AEG
Beko
Bosch
Candy
DeLonghi
Electrolux
Fagor
Gorenje
Haer
LG
Panasonic
Rohnson
Samsung
Sang
Sharp
Taurus
Whirpool
Midea
Cookworks
ALASKA
NEO
Daewoo
Не са куци, старата ни Самсунг издържа 15г, тя беше механична и се развали ключа с който се настройва времето... В интернет успях да открия само един в сайт от Украйна, който с транспорта отиваше на над 50лв. Просто новата отпред е напълно черна, няма изрязано прозорче и дори като свети лампата докато работи вътре нищо не се вижда.
Здравейте, имам един проблем с микровълнова печка Daewoo. Симптомът е както всеки път - не топли. Установих, че е изгорял високоволтовият предпазител - 5кV, 550mA , сменох го с нов (800mA). При пробно пускане след около 30 секунди магнетронът почва да пуши съвсем леко и да мирише (пак не топли). По четеното тук виждам още една възможна повреда освен магнетронът - диодът на кондензатора. Въпросът ми е дали мога да замеря дали е здрав диода по класическият начин, също как да замеря магнетронът - трябва ли да дава верига на изводите или някакво съпротивление?
Не можеш да измериш диода с омметър.Можеш да пробваш без него, но не можеш да пробваш без диода към маса.Именно този е важния. Него можеш да пробваш с последователно свързани 5бр. 1N4007.На изводите на магнетрона трябва да дава почти късо, но не трябва да дава към маса.Не виждам обаче как магнетрона ще пуши.Корпуса му е метален.Може би пуши трафа, ако го претоварваш.
Открих проблема - проходните кондензатори на магнетрона са заминали, от там е пушил. Четох, че ако няма налични здрави от друг магнетрон се слагат 2 бр. 360pF, 6kV. Как точно се свързват? Питам, защото явно ще слагам други, освен ако някой може да предложи оригинални.
Здравейте на всички. Имам микровълнова фурна НЕО, на 10 и повече годинки е и до сега не ми е създавала никакви ядове. Работеше си без грешка, но преди няколко дена включвам да топля вода както обикновено и от вътре взе да святка и трещи като буря все едно идва. Отворих я, малко миришеше на изгоряло вътре и отстрани в дясно има лека издатита и леко беше прогоряло, явно от там е проблема. Включих я пак няколко пъти, пак така и святка точно от там. Кажете мнения какъв може да е проблема, ремонтира ли се, заслужава ли си да я нося в сервиз или да купувам нова.
Ти шегуваш ли се за ремонта на 10 годишна фурна. Вземай каква да е нова и не му мисли.
Така и направих. Поразрових се малко и се оказа, че наистина няма смисъл от ремонт. Вчера обиколих магазините и си взех ей тази - http://www.technopolis.bg/bg/Mechani...20-MW/p/801722
на промоция
Да се надяваме, че избора ми е добър и ще изкара колкото старата.
Да ти е честита! И аз си купих същата миналата година, но от другия маркет. Тя беше единствената с механичен програматор. Засега съм доволен, но и ние я ползваме само за пуканки и притопляне на храна.
P.S. Не знам каква им е промоцията, но аз я купих миналата година на същата цена.
Този пост е редактиран от avenger; 04-08-16 в 21:26.
Мерси. Ами не знам, явно от миналата год. до сега са ги вдигнали. По другите маркети беше по 115, 120 лв.
И на нас ни трябва само за претопляне на храна, размразяване, затова и взех тази, че ми се видя най елементарна, без допълнителни екстри.
Честито и от мен и да изкара поне още 10 години. Аз също съм с "Горение". но с електронно управление. Доволен съм и единственото, което ме дразни, че не сигнализира когато забравя нещо вътре.
Някой може ли да каже до колко вредят вълните на притопляната храна в микровълновата?Че,на скъпата ми жена,колежките й са я наплашили колко вредна ставала храната след минаване през микровълновата.Аз 15 години ползвах и нищо ми няма все още,да чукна на дърво
Проблема е във радио вълните, които се излъчват по време на работа, около микровълновата. Все едно сте до кула за джи ес еми. Не е много здравословно. Избягвайте да сте в стаята по време на работа.
За мен храната си губи вкуса, когато се топли в микровълнова, но това си е мое мнение.
Ами аз лично я пускам за кафе,пуканки и леко да притопля храна.Дали тези радио вълни увреждат по някакъв начин водата за кафе или храната при притопляне?
Доколкото знам, няма здравословен проблем за храната. Отбягвате да притопляте в пластмасови кутии. И стойте надалеч, когато фурната е в употреба.