лаптопът не е лош, но зависи, за какво ще се ползва също, ако е за интернет и фейсбук, музика и филми вземай го без да се замисляш
лаптопът не е лош, но зависи, за какво ще се ползва също, ако е за интернет и фейсбук, музика и филми вземай го без да се замисляш
@marj,
евтин лаптоп на HP със процесор AMD е направо самоубийствена комбинация.Има и по лесни начини човек да си изхарчи безсмислено парите.Понеже ти не споменаваш за какво ще се използва лаптопа и каква сума можеш да отделиш за него,от твоите примери предполагам, че лаптопа ще бъде за обща употреба и парите са максимум 650 лв.
Препоръчвам ти този ACER, който е с процесор INTEL и със вградено видео, но за сина ти ще е по-добре, освен ако не иска да играе игри.Но за тези пари няма лаптоп, който да е за игри.
що бе човек, атлон 2 не е никък лош, спрямо разни атоми, семпрони и селерони.със процесор AMD е направо самоубийствена комбинация
Аз не виждам какво толкоз не можеш да правиш с тоя лаптоп,спрямо този, който даваш, за съвет?!
Тая Т-серия, да не мислиш, че е нещо много по добро от атлон 2?
Защото охлаждането на HP при ниския клас лаптопи е символично, а пък болшинството процесори на AMD греят доста.В комбинация двете могат да заменят акумулираща печка, образно казано.Не че Atlon 2 е слаб процесор, просто Т серията на Intel e по-хладна.А второто й предложение е с AMD Sempron V140, който е едноядрен!
Разгледах лаптопите и смея да кажа, че този Acer наистина е много добро решение за тези пари, даже ми се струва евтин, с двуядрен T4500 2.3 ghz, 2 GB на DDR3. Според мен също ще си върви супер на всичко без игри (то и игрите ще вървят ама по-старите).
Търся препоръки и мнения за евтин лаптоп за работа и слаби игрички
Здравейте, налага ми се да си купя лаптоп за работа основно.
Да започна с това, че не мога да отделя за това повече от около 850 лева.
През повечето време ще е на зарядното, рядко се налага работа на батерия.
Търси се здраво шаси, по възможност с устойчиви на надраскване покрития.
Като обобщение:
- Intel процесор - сякаш и3-370/ 2,4Гхц най-подхожда
- поне 2GB RAM ДДР3 1066
- 15.6" по възможност матов дисплей, или 17" ако има такъв еФтин напоследък излязъл
- видео - поне 512 МВ ще е ОК, но и Интел ХД 3000 ще стане
- поне 3 USB 2,0 порта - някъде бях мернал и с 3,0
- здрав корпус
- задължително HDMI и цифрова клавиатура
- без OS, от гледна точка оскъпяване
- сервиз - дано не се налага, ясно ми е че щом е с фактура ще е с 1 година гаранция
Ако е възможно да посочите и конкретно място за закупуване - имам 7% отстъпка в Техномаркет.
Копирал съм от предната подобна тема с някои разлики - предпочитам Асус или Леново, също и Делл, ама нали са по-скъпички, но ако има и други по-струващи, моля препоръчайте. Трябва да е нов и с фактура.
Фаворит ми е ASUS X52JE-EX167D - http://www.technomarket.bg/products/...s-x52je-ex167d който ще ми излезе 790 лв с отстъпката
Нека се поразбута този раздел на форума, че нещо няма интерес
Аз ще ти кажа какво да НЕ ВЗИМАШ!
1. ASUS
2. Core i3
3. Лаптоп с 1 година гаранция (като АСУС)
Това което търсиш е лаптоп за около 500$
Предлагам ти 2 малко по-скъпи, но отговарящи на твоите критерии от към производителност...
Acer Aspire AS5742ZG-P626G75MNcc, 15.6" 1366x768 CineCrystal, Intel Dual Core P6200 2.13 GHz 3M, 6GB DDR3, 750GB HDD, Nvidia GT520 1GB DDR3, DVD DL Multi, LAN, Wireless b/g/n, 1.3MPx webCam, Linpus, Black Cover - 540$
Inspiron N5110 15.6'' HD (1366X768) WLED, Intel Pentium B940 (2.00GHz, 2MB cache), RAM 3GB, HDD 640 GB, DVD+/-RW, 512MB AMD Radeon HD 6470M, WiFi a/g/n, USB 3.0, BT3.0, 6-cell batt, HDMI, DOS, black switch cover - 560$
(цените са направо от ценовата в $ без ддс, че не ми се смята
Колега glowndark и откога ASUS са с една година гаранция ? Това важи за ACER и то само за юридически лица !
Благодаря, но моля дайте пояснение за причините. Имам Асус F5N - Athlon TK-57 - само му ъпгрейднах паметта с 2*1 на 800 и е супер, и никога не е греел. Пък и познати имат Асуси и нямат проблеми.
Значи гледал съм ги тия двете предложения, ама нещо не ми вдъхват доверие, незнам защо.
Ще се взема с фактура на юрид. лице и знам че ще е с 1 г. гаранция, искам или не.
Колега , виж това - https://forum.setcombg.com/index.php/topic,51871.0.html .
За цената си е супер , а може и фактура да има или да се издаде !
Колега АСУС и 5 (пет) години гаранция да ми дадат пак не бих взелКолега glowndark и откога ASUS са с една година гаранция ? Това важи за ACER и то само за юридически лица !
Въпроса е принципен , а не какво ти харесва на теб ! И линка е за Dell !! Но стига спам !
виж този делПървоначално публикувано от V_Simeonov
със стария процесор е, но видеото е по -добро.Ето сравнение на видеокартите
процесора може и да по-стар.Видеото е важното
Тук не е въпроса, че процесора е стар/слаб а, че е атлон, които доста грее...Първоначално публикувано от justify
Въпроса е принципен , а не какво ти харесва на теб !
Въпроса НЕ Е ПРИНЦИПЕН!
Ремонтирал съм и съм поддържал асуси и от там съм си изградил мнението. И не само аз...
Само с 2-3 питанки в интернет за лаптоп асус може да видиш за какво става въпрос...
П.С. За самсунг пак бих казал, че също никога не бих си взел Но в случая, може да се каже, че въпроса е принципен, тъй като съм нямал досег с такива лаптопи. А като цяло с марката...