Добър ден Имам микровълнова фурна LG MG589DC от която съм много доволен. Проблема е, че 2те кварцови 'тръби' са изгорели/хвърлят искри и трябва да се подменят но не знам от къде да ги намеря/купя. Занесох фурната на ремонт защото имаше проблем с долните копчета и хващаха много трудно, трябваше да се натискат бая силно за да се включи нещо. Отделно звуковата сигнализация изобщо не се чуваше и естествено проблема с грила. До последно си работеше но не беше както трябва и наистина искреше от време на време. Сега от сервиза са насрали всичко и ми се иска да оправя някак си нещата за да мога да си я ползвам нормално. Общо взето нищо не са оправили ами само допълнително са скапали грила та вече хептем не работи.
От къде мога да намеря части за тази микровълнова (най-вече тоя кварцов грил) и евентуално какво мога да направя с копчетата и сигнализацията когато е свършила програмата за да се подобрят нещата? Не искам да я изхвърлям и все още има живот в нея защото се ползва почти всеки ден и си върши работата. А новите микровълнови от този клас са много скъпи и не ми се дават излишно пари ако мога да си стегна тази.
В момента се намира в гр. Пазарджик но не ми е проблем да отида и до Пловдив и София стига да може да ме насочите към добър магазин за части или направо сервиз който да посетя, естествено ако има колеги които могат да помогнат с частите от други градове не е проблем и с куриер да се разберем. Просто много ми се иска да си я оправя тая микровълнова.