Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
[QUOTE=mitakabus;862533]Аз за тая с въртящите отдолу четки говоря Миеле имат ли такава или просто споделяш , че полваш обикновени тяхни?
Ползвам обикновените.
Може да питаш някой от вносителите,какво и на каква цена предлагат.
Това са нови модели четки.
Miele-Complete-C3-Brilliant-Canister-HEPA-Vacuum-Cleaner-+-SEB236-Powerhead-+-XL-Parquet-Floor-B.jpg
Най-добре питай в БГ-сервиз,ще получиш повече инфо.
Този пост е редактиран от Viking72; 13-02-18 в 08:18.
На колко време се сменят тея Хепа-Филтри бе колеги?
На моята Ровента е вече за смяна май..Взе да намаля смукателната мощност...А не е като да няма такава..
Като го махна и ще ми отсмуче ръката, сложа ли го вече доста е зле..
Ще пробвам да го почистя обратно на компресор ама...Гледам са около 18-20 лв...
http://promocii.bg/prahosmukachka-be...ocolate-orange
Този пост е редактиран от mitakabus; 22-02-18 в 18:54.
Веднъж на 6 месеца или 1 година. Зависи колко е мръсно помещението/та и колко често се ползва прахосмукачката.
Каква е прахосмукачката - с контейнер или с торбички?
Вариант 1 - контейнера трябва да се измие и изсуши. Всички други филтри се мият с хладка вода. Хепа - само, ако е указана тази възможност в ръководството! Изтупва се, после с мека четчица се почистват останалите мръсотии и чак тогава с друга прахосмукачка се смуче останала мизерия. В противен случай просто всичко се набива във HEPA и няма изчистване.
Вариант 2 - трябва или да се ползват оригинални торбички, или да се сменят по-често "съвместимите" хартиени заместители по магазините. Да не се чака да се напълни торбата, защото от вакуума обикновено пълните се късат по-лесно и всичката мизерия отива в двигателя, в Hepa филтъра и междинните такива, ако ги има.
С контейнер е бе градски, дал съм линк...
Има един филтър преди мотора, ако може да се нарече такъв, за мен е гъба която се мие. Хепата е 13 и е на изхода . Ще опитам да го изтупам и издухам днес, амa имам чувството че е леко като умазнен такъв и май няма да стане..
Здравейте,
Търся прахосмукачка без торбичка, а с воден + Хепа филтър.
Подовете са основно гранитогрес и паркет. Има и 2 малки килима (2x2m)
Държа да има водно почистване, четка за паркет, ако може и турбочетка и регулиране на мощноста
Дали да е перяща, ще се радвам да посъветвате...плюсове/минуси...заслужава ли си с 2 думи..т.к. на няколко места срещам "функция пране, но
май не са доволни хората баш от прането" или "бих си взела отново прахосмукачка с воден филтър, но без функция за пране"
Бюджет до 500лв.
Спрял съм се на следните модели и ще помоля за съвет кой да избера:
Aquawelt ZVC764CT
Aquawelt Плюс ZVC762SP (VC7920.0SP)
Aquos ZVC722SP (829.0 SP)"
ПС. Не държа/робувам на марката ZELMER, ако има други алтернативи съм ОК...просто ZELMER отговаря на
изискванията доколкото се ориентрам
Благодаря преварително.
Перяща прахосмукачката само Лавор.
Старите модели на Делонги,бяха много здрави и перяха добре/ смучат здраво водата от меки мебели и килимите/.Нови отдавна не съм виждал.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-02-18 в 17:47.
Подкрепям за ЛАВОР.Ползвам една в работилницата, много доволен.Голям дебит, много добро подналягане.
Здравейте, аз също съм решил да обновя прахосмукачката в къщи (ползвам едно AEG Vampir) на около 20 години е, но не отстъпва с нищо на най съвременните. Единствен проблем е че е голяма и не ми се разнася повече из стаите. Когато дъщеря ми беше малка я яздеше и возеше върху нея и още е здрава
Така де, сега заглеждам вертикалните модели (2 в 1) или 3 в 1, които са с батерия, без кабел, без маркуч и без нищо което да влача след себе си докато чистя. Това много ми допада и мисля, че е много удобен вариант за чистене, но имам и доста притеснения за неща които не ми допадат, като например:
- Струва ми се много малък резервоарът им за боклук
- Всички марки и модели които видях са с постоянен филтър, а за мен това не е удобство. Предпочитам да го изхвърля и поставя нов от колкото да събера боклука от целия апартамент в него и после да се чудя как и къде да го изтърся без да го върна обратно върху мен
- Струват ми се малка мощност, защото това е една подвижна прахосмукачка като тези за автомобил сложена в една по дълга и удобна дръжка с накрайник
- Имам притеснение и за това колко време ще изкара една батерия преди да започне да издържа 5 минути от обявените за различните модели от 40 до 60 мин.
Ако някой има личен опит с такива прахосмукачки моля да сподели? Разглеждах моделите на Бош, Ровента и още нещо, но днес видях, че Филипс имат модел със представка за мокро почистване и се заинтригувах
И ние доста време се чудехме каква да е следващата, която ще замени старата прахосмукачка. Накрая взехме решение, като се спряхме на
Aquawelt Плюс ZVC762ST (VC7920.0ST)
Взехме я преди няколко дена и още същия ден я изпробвахме. До сега не сме имали такъв звяр с такава смукателна мощност. Останахме приятно изненадани, как се справя с почистването. Със старата се налагаше по няколко пъти да търкаш с четката по мокета или килима докато премахне котешките косми особено. С този звяр с тая мощност вече не е така.
Като се постопли малко, ще пробвам и функцията пране и ще дам отзвуци след това. Доста четох преди това из форуми, и доста хора са доволни и от тази функция, но за жалост аз все още не мога да изкажа мнение за това.
Първоначално се чудехме дали да е тази или следващия модел
Aquawelt ZVC764CT.
Разликата е в смукателната мощност и в това, че другата има и приставка за пране на матраци.
Като цяло не съжаляваме за избора си!
Колега грабна ме с този пост кажи повече как се държи "звяра"?Обмислям покупката на тази по мощната гледам че е има и на промо в момента.Прането не е приоритет но мисля от време на време да се ползва та иаз да намажа за колата.Ако някой се включи с инфо за Зелмера няма да е лошо.
Нещо не мога да намеря данните за вакуум на този Зелмер?!
Зелмер е собственост на Бош.
Никъде не намирам подобна информация и за двата модела.Отворен съм и за други предложения в подобен ценови диапазон като приоритет е доброто сухо почистване на плътни килими мокрото е само бонус но не е лошо като опция.
Както писах в пърбия си пост, не мога да кажа кой знае колко, защото съм работил много малко снея.
Първите ми впечатления са, че всичко се почиства много по бързо и по хубаво от колкото със старата. За мощноста която има, е доста тиха (за мое учудване). В неделят си почистих колата с нея и смело мога да твърдя, че колата досега не съм успявал да я почистя така добре с другите две които съм ползвал досега (тази която беше в къщи а другата на село).
Неудобството беше, че трябваше да мъкна шише с вода до гаража а селд това да мия резервоара, филтрите и маркуча даже. Това се наложи защото стелката в краката ми беше мокра и след края на почистването, се оказа че е изсмукала доста мизерия и пясък. Всичко от накрайника до резервоара беше в мизерия. За някои това може да е проблем, но за мен е по важен крайният резултат.
Друго като недостатък (ако може да се каже като такъв), е малко по големият размер на самия уред и теглото. Наложи се, да преформям рафта на шкафа в който държахме старата, но и това не ми отне кой знае колко време.
Сега чакам с нетърпения лятото за да си опера и тапицерията на колата та да видим какъв ще е ефектът.
Друго нямам какво да кажа, в предвид малкият ми опит с този уред. Най добре е човек сам на място да види за какво става на въпрос.
Гарантирам, че ще останеш изненадан от звука на вакуума при пускане на уреда!