Здравейте,
Препоръчайте модел климатик Панасоник до 1000-1200 лв с монтажа , който да топли зимата при - 10, -15 градуса, и има ли такъв изобшо, на повечето пише до - 5 . дайте някаква впечетления как се справят по-евтините панасоници зимата.
Здравейте,
Препоръчайте модел климатик Панасоник до 1000-1200 лв с монтажа , който да топли зимата при - 10, -15 градуса, и има ли такъв изобшо, на повечето пише до - 5 . дайте някаква впечетления как се справят по-евтините панасоници зимата.
Повечето топлят ако са монтирани и оразмерени правилно.
За хол 18 кв.м, 48 куб м, източно изложение , сравнително добре уплътнена дограма, кой модел би препоръчал?Първоначално публикувано от Mega
Не искам да се ангажирам с модел. Просто всички топлят до този диапазон, които си дал. Колкото повече пари отделиш, по-добре. Една 12-ка ще те сгрее. Питай Климамаркет, той има наблюдение над целия им спектър машини.Първоначално публикувано от chefobg
Ето нещо малко по-добро,само със 99 лв над бюджета ти :
http://www.**********************/klim...nkx-1462.html#
YE12MKX и RE12NKX са еднакви климатици единствената разлика е в дизайна на вътрешното и по високата цена и двата модела са до-5 които иска нека рискува да се отоплява.
Твърдо ли си убеден че няма никаква разлика?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И че RE12NKX работи до -5? Защото според каталожните му данни може да работи до -15?
А даже и за YE12MKX който тази зима отоплява повече от 7000 стаи, колко оплаквания има във форума от него?
Би ли ме посъветвал какъв климатик с подобни параметри мога да си купя за 979 с включен монтаж?
Кой са тия каталожни данни на някой търговци който са изтрили -5 и са го направили на -15 ли?
Ето извадка за модела от официалният каталог на Панасоник:Първоначално публикувано от VeleV.Klima
6) Работа в режим отопление е възможна до външна температура -15 °C. Характеристиките в режим отопление са
гарантирани до -5 °C. Устройството не бива да се експлоатира в 24-часов режим в райони с екстремен климат.
При температури под -5 °C ефективността спада значително и устройството може да изключи от съображения
за безопасност
И изобщо има ли климатик който да не си променя параметрите под -5?
Или само Панасоник си позволява да назове истината?
Изминалата зима имах няколко клиента които решиха да се топлят с този модел YE12MKX брах ядове с единия от тях този Панасоник работеше като конвенционално Грии 12ка при -15 едвам правеше 27бара. Който иска да си лъже клиентите и да си сърба надробеното аз не желая да имам ядове. Защо при другите модели от Панасоник не са написали -5 а са дали -15?
Велев, стига с този елементарен негативизъм, много добре знаеш за какво става дума...Как така стана, че от няколко хиляди инсталирани YE12MKX точно при теб се получиха ядовете?!? За парите си това е отличен климатик!!! Ти за тези пари какво ще предложиш?!?
Преди време щеше да ти "метне " някоя мЪдейка Ама сега и те са недолюбвани...
Велев...27 бара са около 46гр темп на кондензация. Ако верно си ги мерил при -15 гр,това означава ПОВЕЧЕ ОТ ДОБЪР КЛИМАТИК !
Интересно какви показания имаш на другите си марки,ако тея 27 бара при -15 ти се виждат малко...
Знам че топли не повече от 21гр в стаята със зор. За тия пари предпочитам да не им предлагам и да са запознати какво купуват с не да ги лъжа хората.
Г-н ВелевПървоначално публикувано от VeleV.Klima
темата е ясна като бял ден. Препоръчайте ми климатик на еди коя си марка с еди какви си ценови нива.
За съжаление, покупателната способност на повечето българи не им позволява да си купят елитни модели, и са склонни към компромис. Търсят съвет за най-доброто което могат да купят с парите си.
Някои участници във форума обаче наслагват твърдението че всичко под 2500 лв, е боклук. Предполагам че това са монтажни фирми на които автомобила за монтажи е Тойота Тундра?
Горещо апелирам да не се подвеждат стотиците потребители на форума с неверни твърдения.
Готов съм да се обзаложа че споменатия модел топли с доста повече от 21 гр. ако монтажа и оразмеряването са направени професионално.
Велев проблем с монтажите няма. Явно е оказало влияние тънката част с правилното оразмеряване. Момента е същия,както при недолюбвания модел FTX 25 и 35 на Дайкин.
"Ама не ще да топли..."
Как да ще,като загубите на стаята са по-големи от възможностите на климатика???
Велев - попитах те нещо за баровете на другите ти марки при -15 гр. Дай нещо конкретно по въпроса !