0885878288 Христо
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
0885878288 Христо
Здравейте.Използвам машина https://www.technopolis.bg/bg/Espres...20830/p/825497 и съм много доволен,но има голямо значение как е смляно кафето.Каката от магазина всеки път го меле различно (а се обясняваме,каква е машината ,цедката и т.н.) и съм решил да си реша проблема с покупка на мелачка.Спрял съм се на https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%...AaAkxLEALw_wcB
Какво ви е мнението за въпросната машинка?
Сега вече има дилема .Коя от двете да взема ?
Все пак везните клонят към Krups.
Коя от двете има дозатор.Примерно искам само за две кафета,независимо колко несмляно кафе има в контейнера?
Както писах по-горе - абсолютно еднакви са мелниците.
Имат две настройки - едрина на смилане и количество (таймер).
Избора ти се свежда само до дизайн.
Ако разликата е само дизайна Delonghi-то печели .Все пак тежката дума,ще кажат дамите .Аз само плащам .Благодаря ти за помоща.
+1 за Hario Skerton Plus. Взех една такава за офиса, че там съм с еспресо машина делонги с кремадиск (която няма мелачка). Единствен недостатък на ръчната кафемелачка е въртенето на ръчката. Намерих и цаката обаче - слагам винтоверта отгоре и мели бързо и лесно.
Вчера купих Делонгито и един пакет
Първото,което ме разочарова е едрината на кафето при положение,че мелачката бях настроил на fine.Остават супер едри парчета и не е равномерно смляно.Второто,което може би се дължи на кафето(досега не съм пил такова) е това,че е супер слабо,нещо средно м/у чай и мляко.
Като гледам какво е положението май,ще се връщам в кварталния магазин.
Тази машинка има ли допълнителна настройка на ножовета да меле по ситно?
За 80-90 лв. толкова. Ако искаш хубаво смляно кафе ще трябва да се бръкнеш доста повече. За начално ниво и качествена кафемелачка ти препоръчвам това - Eureka Mignon Silenzio (може да спестиш още 5 евро, като използваш код Kaffeefan). В България тази мелачка е над 600 лв.
Успех!
Изчакай я да смели 2-3 кила.
Отделно това е арабика и ако е смляно едро ще пиеш чай наистина.
Тия немските Чибо/Якобс никога не са ми харесвали, но и явно е смляно едро , за да е станало на чайче .
Повечето мелачки могат и да донастроят допълнително с не много сложна операция - на моето старо Саеко просто развих кутията за кафето и преместих диска за настройка едрината.