Ясно . Благодаря . Добре де , като се отиде да се купува нали се пробва . Взимам 200гр.кафе и пускам петнайсетина кафета . Ако работи значи е читава ,после си я обслужвам , мисля че се смазваха на определени места . Може и да не съм прав .
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Ясно . Благодаря . Добре де , като се отиде да се купува нали се пробва . Взимам 200гр.кафе и пускам петнайсетина кафета . Ако работи значи е читава ,после си я обслужвам , мисля че се смазваха на определени места . Може и да не съм прав .
Имаш гаранция 1 месец/примерно/. След това изгаря нагревателя - 75 лв.+20/ за аксесоари около него/ и/или отива на кино асансьора - 75 лв. /ако го намериш/. Умира дисплея и с него машината.....и ко праим. Не те разубеждавам-и аз имам автомат втора употреба. Гледай гаранцията и за коя машина има резервни части. Щото за моята имаше и сам си я ремонтирах за 100 лв., след гаранцията от 1 месец. "Саеко меджик де лукс". Пробвах я на място и работеше перфектно....и е идеална машина и прави чудесно кафе.
Гледай за кое има части. За Саеко се намират. На моята скоро сменях копчето отзад. В ибей се намираше за около 9 паунда. В нашите сайтове от 5-18лв без доставка.. такова нещо като конкуренция тука няма, кой как те прекара. И въпреки това го намерих само на 2-3 места. Ако е някоя нонейм машина и се прецака направо я хвърляш.
Моята е HD8752, виждал съм я за 250лв втора употреба, от 7г я ползвам, само копчето отзад се прецака - made in england.
Ясно ,разбрах . Благодаря . Един познат каза ,че ще ме уреди с кафеавтомат от човек ,който внася такава техника. Ще пиша каква машина има за продажба и задължително ще търся Саеко .
Имам кафемашина Крупс с една ръкохватка за едно или две кафета, но много бързо изтича кафето, еденично 8-10 секунди, двойно 12-15 сек. , какво ще помогне кафето да изтича за 25 секунди.Така препоръчват баристите.
Пробвал съм различни едрини на смилане .
Милилитър в секунда е стандарта. Опитай с по-ситно смляно кафе и по-натъпкана ръкохватка.
Ако цедката не я бива, колкото и да тъпче, все тая. Италианците, или поне тези които аз познавам никога не тъпчат кафето, само го чукват леко 1-2 пъти отгоре.
Аз го пия "на мазут", та го тъпча с петата...
Все пак, машините, които ползваме не са професионални.
За машина с крема устройство е нормално да изтича по-бързо кафето, като15 сек си е напълно в реда на нещата, за нормална цедка ако кафето изтича бързо трябва да ползваш още по-финно смляно кафе и хубава кафемелачка, при тези условия гарантирано ще започне да изтича по-бавно, а може и съвсем да спре, за тампирането усилието да е 10-15 кг без почуквания.
Здравейте.
Търся си роботизирана кафе-машина.Писна ми от ръкохватката, която ползвах до сега.Бюджет с лимит до 1000 кинта.Но не е задължително да е на лимита.Търся здрава и добре приготвяща кафе, машинка.Държа да има таймер за включване или дори по-добре да прави кафе в зададен час.
Имам автомат Филипс Саеко от 5-6 години. Последно време кафето не тече както трябва, пуска предимно италиански кафета като тече само от едната дюза с голямо затруднение. Гледах в Ютуб, извадих отвътре автомата, разглобих го, почистих всичко и цедката, гресирах като на клипчето. Като я пуснах пак същата работа. Въпросът ми е колко горе-долу струва ремонта? Забравих, че и кабела отзад прави проблеми с контакта, докато наместя куплунга да дава контакт голяма игра пада. Благодаря
brainwave, опитай с таблетки за почистване на кафе машини.
Провери си и настройките за едрината на смилане и количество кафе.
Благодаря, ще пробвам. Те за калклийн ли са или се слагат по друг начин?
Тук пише как се ползват: https://www.philips.ca/c-f/XC0000144...emover-tablets
Лично аз цедката я развих и изчистих с игличка и с фенерче проверих дали няма останали запушвания.
Не се чисти с игла..