе-долу така са възникнали исторически.
Ще се позабавя малко със следващата задача (най-рано - утре вечер). Вероятно ще е "отсечки, клечки, буболечки".
Така че, ако някой е измислил вече нещо интересно, направо да го пуска като Задача 323, ако не - междинки.