За пране трябва екстрактор.
Лавор е добър избор.
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
За пране трябва екстрактор.
Лавор е добър избор.
Е какво е тогава това мокро почистване на тези модели? Значи Лавора не става за дома, майка ми иска нещо, с което да пере мокети, които не могат да се вадят и се чудих какво да й взема.
Този пост е редактиран от avenger; 26-12-19 в 21:29.
Тези, дето ги водят екстрактори са със помпа или помпи/две/.
Пръскат препарат с вода и смучат.
Тези за мокро,могат да дърпат само вода.
- - - - - - - - - -
Лавор имат едни от най-добрите екстрактори на пазара.
Все пак това професионална фирма за производство на почистваща техника.
Мотори,помпи,пластмаси..всеки детайл е качествен.
- - - - - - - - - -
Абе то става и с тези,дето дърпат вода,ама ще мъчиш жената.Трябва с градинска пръскачка да пръска препарат,с четка да търка и после с прахото за мокро да дърпа водата.
С екстрактор,пръска,търка с накрайника и смуче едновременно без да се навежда.Ако има нек'ви лекета си иска ръчно с четка да се махнат.
@alex88 - не са много удобни тези прахосмукачки. За под стават , но често се налага да достигнеш тесни места или да обереш паяжините по тавана и за тогава ще ти трябва втора.
Здравейте, трябва ми помощ при избора на прохосмукачка. Старата ни rowenta ru01 си замина вчера (1991-1992), произведено във Франция и... ни трябва заместник. Има дългокосместа котка (персийска) и няма мокети, килими или пътеки, само гладки повърхности. Женското съсловие търси тиха и с торбичка, аз обаче съм отворен и към модел с контейнер, но май предпочитам торбичката, защото мяташ пълната и слагаш чистата, пък контейнера... хм... трябва да го изпразвам...
Преди години си бях харесал zelmer wodnik - но такова огромно, шумно нещо не ми трябва, водния филтър не ми е практичен защото, вече обирам космите на постоянно скубещата се котка всеки ден, а да пълня и изливам тая вода ежедневно е досадно.
Засега съм харесал Rowenta RO6491EA.
Ефективността на турбочетка/тупалки не ме интересува, не смятаме скоро да постилваме на земята нещо. Перящи и мокро също. Трябва да е лесна за обслужване. Толкоз един hepa на година не е драма.
Силно се надявам като я пусна, след две почиствания да не се размирише като съвременните прахопищялки.
Интересна изглежда и dyson bigball multifloor, но много врява вдига. Подобна гледам и у немско. Тепърва ще разгледам как стоят нещата с гаранцията, ако се купи от Германия - това не е само за dyson и за останалите важи.
Там пък гледам electrolux и aeg, bosch, както и dyson, rowenta.
Избора не е спешен, по-скоро е подготовка със списък с евентуални модели, които да дебна на блекфрайдейските промоции в Германия и у нас.
Благодаря предварително, ако някой даде насоки.
Търсиш да има Animal в модела на прахосмукачката.
Примерно това е селекцията от сайта, но са 66dB, като най-тихата от серията е 64:
https://www.rowenta.bg/search?q=anim...arget=product#
https://www.rowenta.bg/Почистване-на...A/p/2211400179
Имай предвид, че вместимостта на стандартните Rowenta и съответно размерите им не са от най-малките. Compact вариантите са за предпочитане, но зависи каква площ ще чистите и колко често ще го правите.
Можеш да погледнеш подобни модели на Lavor и Karcher, но нямам представа колко е шумът им при работа.
С котка защо не помислите и за робот?
При липса на килими би вършил работа.
Вкъщи сме с персийска котка. Подариха ни евтин модел робот, даже е без четка, само със странични. Обира космите перфектно.
Точно на такъв модел съм се спрял.
Този сайт изглежда неподдържан, модела който съм посочил е с година по-нов, а тези старите не изглеждат по-добри. Ако нямат нещо, което да съм изпуснал при сравненията е безмисленно да ги гледам.
Вече съм написал съм колко често.
Благодаря за предложенията. Не точно домашни прахосмукачки, но все пак добри, ще разгледам по-подробно техни предложения.
Като цяло, мястото не е чак такъв проблем, както и в предишното мнение писах, имах ru01 - не точко компактен модел...
Благодаря за предложенията за робот, но тази възможност се отхвърля.
Това е българския официален сайт на Rowenta. Можеш да провериш на френския и белгийския.
Какво значение има дали е миналогодишен модел? Това не е самолет, космически кораб, или даже фейслифтов автомобил.
Важното е да изпълнява функциите, за които го купуваш и да не струва самият той и консумативите му като горните 3 категории устройства.
Здравейте, Колеги!
Моля, препоръчайте ми малка ръчна и безжична прахосмукачка, която да има накрайник с мека четка подходяща за почистване на бюра, компютри и т.н.
На лидъл пускат от време на време една прахосмукачка на батерия. Не е малка, но смуче перфектно, чистя си колата с нея. Има 2 отвора за включване на маркуча, от единия смуче от другия духа. За чистене на компютри на открито духането върши добра работа. Батерията е като за винтоверт, съвместима с всички безкабелни ел уреди на лидълската марка, работещи на 20V.
Предложение от мен - https://www.einhell.bg/bg/product/ak...-x-change-1216 .
Лидълската е тази: https://www.youtube.com/watch?v=HMHeI4bp7pA