Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Колеги налага се да взема прахосмукачка тип "СТИК" за бързо почистване моля някой ако има опит с подобни да даде някой съвет готов съм да отделя до 250 лв. Забелязах че всички от скъпите марки са на батерия като варират от 12 до 18 v,предполагам колкото повече толкова по добре.Само евтинджосите са с кабел и нещо не ми вдъхват доверие.Ще се чисти основно на килим и това което съм забелязал е че за дебели и плътни килими си иска да има мощност.Всеки съвет ще е от помощ.Ще бъде заместваш уред за бързо действие след децата та ако мога да мина по евтино няма да е лошо.В момента съм на етап проучване но не знам колко ще продължи понеже уж не беше спешно а жената взе да ми праща линкове с модели .
За килими и пътеки с по голям косъм си трябва и т.н. Турбочетка доста добре се справя нашата представлява една въртяща се четка която надига набитите в килима боклуци и съответно прахосмукачката ги засмуква а пък за косми е направо чудо обира всичко но си иска доста сила за да завърти добре четката . Те прахусмукачки на 220 не успяват да се справят ти на батерии , и аз се бях загледал по тях но си е пълна глупост за мен , да удобно е набързо хоп и събираш трохи или дребни боклуци от децата но колко им държи батерията (30мин обикновенно по книжка ) достатъчо за бързо почистване но гаранция че често когато ти потрябва батерията ще е слаба и пак минаваш на старата с кабела или с нейния ако има такава възможност . Ето това ме отказа и сега съм на вариянт основно почистване (воден филтър) през останалото еднократна торбичка , набързо да посъбереш трохи тва онова е супер .
Този пост е редактиран от maikallllll; 25-01-18 в 12:29.
Само потвърждаваш моето мнение.На края ще и взема една с неизвестен произход за да миряса.
Наскоро купих на жена ми Crown CVC-229 от Зора за... 30 лв. с безплатна доставка. Сега е мааалко по-скъпа. На 220 волта с прилично дълъг кабел.
Идеята ми беше да я ползва да почиства праха с нея, но тя се оказа доста мощна за размерите си. С малко контейнерче и филтър, който би трябвало да може да се мие.
Не зная колко време ще й издържи душичката, но за тези пари колкото-толкова.
Не сме я пробвали на килим (защото нямаме такива), но предвид мощността й, предполагам ще върши работа.
Благодаря на всички за съветите.
Господа,
Тази тема я изчетох на един дъх и тотално разби илюзията ми, че мога да купя свястна прахосмукачка само от сравнението на характеристиките и цените в магазините.
Затова ви моля за съвет - спрял съм се на две марки (Miele & Siemens) и четири модела:
- https://www.tehnomix.bg/prahosmukach...-powerline-red
- https://www.tehnomix.bg/prahosmukach...cial-powerline
- ПРАХОСМ.SIEMENS VSZ3A212 | Прахосмукачки с торба | Прахос&
- ПРАХОСМ. SIEMENS VSZ3B202 | Прахосмукачки с торба | Прахос
Моля за вашите съвети.
Искам задължително да бъде с торбичка, ползвам я веднъж седмично за паркет и малки килими и госпожицата е много чувствителна към прах.
Оценявам вашата помощ.
Миро
Мийле са световни лидери в прахосмукачките (не роботизираните) аз бих се насочил към тях. Иначе, ако сте чувствителени към прах и имате паркет се насочете към роботизирана прахосмукачка. Пускате я като излизате и като се върнете прахта от пода я няма, а е в контейнера на робота. Irobot правят хубави роботи.
Имайте предвид,че консумативите на Миле- са доста скъпи.Трябва да ползвате само оригинални!
Скъпи , но Милето си заслужава всяка стотинка!!! Имам S8 cat&dog с хепа филтър и ще я сменя само с Миле. За 5 години , никакви проблеми.
Sent from my iPhone using Tapatalk