Колега , не ти говоря за това кой колко дефекти дава и дали си заслужава , а за гаранцията !!
Всеки има право на лична трагедия !
Колега , не ти говоря за това кой колко дефекти дава и дали си заслужава , а за гаранцията !!
Всеки има право на лична трагедия !
Ами да обобщя до тук:
- Асуса ми е с ТК-57 1,9 Гхц и нигока не е греел и не е правел проблеми, което не мога да кажа за Ацера 5738 с Т4200, а сега с Р7350 - пак завира водата - буквално. По евереста на ядрата вдига по 100 градуса при 85 на процесора - и това при не 100% натоварване! Затова съм и скептичен към Ацер - просто не е помислено за задължителни неща при констурирането на машината - мое мнение. Е надявам се като ГОЛЯМ производител да се учат от грешките си.
- за Самсунг - квото съм се докосвал, все дефекти излизат - може аз да съм каръка, ама не, засега. Пък и отскоро правят лаптопи.
- ще се взема с фактура за служебни цели и ще се ползва ДДС-то. Тоя Делл с и5 - наистина мисля че си струва, но ако има такъв от магазин за тея пари - направо го отнасям.
Колега, моля поясни, защо си толкова категоричен за Асус, и и3 - посочи алтернативи и какви са им предимствата, моля. За гаранцията ясно, ама това е варианта.
Гледах и Ацер 5750 с интелски процесори, и пише че имат УСБ 3.0 . Или пък НР 4520 - с матов дисплей и здрав корпус? Нали уж бизнес серия, та се надявам да е по-сполучлив от еФтинджосите.
Само за справка - няма такава цена в магазин ! Говори с човека , да не съжаляваш после ! Документи се намират !Първоначално публикувано от V_Simeonov
Хич не ми се пишеше защото темата е дълга... но накратко...
В началото първите ДЪННИ ПЛАТКИ за второ поколение Core I имаха проблемна ревизия, сега уж нещата се оправиха. Но пък не знаеш от къде ще го вземеш, къде е стоял и колко време. Нищо чудно да удариш джакпота...
Иначе i3 няма нищо общо с i5 и другите му събратя нагоре(освен i-то
Така, че ако трябва да се избира менду i3 бих предпочел някои C2D от по-старата генерация, или дори някои от енергоспестяващите, които пък работят по дълго на батерия...
Ето един тест на процесори - http://www.notebookcheck.net/Mobile-...st.2436.0.html
А за любимите Асуси или (аспуси какво да кажа. Доста лаптопи са ми минали през ръцете, ама от това по голяма недоразумение маи още не съм срещал... (все пак са нови в занаята, но е факт че каквото от новата им продуктова листа да погледнеш е пълна скръб... Т'ва рутери, лаптопи... Изобщо ако не е дъно или видеокарта, гледам да стоя по-далече от асус.
Естествено има и хора които са си много доволни от лаптопите, като една част от хората са от тези - "щом аз съм го купил значи е хубаво", или "мое лошо няма"
Та от тези лаптопи, какво ли не съм видял - саморазпадащи се пластмаси(и то не говорим да го оставиш примерно един следобяд на слънце) при това и на върхови модели, като ламборджини.
Хардуерна невъсместимост, при условие, че на стикера пише че е съвместим с виндовс 7. Сменял съм 3-4 оригинални диска, докато това нещо реши да тръгне да се инсталира...
Безброй хардуерни проблеми, и то от тези най-коварните, дето уж му няма нищо но чудото не ще и не ще...
Изобщо това нещо може да работи само след като някои е похабил 3-4 часа да инсталира и конфигурира всичко както трябва, но скапали се нещо, майко мила....
Но пък сега като се замисля, тези неща обикновените потребители не ги виждат, докато лаптопа не стане проблемен...
Ето още малко информация
Уточнение: първото поколение Core I процеосри НЯМАТ никакви проблеми и ВЪОБЩЕ процесорите нямат проблеми! Проблемите са само в първите ДЪННИ ПЛАТКИ за второ поколение Core I - като пишеш просто "I3" също е неточно, защото има две поколения от този процесор и различни модели от съответните!Първоначално публикувано от glowndark
А проблемите бяха в прогресивно скапване на SATA комуникацията/контролера, включващо деградация (физическа) на чипсета, това налoжи втора (пилотна и опитна) и крайна - трета ревизия на платките за второ поколение Core I (B3), като проблемът касае само излязлите до онзи момент платки, излезлите след фикса на проблема поне за сега са без проблеми! Говорим за ревизии на платки, а не на процесори - да обобщим!!!
Ще дам жокер - Sandy Bridge ...
Че си прав, прав си. Което не пречи на това, че трябва да се държиш по-ведро. Постът ти е на ръба на обидата, карай по-спокойно в бъдеще моля!Първоначално публикувано от wladimir1
Колега, благодаря за уточнението. Поста ми е коригиран...Не обърквай хората! Първото поколение Core I процеосри НЯМАТ никакви проблеми и ВЪОБЩЕ процесорите нямат проблеми! Проблемите са само в първите ДЪННИ ПЛАТКИ за второ поколение Core I - като пишеш I3 изобщо си абсурдно неточен, защото има две поколения от този процесор и различни модели от съответните!
А проблемите бяха в прогресивно скапване на SATA комуникацията/контролера включващо деградация (физическа) на чипсета, това налoжи втора (пилотна и опитна) и крайна - трета ревизия на платките за второ поколение Core I (B3), като проблемът касае само излязлите до онзи момент платки, излезлите след фикса на проблема поне за сега са без проблеми! Говорим за ревизии на платки, не знам изобщо за какви процесори дрънкаш!!! RTFM RTFM RTFM
Научи английски добре и не чети през ред, ще ти дам жокер - Sandy Bridge ...
Да, днес видях как съм го написал, действително доста рязко звучи, нещо съм бил изнервен явно, иначе взимам бележка, ще гледам да пиша по-тактично.Първоначално публикувано от КрИс
Извини ме за резкия тон, коригирам и аз моя, но в цитатите няма как, ако имаш права - делвай/копирай там.Първоначално публикувано от glowndark
бърз въпрос: имам леново на вече почти две години, работи си добре, но ми трябва нов лаптоп, мислех отново да взема леново тъй като съм доволен, но ме съветват да не си вземам леново щото моето, че се е случило на бройка било 1 на 1000. Това вярно ли е? Каква марка ще препоръчате? Трябва ми нещо със интелски процесор, 4 ядра, собствено видео и 4гб памет, ссд твърд диск.
Не играя игри, просто програмите които ползвам и особенно браузерите ми изискват много
Вземи си пак Леново, X или T сериите - това е за бизнес, сигурно има и по-хубави марки, но до сега не съм видял бъгав вариант от леново - за разлика от дериватите на HP (Compaq, Presario)
старият ми лаптоп издъхна и съм се замислил да си взема нов
критериите ми са да е 13-14", лек, здрав, и да може да работи повече на батерия бюджета е около 1200лв.
лаптопа ми трябва за офис приложения и интернет
спрял съм се на Dell Vostro V130
Модел процесор
Двуядрен енергоспестяващ Intel Core i3-380UM 1.33GHz
4GB DDR3 1333MHz
500GB, 7200 об./мин., SATA
13,3 инча / 33,78 см матов с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове 1366×768
Видео карта Intel GMA HD с до 1696MB споделена памет
Батерия 6-клетъчна Li-Ion с живот до 5:00 часа
Гаранция Три години гаранция
моля да си кажете мнението относно избора ми
Според мен не е вярно! Аз имах Леново, само че ми беше много тежък. Все още работи и не ми е правил проблеми. Дадох го на сестра ми. Работи вече четвърта година. Аз си взех по-малък - пак е Леново и отново съм много доволен. Препоръчвам тези компютри. Според мен са си добри.Първоначално публикувано от sxetre
ЗДР ,
Искам да си купя Ноутбук HP G62-B30SQ XF349EA от верига Зора
http://laptop.pc.zora.bg/catalog/pro...b30sq_xf349ea/
Какво ще кажете за модела и дали да го купя от там ??
Мисля нещо да 750 лв . да си купя иматели други предложения .
Благадаря .
Няколко предложения:Първоначално публикувано от vladont
1. Lenovo-ThinkPad-Edge-NV12PBM-6GB-Black-13
2. Lenovo-ThinkPad-Edge-E420-NZ17DBM-Red-14
3. Lenovo-ThinkPad-Edge-NVPQKBM-888-010806-Black-14-inch-6GB-
4. Lenovo-ThinkPad-Edge-E420-NZ1AJBM-Black-14-inch-8GB-2543
5. Lenovo-ThinkPad-Edge-E520-NZ337BM-Black-15-inch-4GB -бизнес серия с мултимедийни възможности.
Съветвам те да вземеш лаптоп със санди бридж процесор, защото според последните ревюта процесора работи с толкова ядра колкото са му необходими и другите са изключени докато не се наложи.Дори на моят лаптоп процесора и430м има софтуер за настройка на програмата за управление на консумацията която позволява да се регулира бързо/бавнодействието на процесора и енергопотреблението в различни планове за управление на захранването(консумацията) и дори да се създават такива планове.Така на мен ми дойде с три плана за управление на консумацията, а аз съдадох още 9 плана, като всеки план има режим "на батерия" и режим "включен в ел.мрежата".
Вземи си лаптоп с по-силен процесор за по-бърза работа с някои приложения.Дори да няма смисъл от дискретно видео, вземи по -силен процесор.Адоб рийдъра и най- вече различните ми сродни си искат процесор, а да не говорим, че дори една СИЕЛА 4.0 вече иска 1 ГБ РАМ защото на 512МБ чакаш по 30 секунди да зареди страница.Просто новите програми искат памет и процесор и това е защото новите уиндоуси имат нови изисквания съобразени с новите хардуерни достижения и ги пускат с нови уърд-ове и други офис програми, които естествено също лапат РАМ и процесор.