Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
249. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

0 0%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

7 2.81%
  • Bosch

14 5.62%
  • Daewoo

8 3.21%
  • DeLonghi

3 1.20%
  • Electrolux

2 0.80%
  • Elite

2 0.80%
  • Gorenje

7 2.81%
  • Hoover

3 1.20%
  • Karcher

15 6.02%
  • LG

28 11.24%
  • Miele

14 5.62%
  • Moulinex

3 1.20%
  • Neo

7 2.81%
  • Panasonic

9 3.61%
  • Philips

26 10.44%
  • Rohnson

0 0%
  • Rowenta

26 10.44%
  • Samsung

67 26.91%
  • Sang

4 1.61%
  • Seres Vasilius

0 0%
  • Severin

0 0%
  • Siemens

4 1.61%
  • Singer

0 0%
Страница 58 от 68 ПърваПърва ... 8485657585960 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1006
Like Tree111Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Отговор: Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    За килими търси нещо с минимум 800W или по-компактна дюза (четка). И да е с дебели тръби. Ако не, взимаш най-евтината и най-тежката.
    Успех!
    Колко тежка?
    Все пак тъщата ще трябва да работи и да я носи.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Предимството на циклоните, е че няма торбички (т.е. икономисваш от торбички), но пък контейнера с прахоляка е за теб (т.е. малко или много го дишаш при изхвърляне). Освен това има един филтър в контейнера, който трябва да се пере след всяка употреба.
    За мен изборът е прахосмукачка с торбичка, като марки Филипс или Електролукс. Защо? Защото ползват торбички от типа S-Bag, по-скъпи са от обикновените, но в пъти по-добри. Материята (не е хартия) от която са изработени играе роля на филтър, а когато се стигне до изхвърляне, просто дърпаш езичето на торбичката и праха няма как да излезе. Освен това Филипс, Електролукс и Миеле са си направили труда да фиксират така държача на торбичката, че накрайника на маркуча влиза винаги в торбичката, докато при Ровента го няма това фиксиране и съществува възможността прахоляка да напълни контейнера и тогава става весело.
    Относно мощността, тези 700-800 вата клас А не са онези 700-800 вата. Преди да купя сегашната (750 вата) имах едно ЛГ с над 1600 вата, просто няма място за сравнение, Филипса с неговите 750 вата вдига килима във въздуха, не загрява, значително по-тих, а системата за филтрация е класи по-добра, реално след почистване, в стаята не мирише на прахосмукачка.
    Неприятното е, че торбичките са скъпи, но пък издържат много, освен това филтрите (ХЕПА 13) са сериозна цифра, но то за всеки тип прахосмукачка се купуват, така, че няма мърдане.
    Аз бих купил това.
    qazxsw одобрява това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Чудя се, защо си давате парите за тези измислици, които нито подналягане нормално имат, нито дебит.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Spitfaqr12 Виж публикацията
    Колко тежка?
    Все пак тъщата ще трябва да работи и да я носи.
    Значи, много тежка! С оловна торбичка!

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Предимството на циклоните, е че няма торбички (т.е. икономисваш от торбички), но пък контейнера с прахоляка е за теб (т.е. малко или много го дишаш при изхвърляне). Освен това има един филтър в контейнера, който трябва да се пере след всяка употреба...
    Онзи филтър се пере веднъж годишно при мийле и всеки път при цепениците на другите производители, с изключение на дайсън (те са най-добрите). Циклоните се използват за почистване на много големи площи, сред които има и силно замърсени. Само тези на дайсън и мийле работят коректно и вършат това, за което са проектирани. Другите не стават. Прахосмукачките с торбичка са за малки и по-слабо замърсени помещения. Хубавите торбички са на снимката долу.

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Чудя се, защо си давате парите за тези измислици, които нито подналягане нормално имат, нито дебит.
    Всъщност, първо трябва да замериш. Ще се изненадаш от резултата за хубавите модели на дайсън и мийле. По-висока им е смукателната мощност от тази на повечето с торбички, а най-новите с торбички са много по-зле от тях.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 29-12-18 в 21:11.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Момчето пита за уред около 250 лв, тук бай Миле и Дайсън не играят, при тях цифрите са други Ще си позволя едно обобщение, ако парите са проблем купуваш прахосмукачка с торбичка, ако кеша не е грижа и искаш циклон - дайсън.
    Относно торбичките, тези от снимката на dodo изглеждат супер направени, подобни са и тези на S-Bag за които писах по-горе, само дето това оранжевото (капачето) е от хартия. Подобни торбички мисля, че ползват и Ровента, но пак пиша, те нямат фиксатор за торбичката, а аз лично си патих от подобен конструктивен недостатък.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на прахосмукачка

Имаше хубави самсунги под 250 лева с торбички. Не им измерих дебита, но дюзите им за килим бяха хубави, за разлика от недоразуменията на мийле. Да взима тази с най-голямата мощност и с дебели тръби. Има избор. И нещо много важно - ако дюзата и мощността са настроени за килим и килимът се залепи за нея и повдигне, значи е пълен боклук (дюзата). Мястото и е в з@дника на производителя!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 29-12-18 в 23:20.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Погледнете LAVOR VENTI XE, цената е прилична, показателите са много добри.Дебит 70 литра секунда, подналягане 290 милибара.Не е типичната домашна машина, но свърши работа.

10. Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Варна

Здравейте,

Аз си поръчак Зелмера, но се чудех дали знаете - дали е способен да пере завеси? Това май е приставка / технология на Рейнбоу, но пък,.. знам ли

Ще го чакам да пристигне и ще дам мнение!

11. Member
    Тук е от
    Sep 2016

Не е "способен" да пере нищо. Явно не си се запознал с тоя кютук предварително. Приготви се скоро да купиш на жената още една- малка и мобилна прахосмукачка.
    пп Честито за новата придобивка- със здраве да си я ползвате!

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Еди, Ви отвори очите,че цена-качество е Лавор,но никой не възприема.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да се присъединя и аз към анти-Зелмер потребителите. Купих такава преди време (250лв. на прИмоция беше). Тежък, вдигащ голям шум кютук. Да, има мощност, но и никакво удобство за употреба.
    Този пост е редактиран от VanDan; 27-01-19 в 21:25.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2016

Бе, в общи линии- "прала" е жената 2-3 пъти, докато сършиха шишенцета от комплекта в кашона и ѝ мине мерака, но никак не може да се нарече "пране" и е голяма хамалогия, а нищо не се получава; трябва да е лятно време, че да изсъхне после (остават мокри петна от пръскането). За година се запушва филтъра- купуваш нов (на мен ми писна и го изкормих и наредих други филтри в рамката). "О" пръстените преди след кофата заминаха, навил съм тефлон. Кечетата на четките се разлепиха още първите месеци. Голямата четка, като я разглобиш за почистване- няма сглобяване с тия "торсиони" вътре; турбото- поне не съм я отварял, но космалака от дългата коса на жената се маха трудно и ѝ казах или да се подстриже или сама да си я чисти .
    В крайна сметка- жената ме накара да купя друга, малка прахосмукачка, която да ползва през седмицата, а кютюка го вади само при основно почистване.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Това с космите на жените е мнооого голям проблем и при мен. В стаи, в мивки и баня да не говорим.

17. Banned
    Тук е от
    Sep 2018

Еди,спри да пишеш!
    Искам да гледам насрани гъзета!

18. Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Варна

Здравейте отново,
    аз понастоящем използвам Миеле Cats&Dogs - един от последните модели с мощност над 2000вата - 2200 - заедно с турбо-четката тази прахосмукачка не прощава

Просто искам да имам и перяща такава. Да разбирам ли, че Зелмер-а все пак е компромисен вариант? Какво по-професионално бихте предложили - без Rainbow, тъй-като там цената е доста висока.

Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 58 от 68 ПърваПърва ... 8485657585960 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 276
    Последно: 10-07-24, 23:38
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе