Точно тъй, Пимпирлит.
И да, това е казала Наковалнята - In order to understand recursion one must understand recursion.
Браво на Камен, Тонич и Пимпирлит.
Дайте една междинна заедно. Наздраве.
Точно тъй, Пимпирлит.
И да, това е казала Наковалнята - In order to understand recursion one must understand recursion.
Браво на Камен, Тонич и Пимпирлит.
Дайте една междинна заедно. Наздраве.
За да разбереш рекурсията, трябва да разбереш рекурсията.
Или...какво е определението за рекурсия в тълковния речник:
Рекурсия (същ.) вж. Рекурсия
Ахааа, ... разбирам.
Това е все едно да се опитвам да обясня на Ясен какво означава "словесно затъмнение на разсъжденията". Как някои мисли е трудно да бъдат облечени с думи, а написването на думите с букви е направо катастрофално. Защото голяма част от мисленето се извършва на подсъзнателно ниво, където няма дори образи, по-скоро усещания ... Ъъъъ, ..., трудно е за обясняване, обърках се вече, хвана ме "словесното затъмнение”.
Ей Митко ти нещо май пак се заяждаш а?
Ще взема да открия къде живееш, да те отвлека и после....
Между другото те рабрах идеално. И се опитвам да го обясня това на един писател. Даже му изпратих линк към поста ти
Това за "словесното затъмнение на разсъжденията" го гледах тия дни по Discovery Channel в един филм "Шесто чувство". Давали са го и преди. В случая малко неточно го разказвам, ама ми хареса идеята да направя една рекурсия. Там във филма се говори за много неща, включително и за неподозираните доскоро възможностти на подсъзнанието най-вече при стресови ситуации.
А за самото "словесно затъмнение на разсъжденията":
Във филма показаха един тест със студенти с една проста задача с местене на монети (по-назад някъде сме я решавали и ние). Монетите са на една маса. Половината студенти трябва да местят монетите и да решават задачата наум, а другата половина трябва да разказват разсъжденията си на глас докато местят монетите.
Е, тези които описват разсъжденията си на глас, не могат да решат задачата, а другите се справят лесно.
-----------
А ти по-добре да отвлечеш две съфорумки, а аз да ти помагам (в отвличането).