Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree4Одобрявам
  • 2 Post By VeleV.Klima
  • 2 Post By r1970

Моля за насоки за какво да следя при монтажа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2013

Моля за насоки за какво да следя при монтажа

Здравейте!Моделът е Тошиба 10PKVP-супер дайсекай 5.Та така-монтажниците вкопаха тръбите като 2-те медни ги изолираха с черна изолация от 6 см и после бандажираха с бяла лента само участъка,който е отвън от помещението до предназначеното място за външното тяло.Въпросът ми е-понеже външното и вътрешното тяло още не са монтирани, моля като дойде моментаq кажете ми какво трябва монтажниците да направят-искам да съм наясно в последователността и времетраенето.Трябва ли да се допълва с фреон или климатика фабрично е зареден и за какво трябва да следя.Извинявам се, ако вече е било коментирано… Има ли нещо по-особено при монтажа точно на тази Тошба.Моля, да ми помогнете, понеже ще следя това общо за 3 климатика.Благодаря ви предварително!
    Този пост е редактиран от avenger; 08-07-13 в 22:11.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Моля за насоки за какво да следя при монтажа

Много са нещата за следене, описани са тук. Специално за това външно тяло, има проблем при монтажа му на стена с външна изолация от термофор, ако се ползват най-евтините стойки.

4. Тук е от
    Jun 2013

За стойките-само знам,че са поцинковани-иначе изглеждат като всички други...

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Медните тръби за фреон на всяка поотделно ли сложиха черна изолация или двете медни тръби ги сложиха в една обща изолация?

При вакуумирането е добре след постигане на вакуум, вакуум помпата да работи още 15 минути поне, след което да я спрат и да оставят да видят дали има "утечка" на фреон, поради недобре свързани тръби и дали налягането намалява.След това е добре да се пусне климатика да поработи, след което да се спре, да се изчака и отново да се замери налягането дали съответства.
    Този пост е редактиран от avenger; 08-07-13 в 22:12.

6. Тук е от
    Jun 2013

Лично следях за това и на двете сложиха.На кабела и дренажната тръба-не, но май и не трябва.Моля, кажете ми трябва ли да следя за някакви параметри стойности при достигането на вакуум?И вярно ли е,че климатика е зареден с фреон фабрично и че не било нужно да се зарежда?Извинете ме за глупавите въпроси, но единствено аз присъствам на монтажите, както и избора на марка избрах аз (мъжът ми не) и искам да съм наясно какво се прави...Благодаря ви още веднъж!

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kris_Valentinova Виж публикацията
    Моля, кажете ми трябва ли да следя за някакви параметри стойности при достигането на вакуум?
    Не. Това е работа на монтажниците!

Цитат Първоначално публикувано от Kris_Valentinova Виж публикацията
    И вярно ли е,че климатика е зареден с фреон фабрично и че не било нужно да се зарежда?
    Да, вярно е.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2013

".След това е добре да се пусне климатика да поработи, след което да се спре, да се изчака и отново да се замери налягането дали съответства."

Джъсти,сори модератор ,обаче нещо не разбирам...а именно- ако не знаеш или не си сигурен,то просто не пиши и не обърквай хората.Не разбирам какво искаш да обясниш-професионалист съм и монтирам от доста години...не знаеш ли просто не говори - колко е просто и лесно.Нищо лично - форума замира поради подобни смешни грешки - няма смисъл и професионализъм...а само бла...бла...така не сте полезни на никого...съжалявам.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от r1970 Виж публикацията
    ".След това е добре да се пусне климатика да поработи, след което да се спре, да се изчака и отново да се замери налягането дали съответства."

Джъсти,сори модератор ,обаче нещо не разбирам...а именно- ако не знаеш или не си сигурен,то просто не пиши и не обърквай хората.Не разбирам какво искаш да обясниш-професионалист съм и монтирам от доста години...не знаеш ли просто не говори - колко е просто и лесно.Нищо лично - форума замира поради подобни смешни грешки - няма смисъл и професионализъм...а само бла...бла...така не сте полезни на никого...съжалявам.
    Тои не знае а ти като знаеш напиши как се прави. Или си решил да спамиш във всички теми.
    iwan33 и smqnab харесват това.

11. Тук е от
    Jun 2013

Да напиша какво- как жена да ме инспектира докато вакуумирам и след като стартира какви стойности трябва да показва инверторен климатик... и на какъв език да го обясня - отказвам се не мога.
    Kasap и avast3 харесват това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Всяко следващо мнение, което не е свързано с темата ще бъде изтрито!

13. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...Тошиба е ма, за всеки случай да турят и едни тампони на външното тяло...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Малко помощ и насоки
    От abugarsia във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 03-03-13, 11:16
  2. Моля, даите мнение какво да си купя
    От IknoW във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 14-11-10, 13:57
  3. Отговори: 9
    Последно: 17-04-10, 14:10
  4. Моля за съвет какво да си купя!?
    От kalema във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 15-05-08, 07:43
  5. Отговори: 9
    Последно: 15-11-06, 15:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе