Страница 23 от 69 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1028
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ при избор на преносими компютри.

Здравейте, искам да си закупя нов лаптоп, но тъй като не разбирам чак толкова много, ще дам за какво ще бъде използван и желани параметри, както и бюджет, и се надявам на малко помощ
    Та така: занимавам се с фотография /голям размер снимки - до 50 мб едната, включително RAW/, така че искам HD дисплей /поне 1300 и нещо на 768/, екран - поне 15 инчов, анти-рефлексен - имам стар модел на HP- компак nc8000, чийто дисплей е жесток в това отношение/, добра видеокарта със самостоятелна памет, новите процесори /I нещо си /3,5,7 - не разбирам чак толкова каква е разликата в производителността, но обработка на снимите натоварва много процесора и паметта - сегашния лаптоп издъхва/, по ваша препоръка, HDMI порт, по възможност БЛУ РЕЙ записващо устройство /ако не може в бюджета - здраве да е/, цифров изход за аудио, или 5.1 канален изход и звукова карта - ще го ползвам и за филми на телевизора, а имам както домашна система, така и 5.1 система за компютър /тук приемам препоръки за най-подходящо свързване за звук/. Силна Wi-fi карта /модема е на около 15 метра през 2 стени, една от които носеща/. Може и да има възможност за звук директно към ТВ през HDMI? E-sata хард диск с поне 500 GB.
    Бюджет - ами иска ми се да е до 2000 лв. без ДДС, в краен случай - до 2500 лв. без ДДС, ама наистина за нещо, което си струва. Ами това е, надявам се да не съм ви отегчил

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

С тези снимки... може би 17 е по-добре?
    Например:
    Aspire 7740G-434G64Bn 17.3" 1600x900 CineCrystal LCD, CPU Intel Core i5 Mobile Processor 430M 2267MHz, RAM 4GB DDR3 SDRAM, ATI Mobility Radeon HD5650 1024MB,, BD-ROM/DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM, LANМрежова карта, Web Cam, Захранващ адаптер, Захранващ адаптер, Захранващ адаптер, Linux, Черен/Син, 1year Warr

Като гледам има всичко, което желаеш, но Блу Рей у-вото е само четец. Резолюцията е добра, диагонала е добър, също видеото и процесора. Дискът е 640ГБ. Звукът му е 5.1, виж WiFi колко мята... няма гаранция.

Ориентировъчната цена е под бюджета ти - около 1550лв с ДДС-то

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от seshtInfo
    Здравейте, искам да си закупя нов лаптоп, но тъй като не разбирам чак толкова много, ще дам за какво ще бъде използван и желани параметри, както и бюджет, и се надявам на малко помощ
    Та така: занимавам се с фотография /голям размер снимки - до 50 мб едната, включително RAW/, така че искам HD дисплей /поне 1300 и нещо на 768/, екран - поне 15 инчов, анти-рефлексен - имам стар модел на HP- компак nc8000, чийто дисплей е жесток в това отношение/, добра видеокарта със самостоятелна памет, новите процесори /I нещо си /3,5,7 - не разбирам чак толкова каква е разликата в производителността, но обработка на снимите натоварва много процесора и паметта - сегашния лаптоп издъхва/, по ваша препоръка, HDMI порт, по възможност БЛУ РЕЙ записващо устройство /ако не може в бюджета - здраве да е/, цифров изход за аудио, или 5.1 канален изход и звукова карта - ще го ползвам и за филми на телевизора, а имам както домашна система, така и 5.1 система за компютър /тук приемам препоръки за най-подходящо свързване за звук/. Силна Wi-fi карта /модема е на около 15 метра през 2 стени, една от които носеща/. Може и да има възможност за звук директно към ТВ през HDMI? E-sata хард диск с поне 500 GB.
    Бюджет - ами иска ми се да е до 2000 лв. без ДДС, в краен случай - до 2500 лв. без ДДС, ама наистина за нещо, което си струва. Ами това е, надявам се да не съм ви отегчил

1.Това http://www.notebookcheck.net/Sony-Va...E.30199.0.html отговаря на всички твои изисквания с изключение на 1 -има лъскав екран(за мен това е плюс, имах фуджитсу сименс с матиран екран, на това сони екрана е страхотен).Не е случайно, че от излизането си до настоящия момент държи 90% обща оценка по събрани няколо критерия за оценка на мобилни компютри.Има още дно нещо блурей устройствот е само четец, но може да записва във ДВД формат с вградените програми на сони вайо.Имам го от май екрана е несравним с друг лаптоп-личи си особено при FULL HD снимки-особено уолпепърите.Цена 2000 лева с ДДС, но го няма в Бг-аз взех първия и може би единствен екземпляр и след 20-30 дни вече не го предлагаха(свалиха го от страницата)

2.това http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-N53JN-SZ105D-1275 също е много добро, но с по-слаба видеокарта, без блурей устройство и ми се струва, че мрежовата карта е по-слаба и има още недостатъци

3. това може би е е с най-добри параметри за парите които имаш, но е от чужбина(Германия или Австрия- не се дължат мита и акциз и такси от страни членки на ЕС) и е неизвестна марка(поне за мен) http://www.notebooksbilliger.de/note...aming+notebook

4.това http://1toppc.com/Merchant2/merchant...S&search=G53JW е най-доброто, може да конфигурираш определени параметри и така да намалиш цената и да изполваш част или всички от спестените пари за да "усилиш" конфигурацията в желаната от теб посока, Но лошото е че фирмата от калифорния което значи около 180 лева транспорт(куриер)+ мита и такси

5. това http://laptop.bg/laptops-msi-GT_628-msi_gt628x_484eu също е много добро, ако имаш търпение, но също няма блурей.

Всички лаптопи са с добри видеокарти, защото преполагам, че ще ти е необходимо добра видеообработка, което значи следващите 3 до 5 години да го ползваш за работа.Иначе с по-слаба видеокарта 2 максимум 3 години, защото предстои излизане на все по нови формати преполагащи по-мощен ресурс.

5. Тук е от
    Mar 2008

А за това някакво мнение- http://laptop.sony-vaio.vpc-f.f11.vp....interacom.eu/ ? Мисля че и на колегата малко над мен също може да му свърши работа .

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Мнение... хубава марка, хубава конфигурация, лоша цена и лош вносител
    Супер е машината.

7. Тук е от
    Oct 2010

A какво ви е мнението за Sony Vaio VPC-F13Z1E/B, реших да дам малко повече пари заради дисплея /заради фотообработка/ - 3120 лв.?

8.  

9. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Сервиз.....???

10. Тук е от
    Oct 2010

Сервиз - .... в Германия, да се надяваме, че няма да се налага. Ако само сервиза е единствения косур, то вече съм го преглътнал. Мисълта ми беше дали за тези пари има подобни или по-добри параметри в друга машина на друга марка

11. Тук е от
    Oct 2010

всъщност реална конкуренция на Вайо за мен са Dell XPS L501X 740QM 750GB и HP EliteBook 8540w/ i7-620M/ 15.6"FHD/ 8GB RAM/ 500GB HDD/ DVDRW/ Win7 Pro. Помощ?

12. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Аз бих заложил на HP EliteBook 8540w/ i7-620M/ 15.6"FHD/ 8GB RAM/ 500GB HDD/ DVDRW/ Win7 Pro.
    Относно сервиза-когато се наложи да го ползаш и разбереш, че една проверка / ремонт/ отнема месец /заедно с транспорта натам и обратно/, а пък лаптопа ти трябва, ще оцениш мястото му в цялата сделка.

13. Тук е от
    Jan 2010

Какво ви е мнението за този лаптоп:http://ardes.bg/laptop/laptop/Acer+A...2G25Mnbb-32570 .

14.  

15. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Какво мислиш да правиш с него?

16. Тук е от
    Jan 2010

Ще го ползвам за интернет, филми и музика. За игри няма да се използва.

17. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Ами за тази цел е добър.

18. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от seshtInfo
    ...
    Сервиз - .... в Германия, да се надяваме, че няма да се налага. Ако само сервиза е единствения косур, то вече съм го преглътнал.
    През юни тази година взех на сина ми един VAIO VPCEB1E1E/WI. Точно на 23-я ден от покупката престана да свири лявата колонка (ако беше в рамките на 20 дни, мисля щяха да ми го сменят).

Много се ядосах, обаче реших че гаранционното обслужване е точно за това - ако трябва и за една колонка ще бие път до Германия. Свързах се с гаранционния център по телефона, откъдето в рамките на 20-ина минути ми обясниха цялата процедура. Транспортирането се извършва от UPS. Техен куриер донесе на посочен от мен адрес специален кашон, в който трябваше да сложа лаптопа (без батерия), след което ми даде документ и го отнесе. Получих SMS с номера на пратката ми, с който номер можех да проследявам движението и онлайн. След поправката процедурата беше същата.

Нещо за времетренето: Обадих се в понеделник, компютъра замина във вторник, в четвъртък беше поправен и поръчан куриер, в петък пратката тръгна, но изкара уикенда на едно летище (не си спомянм вече кое), в понеделник поправения лапотп ми беше донесен там, откъдето го изпратих. Така че в рамките на една седмица машината беше отремонтирана, получих брандирана кърпичка за екрана и писмено извинение от някой си, за причиненото ми неудобство... На машинката оттогава и се скъсва гъза от игри, но да чукам на дърво - проблеми няма.

Та изключително съм впечатлен от времетраенето и качеството на ремонта. Смятам че това, че сервиза е в Германия (Франкфурт) е един огромен плюс. Интересно ми е как им излиза сметката на японците при положение, че празния кашон в който да сложа лаптопа също тръгна от Германия - тоест имаше реално три курса по куриер. Явно така им е по-изгодно отколкото да имат квалифициран сервиз във всяка отделна европейска държава...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 69 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе