Само с Апчета по 10лв се чисти знам.
- - - - - - - - - -
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
- - - - - - - - - -
Не само, и с газова горелка става...
На газовия котлон я поопърлих и накрая внимателно с иглата и меглио. Разбирам, че е за чистене ако въпреки декалцирането отпадъците с кафе ги вади по-мокри или на каша. Сухо ли е в контейнера, не чистя
Пробвай с горелка - става като нова,
всички дупки “светват”.
Оня ден я чистих обаче не снимам, иначе
щях да ти покажа “преди - след”.
Научих го от човек, който се занимава с кафе и машини от почти 30г.
Направих почистването с хапчетата, доста налепи извади, но продължава от едната дюза да тече силно, а от другата едвам да капе. Освен това гледам че прави едно дълго оттичане, което разводнява кафето. Това на какво може да се дължи?
Някой чистил ли е мелачка на кафеавтомат с ...... ориз?
Здравейте,
вече 6-та година използваме Saeco Poemia HD8323 https://www.emag.bg/kafeavtomat-phil.../pd/DCMJJBBBM/
Напоследък обаче, не можем да се "разберем с нея" за каймака - веднъж прави много добър и плътен каймак, друг път изобщо не прави каймак, и всичкото това с едно и също кафе! Не мога да разбера, дали проблемът е в машината или се крие някъде другаде, защото четох че, имало значение и усилието, което прилагаш за да заравниш кафето, когато го сложиш в цедката. Досега машината е влизала 3 пъти в сервиза - за основно почистване, смяна на помпа и смяна на тройник (или нещо подобно беше). Тааа, според вас, този проблем може ли да се оправи или е дошло време да я сменям? Другият дразнещ проблем е че, при загряване и след направата на кафе и махане на цедката, доста продължително време машината "капе". Ако ще я сменям, мисля да взема DeLonghi, но незнам кои модели са им сполучливи. Гледам че, абсолютно същото Saeco в момента се предлага под името Gaggia, но вътре най-вероятно ще е същата изработка.
Желая Ви весело посрещане на новата година.
Капенето от машината се оправя като редовно се почиства с препарат против котлен камък.
Хм, нова дилема - от къде да вземаме кафе Лаваца, че нещо "Николай" в OLX позачезна ?
В момента Кауфланд, Метро и Лидъл имат промо Лаваци.
Благодаря !
Аз сега поръчах от "кофи тайм", ама за следващата ще го имам предвид.
Здравейте. Не съм особено запознат с кафе-автоматите и това ще ми е първият и имам нижда от помощ при избора. До сега съм бил вече ще станат близо 8 години с Филипс Саеко Поемиа и като цяло съм много доволен. С течение на годините започна доста да бръмчи и подксача , но иначе си прави хубаво кафе. Наскоро презатегнах цедката и се отчупи едно метално парче от мястото за притягане на машината. Общо взето за това съм решил да я сменям и вече на въпроса. Колебая се между Philips EP2221/40 и GAGGIA Naviglio?
Наистина, много ще съм благодарен ако някой който е запознат с работата и или качеството на двата продукта да сподели мнението си. Честно казано чакам мнението ви за да закупя една от двете. От това което знам за двете е, че филипса определено изглежда по добре на външен вид и толкова... но правен в Румъния и от както не са Saecco по скоро клоня към по неугледния модел )
Този пост е редактиран от Belon123; 04-05-20 в 22:59.
Здравейте, това с хапчетата помогна в определена степен. Като цяло обаче кафето почна да тече по късно отколкото преди с едно дълго отцеждане. Чашката се пълнеше наполовина и кафето беше без каймак. Другия проблем беше с кабела отзад, буксата трябваше дълго да я бъзикам за да има контакт и да мога да включа машината. При последното почистване с хапче, като прекъснах процеса от копчето отзад не мога да я включа вече. Смених кабела не е от него. Да ми препоръчате читав сервиз във Варна, че тези в Гугъл хората не са много доволни от отношението. Имаше в някакъв блок в Чайка, но нещо не го намирам. Благодаря предварително