Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Скара. Метална или с тефлоново покритие?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Скара. Метална или с тефлоново покритие?

Здравейте,
    Ще си купувам нова скара, та ме интересува тези с тефлоновото покритие по-добри ли са или имат някакви недостатъци (например изсушават месото и прочие). С други думи въпросът ми е коя да бъде, тази:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010649
    или тази:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09022554

2.  

3. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Re: Скара. Метална или с тефлоново покритие?

Тефлоновата е по-хубава.Аз поне си пека пържолки направо в един тиган Тефал и като ги затворя в тенджерката след това стават прекрасни,тайната ми се крие в маринатата ама без бой не казвам.Със сигурност няма да са сухи стига да са на слаба температура и да не изгарят.Друг е въпроса че съм привърженик на естественото и предпочитам да е на истинско барбекю ама в тия апартаменти не е възможно.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Най добрата скара с пръчки нагреватели, като големите професионални, но маки. Тази http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09022554 не е добра и другата също не отговаря на най важното условие. По добър вариант е тиган с ребра, но трявба да са високи ребрата. Повечето тигани на пазара не са добри за скара, но се срещат и добри модели. За домашни узловия е до бре тигана да е с дебело дъно и тъкна стоманена стена. Така се получава по висока температура, но пък и тефлона изгаря по бързо. Дебелите тигани неразвиват много висока температура.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Що не си вземеш една по-евтинка? Баба едно време само на тефлонова скара е яла пържолите. Имам подобна и съм много доволен. Вярно, ако напрежението е по-високо, трябва по-често да обръщаш мръвките. Е, и не може да се мие в съдомиялна, ама при цена около 15тина лева можеш да да я смениш с нова когато си поискаш.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Аз точно за такава говоря. Това е истинкса скара за хубави кебапчета и пържоли. Може да бъде и със никелирани пръчки.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

имам АЕГто което си показал
    и една българска за 20 лева
    АЕГто му е трудно да пече прасешко
    уж има мощност, ама е бавно
    за пиле и риба става

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

И аз имам такова AEG. Наистина прасешкото малко по-бавно става, но никога не прегаря. И почти не пуши - нещо, което не можех да повярвам преди да я купя.
    На гладката част стават много добре зеленчуци на скара и то едновременно с мръвката.

От точно този Tefal нямам лични впечaтления, но подобните по конструкция имат кофти момент - цялата мазнина от мръвката тече върху нагревателя и изгаря върху него - пушек и мирис на изгоряло, а и трудно почистване после. Наистина е по-добре да се огледаш за подобна на показаната от NO CARRIER. Хубаво би било да има и терморегулатор - да не прегарят по-нежните месца.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Има една екстра, було и казват. Увиваш пилешката пържолка и тя става приказна.

11. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    Има една екстра, було и казват. Увиваш пилешката пържолка и тя става приказна.
    Я се изтрий че почна да капе

12. Тук е от
    Sep 2001

Аз си взех нещо подобно , но беше марка Kenwood около 2/3 оребрена тефлонова , а останалата част е плоска. Оребрената част си има дъно и само на определени места е пробита да изтича мазнината. Стават много хубави пилешки пържоли , като мезенцето за тях се пече в същото време на плоската част Цената май беше около 120лв
    Много лесно се мие - това май не може да се каже за предложеното от 15 лева. Ако има шанс ти да я миеш , а не жена ти това е един голям плюс. Вярно че можеш след 3-4 употреби да хвърляш скарата на боклука вместо да я миеш ама по вероятно е благоверната да те накара да я измиеш.
    Друг плюс е че имаш регулатор за температурата със 7 степени.
    Недостатъци: 1.Относително малка е , наведнъж можеш да сготвиш за около 4 души.
    2. На местата където отдоло е заварен(запоен) реотана температурата отгоре и по-висока отколкото по останалата част.

13. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от zillion
    имам АЕГто което си показал
    и една българска за 20 лева
    АЕГто му е трудно да пече прасешко
    уж има мощност, ама е бавно
    за пиле и риба става

А с кюфтета и кебепчета как се справя?Изнервящо бавно ли пече свинското или само бавно?И бавното си има степени на поносимост, нали.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от NO CARRIER
    Що не си вземеш една по-евтинка?
    това е скарата !

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Е това е скара. Другото е та**к. Другото вече е майсторлък.

17. stn
    stn е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Re:Скара. Метална или с тефлоново покритие?

Темата е стара.
    Давам си мнението за хора, които тепърва се канят да си купят нова скара...
    Преди 4 месеца старата ми скара от соц.време изгоря и реших да си купя нещо по-така.
    Попрочетох тук-там и се спрях на този модел Philips HD-4419:
    http://www.technomarket.bg/products/...hilips-hd-4419
    Купих я от Техномаркет или Технополис.
    За 4 месеца (20 използвания) придобих следните впечатления:
    1. Пържолите /без значение пилешки или свински/ не трябва да са по-дебели от 1см иначе рискувате никога да не се опекат.
    2. Ужасно бавно става всичко - без значение на колко е включен термостата.
    3. Реотанът минава под плочата на скарата и естествено месото поставено над реотана се изпича по-бързо, т.е. пече неравномерно.
    4. Преди печене не мажа скарата с нищо, след всяка употреба я заливам с гореща вода, изчаквам 10 минути и я почиствам с веро и гъбичка. Голямо слугуване пада. Никога не съм я стъргал с обратната страна на гъбичката, но ми се струва че тефлонът си замина и сега всеки път като пека риба, тя залепва и след това като я отлепям се накъсва и раздърпва. Яйцата също залепват на гладката част от плочата.
    5. Вчера си бях на село. Пекох кебапчета на скарата на дядо ми, купена за 15лв от пазара. За 25 минути всичко приключи като включвам и миенето на скарата. С моята щеше да отнеме поне час...
    Лично аз не бих си взел повече такава скара.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Скара. Метална или с тефлоново покритие?

Тефлоновите скари не са трайни. Тефлона се разваля. Пече бавно, защо температурата е ниска. Ако тази скара беше чугунена щеше е да е друго нещо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 3G покритие Vivacom ?
    От nikolin във форум Технологии
    Отговори: 9
    Последно: 04-01-12, 20:45
  2. Купувам метална стойка за 2 монитора
    От EvilYeti във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 13-06-11, 01:20
  3. Отговори: 0
    Последно: 09-03-11, 03:18
  4. Грил/Скара Електролукс
    От drecolli във форум Друга битова техника
    Отговори: 6
    Последно: 27-07-10, 09:22
  5. 'Google' се скара с журналисти
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 12-08-05, 10:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе