Щом жената настоява за перяща насочи се към Zelmer , наистина качествени на разумни цени и 48 месеца гаранция са ако не се лъжа !
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Kaкво мислите за тези модели? За Ровентата нищо не открих - дори в офиц. сайт... консумативите имате ли идея колко струват?За Филипса са 25лв kитчето от 5части
Rowenta RО 3731EA 157лв (в техмом. беше 160лв (от 200лв)
Koнтейнера лесно се изваждаше , но май е по-добре от Зора. Има и онлайн опция, +безплатна доставка.
Клас ААСА (емисия прах А, С-то е за килими...)
https://www.zora.bg/rowenta/ro3731ea/31752
спец-я:
ROWENTA RO3731EA bij Vanden Borre: gemakkelijk vergelijken en aankopen !
-------------
Бях се засилил към филипса, но не е висок клас. (емисия прах С)
Philips FC9323 - 120лв
Technické údaje PowerPro Compact Прахосмукачка без торба FC9323/09 | Philips
филтри -кит =25лв
120лв
PHILIPS FC 9323 / 09
----------------------------------------
други оферти:
С контейнер
Прахосмукачки
---------
За до 160лв по-добро май няма да открия като клас (за изхвърляне ми е приоритет), колко е верен етикета е друг въпрос.
С торбите като гледам на кутията й пишеше 96% и се отказах от този тип.
Heрa 10 - колко се води?
Аз купих въпросната Rowenta. Още не е пробвана, но за 157 лв няма друга прахосмукачка д подобни характеристики - твърд под "А" , емисии "А" и килими "C". Не е от най-тихите според етикета, но няма пълно щастие.
Здравейте,
Цяла сутрин се чете мненията в тази тема и се ровичкам из всезнаещия google, но не мога да намеря отговор на следния въпрос: Кое е по-добре - торбичка или циклон.
Живея в къща, има килими и гредоред. Като ценова граница ми е 150-200лв. За тези пари сносен воден филтър май няма да се намери из атова отпада като вариант. Все пак, колкото и да искам не мога да изчистя като в операционна. Бих искал нещо с което да мога да изчистя и след това да не виждам още боклуци като се вгледам. Старата машинка има подобен ефект, но тя е сигурно на 10г и е взета от Метро.
Бях се спрял на PHILIPS FC 8521 / 09 , но забелязах, че е има много ниски стойности на почистване, Е. От мненията над мен видях и тази https://zora.bg/rowenta/ro-3731ea/31752 , която ми харесва какви стойности има, но ми изглеждат малко съмнителни. За тези пари, подобно почистване.....абе както и да е, може, не ги разбирам. Мися, че до 2-3 години рязко ще и спадне качеството и ще се наложи подмяна.
Много бих се радвал на мнение за циклон или тобичка и препоръка за прахосмукчака.
П.С. Извинявам се, ако има вече подобни отговори, стигнах до 14 стр. на темата (от зад -> напред ) и ме заболяха очите. Предимно се обсъжда Zelmer, Miele и машини, които в момента не мога да си позволя. В други направления бих инвестирал парите.
Този пост е редактиран от avataris; 16-04-16 в 16:29.
Аз вече пробвах въпросната Rowenta, сравнително тиха е. Чисти много добре. Моделът е нов и затова няма много мнения.
Първият път като я пуснахме четката беше на "режим" килими и приятелката ми не можа да я отлепи от паркета. Лошото е, че на другия ден отидох да взема още една, но нямаше. Бяха я изкупили в Зора.
Този пост е редактиран от gurcayy; 16-04-16 в 20:44.
Звучи добре. Ще се поразходя до някое представителство на Зора, за да я видя. За тези пари няма друга, която да има подобни стойности, но все пак няма и как да ги измерим ние потребителите. Дано да не стане първите няколко пъти да работи безупречно и след месец-два да и спаднат показателите.
В Техмарт също я има, ако не се лъжа и цената беше подобна като тази в Зора. Има същата прахосмукачка с допълнителна четка ( сива вместо синя ) за 20 лв отгоре и абсолютно същите параметри.
Иначе си е Made in China, но изработката е доста добра. Всъщност и моделите Silent Force за 400 лв също са Made in China и това не трябва да те притеснява. Ще видим след 5-6 месеца как се държи.
Zelmer били закупени от Bosch в далечната 2012. Явно след това се появява и етикета Made in China.
Хвърлих и един поглед на моята, къде е произведена. Made in EU.
Този пост е редактиран от Momchil; 17-04-16 в 14:40.
Откакто на етикетите позволиха да се пише Made in E.U. иди, че разбери къде е сглобена и от какви части.
Включително и на част от нещата, произведени в турските заводи надписът е същият. Има връзка с процента вложени части на "европейски" фирми и т.н. Нищо, че идват от заводите в Далечния Изток.
Отдавна съм спрял да гледам етикети, баркодове и т.н. Само като човек види опаковката и външния вид му става ясно що за стока е това.
няма значение каква марка е написана на кашона и какво е изделието.
Абсолютно съм съгласен с теб.
На Rowenta-та по-горе, четох, че няма данни за смукателна мощност?!?
Здравейте,
Каква прахосмукачка да избера за родителите на жена ми?
Отдавна не съм гледал прахосмукачки, сега има някакви класове на почистване, всмукателна мощност.
В къщи ползвам прахосмукачка самсунг с пластмсасов контейнер, 2200W, контрол от ръкохватката. Това последното е уникално удобство и не бих купил прахосмукачка без контрол от ръкохватката повече.
За съжаление повечето модели нямат тази екстра.
Прави ми впечатление, че прахосмукачките вече са с ниска мощност 700 - 1000W, дали това влияе на качеството на почистване?
Здравейте, прочетох доста от мненията и останах с впечатление,
че повечето потребители избират прахосмукачки със сух филтър ( с или без торбичка )
предимно заради ангажиращото почистване на такива с воден филтър.
Аз обаче съм си "навил на пръста" да е с воден филтър
С малко дете сме и прахосмукачката ще се ползва често и основно за почистване на помещения с ламинат и плочки (от време на време дивани и матраци)
След като разбрах колко струва една Rainbow прахосмукачка вече всички останали ми се струват евтини
та бих отделил бюджет от около 600-700лв за подобна, която не е необходимо да има "938470" екстри, които няма да ползвам.
Първата, която ми направи добро впечатление е karcher ds 5.800 и по-точно сравнително компактния размер, семпла и лесното почистване на водния филтър.
Не открих обаче характеристики за всмукателната мощност а само следните характеристики.
Технически данни:
Номинално напрежение 1~50/60 Hz 220-240 V
Мощност Р ном. 900 W
Количество на пълнене на резервоара с воден филтър 1,7 л
Допустимо ниво на шума 66 dB(A)
Тегло (без принадлеж- ности) 7,5 кг
Номинална ширина, принадлежности 35 мм
DS 6.000 Waterfilter Mediclean: Филтър HEPA клас H 13 по EN 1822 (ре- дакция 1998)
DS 5.800 Waterfilter: Филтър HEPA клас H 12 по EN 1822 (ре- дакция 1998)
Някой може ли да ме ориентира тая прахосмукачка ще смуче ли достатъчно в домашни условия
Благодаря
Поздрави
Защо не си вземеш Rainbow на изплащане. Струва си.