Bosch
Braun
Daewoo
Delonghi
Electrolux
Gorenje
Monix
Moulinex
Neo
Philips
Rohnson
Rowenta
Russel Hobs
Sang
Siemens
Singer
Taurus
Tefal
Zanussi
Zelmer
Ще взимам ютия до към 100лв и се чуда на каква марка да се спра. Като гледам покритието не го пише дали е алуминиево, неръждаемо или каквото и да е.Всяка марка си има някакво наименование на покритието и си го написват него. На бош пък просто пише незалепващо. В нас не се ползва често ютия, затова не виждам смисъл да се купуват по-скъпи. Гледах няколко модела на Филипс и тефал. На тефал покритието еDurilium Airglide, а при филипсите steamglide или керамично. Като покритие кое е най-добре ? И като функции какво да гледам ?
За мен по-добро покритие от неръждавейката (истинската) няма!
От понеделник в Лидл пускат пак "безкабелна" парна ютия за 35 лв. - може да глади и с кабел, и без кабел.
Има варио-пара, хоризонтална и вертикална ударна пара и т.н.
За парите си и гаранцията от 3 г. + възможностите, не виждам аналог.
Да съживим темата с ютиите.
Моля, споделете впечатления от марки и модели уреди, закупувани през последните години и колко то рекламираните напоследък екстри действително си струват..
Вкъщи не се глади много и досега не съм се вторачвал много в ютиите и не ми е било ясно с какво уред за 500 лв. е толкова по-добър от такъв за 50 лв. при условие, че последният има пара, незалепващо покритие и 2000 Вата мощност..
Жените вкъщи гладят с Филипс и Тефал, закупени на Черен Петък за смешните цени съответно 25 лв и 30 лв и казват, че им вършат работа.
Обаче си накупих наведнъж десетина маркови ризи и реших, че трябва и да се грижа да бъдат добре изгладени.
Погледнах офертите по техноверигите и ми направи впечатление най-вече възможността на по-скъпите ютии да се самоизключват и автоматичното адаптиране на температурата към гладената материя (това как става и как е възможно бързо плочата да се охлади от вълна към коприна например си е загадка, но общават незагарящи дрехи.
Идеята е уредът да се ползва лесно и да не занимавам жената, ако сутрин реша, че трябва да облека нещо "по-така"
Възможността за вертикално гладене, без разпъване на дъски, колкото да се премахнат грубите ръбови, също е вариант, така че съм пред дилема дали да не взема просто такъв уред или да купя ютия с екстра за вертикално изстрелване на парата.
И още един въпрос. По-скъпите модели на Филипс в момента се предалагат с подарък дъска за гладене на марката. Не успях да видя такава на живо. Има ли съществена разлика между тези дъски и продаваните масово в магазините за домашни потреби?
Здравейте, препоръчайте ми ютия до 100-150 лева.До сега имахме Филипс и жената беше много доволна.
Вземи и парогенератор и ще е още по-доволна.Има по 200лв Филипс.
Старата ютия Тефал изгоря, но бяхме недоволни от нея и сега купихме PHILIPS SERIES 7000 DST7030. Дано тази изкара по-дълго от 7-8г и да не залепва.
Този пост е редактиран от Zygot; 08-01-25 в 13:50.