Пита ли сервиза на панасоник къде е?
Бръкни в джоба де.Зарадвай я с Tefal-Freemove-Cordless-FV9970
Bosch
Braun
Daewoo
Delonghi
Electrolux
Gorenje
Monix
Moulinex
Neo
Philips
Rohnson
Rowenta
Russel Hobs
Sang
Siemens
Singer
Taurus
Tefal
Zanussi
Zelmer
Пита ли сервиза на панасоник къде е?
Бръкни в джоба де.Зарадвай я с Tefal-Freemove-Cordless-FV9970
То ако от сега ще го мисля сервиза за уред до 100лв ...
Повечето отзиви за Панасоник-а са положителни , а и цената му в момента е доста добра ... за разлика от Тефала дето ми го предложи - тук е "само" 260 лв ...
То нашата малко като да кажеш на жена да ти избере телевизор ама ...
Телевизор по бива, ама автомобил...
Вземай нещо правено в Германия или Франция...Намери някоя продавачка за консулт в магазина Тази "совалка" на Панасоник нещо не ми вдъхва доверие.
Покупката ще е онлайн - нямам време утре да обикалям магазините - Филипс-ите китайчета ли са ?
При избора на ютия вземи предвид:
-мощността
-броя на отворите за пара
-цената
-автоматично самоизключване
-дължина на кабела
-отвора за наливане на вода
Останалото е само маркетинг.
Този пост е редактиран от Kasap; 05-01-15 в 04:00.
Най-добрия съвет можеш да получиш от някой който професионално се занимава с гладене/шиене на дрехи.Те най-добре знаят кои марки дават най-малко дефекти и не им залепват по плочата от дрехите.
Леко се съмнявам, че "някой който професионално се занимава с гладене/шиене на дрехи" разботи с ютия на цена около 100лв. Най-вече за първите.
Не се съмнявай.И тези хора са започнали своят бизнес отнякъде, а когато са започвали не са имали XXX пари за професионална техника.Минали са през всички класове ютии, парно-гладачни центрове и т.н.
Имам такива познати и имат както 2 преси за гладене, ютия -парен генератор, така и ютии до 100 лева. Просто всяка ютия се използва за определена работа.Не може за частично намачкване (на дреха от синтетика или 60-80% синтетика) в много малка част с площ 1-2 ютии, което може да се изглади с 1-2 минавания да пускат цяла преса или парен генератор.
"Хард ютиите" се ползват за гладене на трудни за гладене материи- вълна, памук, понякога и лен.
За синтетиката обикновена ютия, но все пак хубава която се разваля рядко и не полепва по плочата.
Да кажа за тефал - по повърхността не хваща мръсотии/полипи по дрехите.Предполагам повечето са произведени във Франция-поне на моята така пише.Глади дори лен, макар че принципно лена не се глади.
Благодаря на отзовалите се !
В крайна сметка ютията е поръчана - TEFAL FV3930E0 - общо взето не намерих сериозни разлики в моделите от 70 до 120/130лв и тая ми се стори добър среден избор - ще видим главният ползвател какви отзиви ще даде .
Здравейте колеги,
Предстои ми и на мен смяна на ютията, тъй като от старата жената направи сериозен трицепс, а и крикът на колата не държи добре и мисля да я ползвам там. Сериозно погледнато ми трябва нещо не чак толкова изгъзено, което да ми върши хубава работа и при гладене на бебешки дрешки, живот и здраве след 2 месеца. От изчетеното дотук се насочвам към Тефал, но кой модел? Ще ми се да има автоматично изключване, че жената е нещо много разсеяна напоследък, но не е задължително, като им гледам масово цените на моделите с такова.
Този пост е редактиран от rosen_linov; 07-02-15 в 13:36.
Тест на ютии
https://hi-tech.mail.ru/review/Iron-test/#1
Тест на туристически ютии
https://hi-tech.mail.ru/review/planers-test/#2
Здравейте! Имам ютия на Филипс на около 10 години със пара,на пръв поглед работи добре, единствения проблем е, че май се е натрупало доста калк и като си гладя дрехите остава от този калк и по тях.Има копче ,,почистване от калк,, пробвах с него няколко пъти, но в дупките още се виждат остатъци.Пробвах и с един скъп препарат за почистване от калк, но пак останаха от вътрешната страна на дупките.Има ли начини да се преборя с това или е издала багажа и да търся нова?
Този пост е редактиран от avenger; 15-06-17 в 21:59.
Има.Пробвай с истински оцет смесен в вода.Ама без загряване.
И така 3-5 пъти.
Оцетът разтваря варовика, ще помогне и за това.Ама истински оцет, не от имитациите на оцет.
Купи по 1 литър винен и 1 литър ябълков и пробвай първо с ябълковият оцет.Ябълковит оцет може без разреждане или с 10% разреждане с вода = 90% оцет 10 процента вода.
Ако не си доволен от резултата пробвай с чист ябълков оцет.
Процедурата - сипваш вечерта в ютията и на сутринта или на другата вечер изтичваш ютията и промиваш с вода.
Как се почиства варовик
Ползвам Tefal от 11 години без проблем и реших да се спра пак на същата марка. Прегледах моделите и ми направи впечатление модела Tefal Smart FV4970. Интересното е че е със саморегулираща се температура и сила на парата. Струва ми се малко странно, затова ако някой има наблюдения...