Първоначално публикувано от
seshtInfo Здравейте, искам да си закупя нов лаптоп, но тъй като не разбирам чак толкова много, ще дам за какво ще бъде използван и желани параметри, както и бюджет, и се надявам на малко помощ

Та така: занимавам се с фотография /голям размер снимки - до 50 мб едната, включително RAW/, така че искам HD дисплей /поне 1300 и нещо на 768/, екран - поне 15 инчов, анти-рефлексен - имам стар модел на HP- компак nc8000, чийто дисплей е жесток в това отношение/, добра видеокарта със самостоятелна памет, новите процесори /I нещо си /3,5,7 - не разбирам чак толкова каква е разликата в производителността, но обработка на снимите натоварва много процесора и паметта - сегашния лаптоп издъхва/, по ваша препоръка, HDMI порт, по възможност БЛУ РЕЙ записващо устройство /ако не може в бюджета - здраве да е/, цифров изход за аудио, или 5.1 канален изход и звукова карта - ще го ползвам и за филми на телевизора, а имам както домашна система, така и 5.1 система за компютър /тук приемам препоръки за най-подходящо свързване за звук/. Силна Wi-fi карта /модема е на около 15 метра през 2 стени, една от които носеща/. Може и да има възможност за звук директно към ТВ през HDMI? E-sata хард диск с поне 500 GB.
Бюджет - ами иска ми се да е до 2000 лв. без ДДС, в краен случай - до 2500 лв. без ДДС, ама наистина за нещо, което си струва. Ами това е, надявам се да не съм ви отегчил